Zonder gedoe. Schoongemaakt – In 4 stappen naar schone autoruiten

Bij ikwilvanmijnautoaf.nl houden we niet van gedoe. Daarom is ons motto al jaren ‘zonder gedoe, verkocht’. Vandaag helpen we je niet alleen bij de verkoop van je voertuig, maar geven we je ook enkele handige tips waardoor je snel en simpel je autoruiten weer schoon en vetvrij kan maken.


Waarom je ruiten vetvrij maken?

Natuurlijk wil je als trotse autobezitter je auto van binnen en buiten spik en span hebben. Een schone auto ziet er nu eenmaal het beste uit. Het belangrijkste onderdeel van je auto om schoon te maken is echter niet het carrosserie. Schone ramen zijn cruciaal om veilig te rijden en je zicht op de weg en andere weggebruikers optimaal te houden. Zo voorkom je potentieel gevaarlijke situaties, vooral de in deze tijd van het jaar laagstaande zon kan in combinatie met een wazige vooruit tot slecht zicht lijden. En het ziet er ook nog eens beter uit!

Stap 1:

Het juiste materiaal Je hebt niet veel nodig om je ruiten van buiten goed te reinigen. Maar let er wel even op dat je de juiste spullen in huis haalt. Haal het bij voorkeur bij een erkend autobedrijf zodat je sneller een professioneel resultaat krijgt. De materialen zijn:

  • Microvezeldoekjes
  • Glasreiniger/spray


Stap 2:

Let erop dat er geen zandresten of insecten op je ruit zijn achtergebleven om krassen te voorkomen


Stap 3:

Spray je vooruit in


Stap 4:

Gebruik een microvezeldoekje om de ruit van boven naar beneden te poetsen, herhaal dit indien nodig nog een keer. Als het goed is is je ruit nu opgedroogd en van buiten weer als nieuw! Extra tip: vervang je doekjes regelmatig. Was ze niet in de wasmachine en gebruik nooit doekjes die je al gebruik hebt voor het reinigen van andere onderdelen van je auto.

Deel dit artikel op:

Share on Facebook Share on linkedIn Share on Twitter

Ontvang gratis en
vrijblijvend een bod.

Ik weet mijn kenteken niet

Handmatige invoer

Of voer kenteken in

select your vehicle.

Nederlands Nederlands Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands Deutsch Deutsch Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands
Nederlands Nederlands