Auto kopen: kiezen voor Pon Dealer Groep of Riva Holding?

Als je denkt aan het kopen van een Volkswagen, Audi, Seat of Skoda dan denk je in Nederland als snel aan de Riva Holding en de Pon Dealer Groep. Het zijn twee van de grootste dealerbedrijven in Nederland, en ze hebben allebei dealerbedrijven waar vooral auto’s van de Volkswagen Groep worden verkocht. Dit geldt zeker voor de Pon Dealer Groep, dat alleen maar Volkswagen-merken verkoopt. De Riva-dealers verkopen ook andere merken zoals Fiat, Hyundai en Mitsubishi. 


Pon Dealer Groep alleen Volkswagen, Audi, Seat en Skoda

De Pon Dealer Groep is onderdeel van het veel grotere bedrijf Pon, waaronder ook allerlei andere mobiliteitsdiensten vallen. ‘Pon’ is al sinds 1947 de officiële importeur Volkswagen, maar er is wel een verschil met importeurs van andere merken zoals bijvoorbeeld Volvo of Kia. Deze merkimporteurs werken in opdracht van de autofabrikant. De importeurs zijn niet echt onafhankelijk, ze doen kort gezegd wat de autofabrikant van ze verwacht. Bij Pon is dat niet het geval, deze importeur is nog steeds een familiebedrijf en werkt zelfstandig van fabrikant Volkswagen. Toch is Pon een echt Volkswagen-bedrijf, en vertegenwoordigt het alleen merken die door de Volkswagen Groep worden gemaakt dus ook Audi, Seat en Skoda.


Pon-dealers vooral in Amersfoort

Wat het dealernetwerk betreft concentreert de Pon Dealer Groep zich vooral in het midden van het land. Er zijn 9 dealers, inclusief een dealer voor bedrijfswagens, waarvan vier in Amersfoort. De andere Pon-dealers zitten in Hilversum, Naarden en Barneveld. Ben je een fan van Volkswagen? Wil je alleen maar een Volkswagen, Audi, Seat of Skoda kopen? Dan zit je bij de Pon-dealer natuurlijk goed. De officiële Pon-dealers zijn al tientallen jaren gespecialiseerd in deze merken dus aan kennis en kunde is geen gebrek. Om die reden is het kopen van een gebruikte Volkswagen bij de Pon-dealer dan ook een veilige keuze. Je weet dat je bij de specialist koopt, een bedrijf met een degelijke reputatie. Tegelijkertijd is dat natuurlijk ook het nadeel, want de Pon-dealer zal niet de goedkoopste zijn. 


Riva Holding richt zich op Den Haag

Als je breder wilt kijken dan alleen Volkswagen kan je ook overwegen een dealerbedrijf van de Riva Holding te bezoeken. De holding is qua aantal vestigingen groter dan Pon. Riva heeft zo’n 15 dealervestigingen in de regio Den Haag waaronder Volkswagen-dealer Wittebrug en Peugeot-dealer Davo. Daarnaast heeft Riva een belang in het bedrijf Preuninger Automotive, dat onder andere de merken Fiat, Alfa Romeo, Hyundai en Mitsubishi verkoopt. Wittebrug en Davo zijn binnen de Riva Holding de grootste bedrijven. Ze hebben allebei 5 tot 6 vestigingen waar je terecht kan voor een nieuwe of gebruikte Volkswagen (Wittebrug) of Peugeot (Davo). Binnen het aanbod van de Riva Holding heb je dus keuze uit meer merken dan bij de Pon Dealer Groep. Een ander verschil is dat de Riva-vestigingen zijn geconcentreerd in de regio Den Haag, en dat de Pon Dealer Groep vooral te vinden is in Amersfoort. Dat is wel iets om rekening mee te houden als je bij deze bedrijven een nieuwe of gebruikte auto wilt kopen.


Exclusieve auto’s en occasions

Wat ook interessant is: onder de naam Wittebrug Exclusief verkoopt dit bedrijf jong gebruikte exclusieve auto’s en premium auto’s. Denk aan sportieve en luxe auto’s van onder andere Porsche, Mercedes, BMW en Volvo. Een mooi aanbod maar wel alleen voor kopers met een dikke portemonnee! Wie niet zoveel geld te besteden heeft voor de aankoop van een auto kan terecht bij Wittebrug in Zoetermeer. Daar zijn ze gespecialiseerd in occasions. Er staan meer dan 700 tweedehands auto’s te wachten op een nieuwe eigenaar. Vanaf zo’n 5000 euro kan je hier terecht voor de kleinste stadsautootjes. Toch lopen de prijzen ook hier al snel op omdat de auto’s echt jong zijn, slechts een paar jaar oud. Voordeel is natuurlijk ook hier dat je wel kwaliteit koopt bij een betrouwbare merkdealer. Hetzelfde geldt overigens voor Pon Occasion, het occasioncenter van Pon in Barneveld!


Conclusie

De Pon Dealer Groep en Riva Holding zijn allebei betrouwbare, gerenommeerde merkdealers. De Pon-dealers zijn gespecialiseerd in Volkswagen, Audi, Seat en Skoda. Allemaal merken van het VAG-concern dus als je het liefst een auto rijdt van een van deze merken heb je daar waarschijnlijk de meeste keuze. De Riva-bedrijven opereren onder hun eigen naam. De bekendste zijn Volkswagen-dealer Wittebrug en Peugeot-dealer Davo, allebei in de regio Den Haag. Iets meer keuze dus in merken en dat is soms wel zo fijn.

Deel dit artikel op:

Share on Facebook Share on linkedIn Share on Twitter

Ontvang gratis en
vrijblijvend een bod.

Ik weet mijn kenteken niet

Handmatige invoer

Of voer kenteken in

select your vehicle.

Nederlands Nederlands Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands Deutsch Deutsch Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands
Nederlands Nederlands