Auto schoonmaken: 5 handige tips

Je auto schoonmaken is meestal niet iets dat standaard op je lijstje staat. Nu de dagen langer worden en de temperatuur stijgt is het aan te raden om je auto eens flink onder handen te nemen. Heb je de laatste tijd met geen doekje meer je auto aangeraakt? Lees dan vooral verder!


In de koudere maanden merk je het niet zo snel, maar zodra het warmer worden dringen nare luchtjes vaker je auto in. Rondslingerend afval en een vet dashboard helpen niet bepaald mee en dan rest nog maar één ding: je auto schoonmaken. Volg deze tips op en laat die zomer maar komen.


Voorbereiding

Heb jij de de winterbanden nog onder je auto? Dan kun je die nu wel verwisselen voor de zomerbanden. Op een beetje nachtvorst na hoef je geen winterse buiten of gladde wegen meer te verwachten. Bovendien zijn winterbanden vanwege het zachtere materiaal niet geschikt voor het rijden over warmer asfalt.

Voordat je begint met het auto schoonmaken kun je je auto opruimen. Als je vervolgens standaard een plastic zakje in je auto ophangt kun je daar je afval in bewaren. Ook erg handig voor in je auto is een schoenenzak. Hier zitten allemaal vakjes in waar je allemaal spullen in kunt opbergen. Op die manier is het niet nodig om rondslingerende spullen in je auto te hebben. Je hoeft dan voor het auto schoonmaken niet elke keer je hele auto op te ruimen. Is alles opgeruimd en aan de kant? Dan kun je pas echt beginnen.


Auto schoonmaken

Je auto schoonmaken hoeft helemaal niet zo’n zware klus te worden. Met wat handige trucjes en tips heb jij binnen no-time weer een fris en glimmende wagen.

  1. Autobekleding Bekleding is viezer dan je op het eerste gezicht ziet. Voor stoffen bekleding die vies is geworden en muf ruikt is maar één oplossing die je zelf kunt uitvoeren. Je kunt de bekleding met een behangstomer doorstomen. Als de bekleding muf ruikt kun je het daarna nog met een sopje van warm water en een beetje parfum behandelen. Laat de bekleding goed drogen. Is je auto bekleding van leer? Dan is een sopje met groene zeep voldoende. Maak de bekleding na het schoonmaken droog met een zachte doek.
  2. Dashboard reinigen Het dashboard is het eerste dat je ziet als je in de auto zit. Je kunt met de stofzuiger met borstel het stof tussen de knopjes wegzuigen. Daarna kun je met een klam microvezeldoekje het dashboard afstoffen. Met autoshampoo kun je het dashboard van de auto schoonmaken. Is je dashboard vet? Dan kun je met een in spiritus gedrenkte doek makkelijk de vette plekken afnemen. Je kunt voor de lastig bereikbare plekken op het dashboard een schuimrubberen kwastje gebruiken.
  3. Hondenharen wegvegen Neem jij regelmatig je hond mee in de auto? Dan liggen er waarschijnlijk ook hondenharen. Je kunt deze makkelijk wegvegen met een rubberen huishoudhandschoen die je een beetje vochtig maakt.
  4. Ongewenste (huis)dieren Vliegjes kunnen een ware plaag voor je auto zijn. Je moet regelmatig de voorkant van je auto schoonmaken, anders wordt het een hele klus om de vliegen van de auto te krijgen. Je hoeft nu alleen maar een oude panty uit de la te pakken en daarmee poets je de vliegjes zo van de voorruit. Je kunt insectenreiniger gebruiken voor de motorkap.
  5. Asbak schoon houden Een volle asbak is één van de meest storende dingen in een auto. Je kunt het schoonmaken van je asbak makkelijker maken door hem na het poetsen in te sprayen met deodorant of meubelspray. De as glijdt de volgende keer zo uit de asbak. Je kunt ook een klein laagje zand in de schone asbak doen. Je sigaret doven gaat dan makkelijker en vuil blijft niet op de bodem zitten. Denk ook maar eens aan de stukjes kauwgom die al snel in de asbak belanden. Met een laagje zand hoef je kauwgom niet meer uit de asbak te peuteren.


Heb je alle tips opgevolgd tijdens het auto schoonmaken? Dan ben je helemaal klaar om deze zomer met de ramen open te rijden. Als je dan ook nog voorkomt dat er nog rommel gaat rondslingeren is het hierna alleen een kwestie van af en toe bijhouden.

Deel dit artikel op:

Share on Facebook Share on linkedIn Share on Twitter

Ontvang gratis en
vrijblijvend een bod.

Ik weet mijn kenteken niet

Handmatige invoer

Of voer kenteken in

select your vehicle.

Nederlands Nederlands Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands Deutsch Deutsch Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands
Nederlands Nederlands