Auto.nl vs Bynco vs Carnext

Een auto kopen? Dat doe je tegenwoordig steeds vaker online. Zeker nu we in verband met de coronacrisis 1,5 meter afstand moeten houden wordt het online bekijken en bestellen van een auto normaler. Consumenten raken eraan gewend en ook autobedrijven bieden meer en meer hun auto’s aan in een webshop. Maar dat wil niet zeggen dat het nu de normaalste zaak van de wereld is geworden om je auto online te kopen. Sterker nog, er zijn nog maar een paar bedrijven die het echt professioneel aanpakken. We nemen de meest opvallende namen onder de loep. Dat zijn Auto.nl, Bynco en Carnext.com.


Auto kopen bij Auto.nl

Auto.nl is onderdeel van de Louwman Group. Dit is een van de grootste dealerbedrijven van Nederland. Ze zijn vooral bekend als Toyota en Lexus-dealer maar Louwman verkoopt inmiddels zo’n beetje alle automerken die er in Nederland leverbaar zijn. Een paar jaar geleden is Louwman begonnen met Auto.nl. Dit was een van de eerste webshops voor nieuwe en gebruikte auto’s. En omdat het een webshop is gebeurt alles dus ook echt online: het bekijken, bestellen en betalen van de auto doe je vanuit je luie stoel. Heb je een auto gekocht? Dan wordt deze bij je thuisbezorgd en kan je een proefrit maken. Daarna heb je nog een bedenktijd van 14 dagen en kan je de auto eventueel weer laten ophalen. Verder hanteert Auto.nl vaste prijzen, je kan dus niet onderhandelen zoals we gewend zijn om in de showroom te doen. Tot slot is het zo dat de auto’s van Auto.nl ook gewoon te koop staan bij de dealerbedrijven van Louwman. Het kan dus gebeuren dat op het moment dat jij een auto online bekijkt, iemand anders er al mee aan het proefrijden is en de auto voor je neus wordt weggekaapt.


Auto kopen bij Bynco

In tegenstelling tot Auto.nl staan de auto’s van Bynco (Buy Your Next Car Online) niet allemaal ook te koop bij dealerbedrijven. In plaats daarvan heeft Bynco een voorraad auto’s die via de webshop te koop worden aangeboden. Ook biedt Bynco auto’s aan van particulieren en van andere autobedrijven. Een ander verschil met Auto.nl is dat Bynco alleen occasions verkoopt en geen nieuwe auto’s. Verder zijn er vooral veel overeenkomsten. Ook Bynco is onderdeel van een groot dealerbedrijf, in dit geval AutoBinck, dat veel verschillende automerken in Nederland verkoopt. De webshop van Bynco is voor AutoBinck vooral een manier om te experimenteren met de online verkoop van auto’s, alhoewel er natuurlijk wel serieuze doelstellingen aan vast zitten. Dergelijke webshops krijgen nu door de coronacrisis een onverwacht duwtje in de rug. Andere overeenkomsten zijn dat je bij Bynco ook alles online regelt. Er is een vaste all-in prijs en je hebt net als bij Auto.nl een proeftijd van 14 dagen. En ook Bynco bezorgt de auto bij je thuis.


Auto kopen bij CarNext

De derde aanbieder waar je online auto’s kan kopen is CarNext.com. Deze partij is geen onderdeel van een dealerbedrijf maar van een leasemaatschappij: LeasePlan. Bij CarNext.com kan je dan ook alleen ex-leaseauto’s kopen. Op zich is dat een prima keuze. Leaseauto’s worden goed onderhouden, ze zijn jong, hebben slechts één berijder gehad en bieden over het algemeen veel waar voor hun geld. Het aanbod van CarNext.com is hierdoor wel iets duurder dan bij Bynco. Bij CarNext.com beginnen de prijzen bij zo’n 5000 euro terwijl je op Bynco al voor minder dan 1500 euro een auto kan kopen. Andere verschillen zitten in het aanbod. Bij Auto.nl vind je bijvoorbeeld in de lagere prijsklassen vooral heel veel kleine stadsauto’s zoals de Renault Twingo en Peugeot 107. Bij CarNext.com zit je dan al snel in een groter segment met auto’s als de Renault Clio en Mégane. Verder zijn er ook hier weer veel overeenkomsten met de andere twee autowebshops: alles online regelen, 14 dagen bedenktijd en aflevering aan huis.


Conclusie

Om een auto te kopen hoef je allang niet meer naar de showroom om de hoek. Je kan tegenwoordig ook heel eenvoudig online een auto kopen. Drie van de bekendste aanbieders zijn Auto.nl, Bynco en CarNext.com. Ze hebben alledrie hun eigen aanbod. Auto.nl verkoopt nieuwe auto’s en occasions die ook te koop staan bij de dealervestigingen van Louwman Groep. Bynco is een soort marktplaats met eigen aanbod maar ook aanbod van particulieren en autobedrijven. Ze verkopen alleen gebruikte auto’s. Bij CarNext.com kan je terecht voor de aanschaf van ex-leaseauto’s. Alledrie de webshops doen er alles aan om het vertrouwen van de klant te winnen: vaste prijzen, 14 dagen proeftijd en grondige inspectie van de auto moeten kopers over de streep trekken.

Deel dit artikel op:

Share on Facebook Share on linkedIn Share on Twitter

Ontvang gratis en
vrijblijvend een bod.

Ik weet mijn kenteken niet

Handmatige invoer

Of voer kenteken in

select your vehicle.

Nederlands Nederlands Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands Deutsch Deutsch Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands
Nederlands Nederlands