Auto verkopen in Rotterdam voor schone lucht

De lucht in Rotterdam wordt steeds schoner. Ondernemers die een schone bestelbus aanschaffen krijgen hiervoor een subsidie. Een mooie regeling voor ondernemers die hun oude auto verkopen in Rotterdam.


Staatssecretaris Wilma Mansveld juicht een schone lucht in Rotterdam en andere milieuzones enorm toe. Daarom heeft zij ervoor gezorgd dat ondernemers die een nieuwe schone bus aanschaffen een subsidie krijgen. Hoe schoner de bestelbus is, des te meer subsidie er gegeven wordt. Deze bedragen liggen tussen de 500 en 2200 euro en totaal is er een potje van 4 miljoen euro beschikbaar gesteld. Dat is een goede oplossing voor ondernemers die besluiten hun oude auto te verkopen in Rotterdam.


Oude auto verkopen in Rotterdam

Het verkopen van de oudere lucht vervuilende auto in Rotterdam en daarbij de nieuwe regeling moet ervoor zorgen dat de milieuzones een stuk schoner worden. De stad Rotterdam krijgt 1,3 miljoen euro om ervoor te zorgen dat er steeds meer schone bestelwagens rondrijden. Hierbij kunnen de ondernemers hun oude auto verkopen in Rotterdam en kiezen voor een hybride bestelbus of een schone bestelbus die op waterstof rijdt.


Proef met bestelbus op waterstof

Er zijn heel wat ondernemers die hun oude vervuilende auto verkopen in Rotterdam en er wordt verwacht dat dit steeds meer gaat gebeuren. In Rotterdam rijden er dan ook al heel wat hybride bestelwagens rond. Volgend jaar gaat de proef met de waterstofbussen van start en duurt in totaal drie jaar. Als deze proef met de schone bestelbus een succes wordt, zullen er steeds meer bestelbussen op waterstof in Rotterdam gaan rijden.

Om dit te kunnen bewerkstelligen is er een waterstof tankstation geopend in Rhoon, een plaats vlakbij Rotterdam. Als deze proef slaagt zullen steeds meer ondernemers hun oude auto verkopen in Rotterdam en een schoner exemplaar aanschaffen. Hier hebben alle inwoners van Rotterdam weer profijt van, want hierdoor wordt de lucht een stuk schoner.


Waterstof en hybride auto’s

De schone bestelbus en auto wordt steeds meer bepalend voor ons straatbeeld. We zien dan ook steeds vaker dat ondernemers hun oude auto in Rotterdam verkopen en daar een schonere versie voor in de plaats kopen. De hybride auto’s zien we dan ook steeds vaker rondrijden en er zijn heel wat oplaadpunten in Nederland bijgekomen. Ook rijden op waterstof is een nieuwe ontwikkeling bij de schone bestelbus wat we steeds vaker zullen zien. Hierbij rijdt de auto niet op de fossiele brandstoffen als benzine of diesel, maar op waterstof. En het enige restproduct wat er uitgestoten wordt is waterdamp. Wat een stuk minder vervuilend is voor de lucht. In Nederland worden ook steeds meer waterstof tankstations geopend waaronder dus een in de buurt van Rotterdam.


Automerken en schone auto’s

Er zijn ook steeds meer automerken die op deze nieuwe trend inspelen. Vooral de autofabrieken in Japan zijn al volop bezig met dit soort auto’s. Zij produceren auto’s die geheel op waterstof rijden. Zo heeft Toyota de Mirai ontwikkeld die dit jaar zal verschijnen. Deze auto rijdt op waterstof en zuurstof uit de buitenlucht. En ook de Hyndai ix35 is een auto die op waterstof rijdt en dus geen CO2 uitstoot heeft. Voor de schone bestelbus op waterstof heeft het Italiaanse automerk Fiat de Dobló ontwikkeld en deze staat inmiddels al bij de dealers in de showroom. Verwacht wordt dan ook dat steeds meer mensen kiezen voor een schone auto en hun oude auto verkopen in Rotterdam. Zo wordt de lucht in Rotterdam steeds een stukje schoner.

Deel dit artikel op:

Share on Facebook Share on linkedIn Share on Twitter

Ontvang gratis en
vrijblijvend een bod.

Ik weet mijn kenteken niet

Handmatige invoer

Of voer kenteken in

select your vehicle.

Nederlands Nederlands Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands Deutsch Deutsch Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands
Nederlands Nederlands