Geld moet rollen: auto's van beroemdheden

Het spreekwoord ‘geld moet rollen’ nemen sommigen wel heel letterlijk. Kijk maar eens naar het wagenpark van beroemdheden en je slaat steil achterover. De auto’s zijn niet aan te slepen en de een is nog duurder dan de ander. In wat voor auto rijden de mensen bij wie geld geen rol speelt?


Stel je voor: je bent beroemd en je hebt bakken met geld waar Dagobert Duck jaloers op zou zijn. Zo vergaat het de grote sterren. Ze kunnen kopen wat ze maar willen, vaak krijgen ze ook nog auto’s cadeau. De beroemdheden maken immers elke keer reclame als ze in hun indrukwekkende slee stappen. Kijk maar naar eens de verzameling van de volgende vijf sterren.


Kim Kardashian

Niemand weet precies waar Kim Kardashian bekend mee is geworden, maar ze is sinds een aantal jaren niet meer weg te denken uit de media. Ongeacht waar Kim en haar zussen, man en dochter naar toe gaan, ze worden op de voet gevolgd door de pers. Bij zo’n beroemdheid hoort natuurlijk een passende auto. De celebrity koningin heeft het niet bij één auto gelaten, ze heeft een heel wagenpark gevuld met de mooiste en duurste exemplaren. Ze heeft onder andere een Mercedes G 63 AMG in de garage staan. De SUV is compleet in zwart geleverd en heeft een 5,5 liter V8 biturbo motor met 544 pk en 760Nm koppel onder de motorkap liggen.

Wanneer Kim Kardashian niet in haar getinte G-Klasse (139.765,50 Dollar) rondrijdt, heeft ze nog de keuze uit een Bentley Continental GT (190.000 Dollar), een witte Ferrari 458 Italia (275.000 Dollar), een Rolls-Royce Ghost (250.000 Dollar), een Rolls-Royce Phantom (300.000 Dollar) en een Range Rover HSE. Kim’s echtgenoot Kayne West heeft trouwens ook niks te klagen. Zijn lievelingswagen, een zwarte Lamborghini Aventador, heeft hij gekregen van zijn vrouw. De Lamborghini kostte Kim een slordige 700.000 Dollar.


Paris Hilton

Wat veel mensen niet weten is dat Paris Hilton en Kim Kardashian bij elkaar op de basisschool zaten, in het chique Beverly Hills. Een andere overeenkomst is hun voorliefde voor dure en exclusieve auto’s. Wie is geboren met een zilveren lepel in de mond heeft natuurlijk een dure auto onder de kont!

Paris heeft zelf het kroontje op haar Bentley GT geplaatst. Deze Barbie-wagen is vanzelfsprekend helemaal roze. Zelfs de enorme 22 inch wielen moesten er aan geloven. Paris is niet alleen verknocht aan de kleur roze. Ze wordt ook regelmatig gefotografeerd in haar lichtblauwe Bentley Continental GT Convertible , zwarte Rolls Royce Ghost , rode Ferrari California, witte Lexus LFA en zwarte Mercedes SLR.


Justin Bieber

Tieneridool en hartenbreker Justin Bieber valt graag op. Is het niet met een aap als huisdier, dan is het wel omdat hij de villa van de buren met eieren bekogelt. Ook op autogebied houdt de jonge Canadees de gemoederen bezig. Bieber is tenslotte al 21 jaar en hij mag sinds kort officieel autorijden. Nu is dat voor hem niet geheel onbekend, hij is al eens aangehouden voor straatracen en rijden onder invloed. In de garage van de aanbeden zanger staan alle soorten wagens, van groot tot klein. Justin Bieber heeft een eenvoudige Smart, een Cadillac CTS-V in de stijl van dé Batmobile, een Fisker Karma, een Range Rover 997, een Porsche Turbo, een Ferrari F430 en een Mercedes-Benz Sprinter. Alles is daarbij, voor zover mogelijk, in mat donkere tinten uitgevoerd. De wagens die qua kleurstelling uit de toon vallen zijn de Audi R8 met luipaardprint en de twee spierwitte wagens: een Ferrari 458 en eenLamborghini Aventador.


David Beckham

David Beckham en zijn vrouw Victoria vormen waarschijnlijk een van de meest begeerde droomparen in de celebrity wereld. Het Britse stel is al 16 jaar getrouwd. In die tijd hebben ze een indrukwekkend wagenpark verzameld. Niet alle auto’s zijn geschikt om een heel gezin in te vervoeren, dus als ze met hun vier kinderen op pad gaat moeten ze een paar auto’s schrappen. Maar dat zal geen probleem zijn.

In de snelle Porsche Turbo of Chevy Camaro past de hele familie in ieder geval niet. Alle andere wagens bieden gelukkig genoeg ruimte, dus als de Beckham’s met zijn allen weg gaan pakken ze de Jeep Wrangler Unlimited, de Rolls Royce Ghost, de Bentley Continental Supersports, de Range Rover, de Cadillac Escalade of de Audi S8. De laatste wordt door het gezin het meest gebruikt. David Beckham cruist vaak door Beverly Hills met zijn drie zoons. Uiteraard niet in de minste auto: een op maat gemaakte Rolls Royce Phantom Drophead Coupé met een waarde van zo’n 407.000 Dollar.


Cristiano Ronaldo

Als we het over auto's van beroemdheden hebben mag Cristiano Ronaldo niet in het lijstje ontbreken. Ronaldo doet zijn best om het beeld van goed betaalde sporters - alleen voetballer Lionel Messi verdient meer - waar te maken en dat lukt hem aardig. De Portugees heeft een enorme verzameling auto’s. Waar moet hij anders ook heen met al dat geld? De linksbuiten van Real Madrid beschouwt snelle auto’s als goede investering. Of hij weet gewoonweg niet wat hij met zijn geld moet doen. Hoe dan ook, dit is zijn collectie:

  • BMW M6 (102.000 Dollar)
  • Bentley Continental GTC (195.000 Dollar)
  • Mercedes-Benz C-Class Sports Coupé (55.000 Dollar)
  • Porsche Cayenne (70.000 Dollar)
  • Ferrari 599 GTB Fiorano (315.000 Dollar)
  • Audi Q7 (50.000 Dollar)
  • Ferrari F430 (310.000 Dollar)
  • Bentley GT Speed (210.000 Dollar)
  • Audi R8 (150.000 Dollar)
  • Audi RS6 (80.000 Dollar)
  • Maserati GranCabrio (140.000 Dollar)
  • Phantom Rolls-Royce (400.000 Dollar)
  • Lamborghini Aventador LP 700-4 (318.000 Dollar)
  • Ferrari 599 GTO (385.000 Dollar)
  • Porsche Cayenne Turbo (96.000 Dollar)
  • Mercedes-Benz C220 CDI (40.000 Dollar)
  • Aston Martin DB9 (200.000 Dollar)
  • Bugatti Veyron (1,7 miljoen Dollar)

In 2014 investeerde de topsporter alleen al € 2.850.000 in een Limited Edition van LaFerrari waarvan er maar 499 zijn gemaakt.

En hoe zit het met jou? Welke wagen zou jij kopen, als geld geen rol speelt?

Deel dit artikel op:

Share on Facebook Share on linkedIn Share on Twitter

Ontvang gratis en
vrijblijvend een bod.

Ik weet mijn kenteken niet

Handmatige invoer

Of voer kenteken in

select your vehicle.

Nederlands Nederlands Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands Deutsch Deutsch Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands
Nederlands Nederlands