Auto kopen in Oost-Nederland? Maak kennis met merkdealers Herwers en Munsterhuis

Merkdealers Herwers en Munsterhuis zijn allebei actief in Oost-Nederland, met vestigingen in Overijssel en Gelderland. Herwers heeft daarnaast ook een vestiging in de provincie Utrecht. Welke automerken verkopen Herwers en Munsterhuis? En welke diensten bieden ze. In dit artikel lees je meer over deze twee autobedrijven.


Herwers verkoopt Dacia, Hyundai, Mitsubishi, Nissan en Renault

De Herwers Groep is een familiebedrijf met in totaal 11 dealervestigingen. De geschiedenis van het bedrijf gaat helemaal terug naar 1937. In de jaren ‘70 van de vorige eeuw kwam de nadruk te liggen op de verkoop van auto’s, en dat is nu nog het geval.

In de loop van de jaren heeft Herwers verschillende automerken verkocht. Tegenwoordig zijn ze officieel merkdealer van Dacia, Hyundai, Mitsubishi, Nissan en Renault. Bij de verschillende vestigingen staan samen zo’n 300 nieuwe auto’s te koop en ruim 800 tweedehands auto’s. De goedkoopste nieuwe auto die je bij Herwers kan kopen is de Mitsubishi Space Star. Deze is zelfs uitgeroepen tot goedkoopste auto van Nederland en staat te koop voor nog geen 18.000 euro.


Tweedehands auto vanaf ongeveer vijfduizend euro

Ben je op zoek naar een tweedehands auto bij Herwers? Dan heb je de keuze uit een nog veel groter aanbod met veel meer merken en modellen. Vanaf zo’n 5.000 euro kan je al een tweedehands auto kopen bij Herwers. De duurste occasions kosten ruim 60.000 euro. Je hebt dan bijvoorbeeld een elektrische Kia EV6 van één jaar oud of zelfs een Hyundai Nexo, de waterstofauto van Hyundai.


Bij Munsterhuis ook Alpine, Jaguar, Land Rover en zelfs Ferrari

Ook Munsterhuis is een familiebedrijf met een rijke geschiedenis. Het bedrijf bestaat al ruim 50 jaar en heeft een naam opgebouwd als merkdealer voor de regio Twente met 8 vestigingen in Twente, Apeldoorn en Zwolle. Munsterhuis is merkdealer voor Renault, Dacia, Alpine, Jaguar, Land Rover en zelfs Ferrari. Opvallend is niet alleen dat Munsterhuis én Herwers de merken Dacia en Renault verkopen, maar ook dat Munsterhuis daarnaast een aantal (zeer) exclusieve automerken verkoopt. Het aanbod begint bij betaalbare occasions van ongeveer 7.000 euro. Je hebt dan de keuze uit auto’s als de Dacia Logan en de Renault Twingo.

Meer dan 25 automerken bij Munsterhuis

In totaal verkoopt Munsterhuis meer dan 25 verschillende automerken. Het autobedrijf verkoopt een deel van zijn occasions in het Munsterhuis Occasion Center in Enschede, waar je altijd zo’n 250 tweedehands auto’s kan vinden. Kwaliteit is daarbij belangrijk. Alle auto’s zijn door de merkdealer onderhouden. Het voordeel van het occasion center is dat de auto’s op voorraad zijn en dat je dus snel kan rijden zonder levertijden, zoals dit bij nieuwe auto’s vaak wel het geval is.

Nieuwe of tweedehands bestelauto

De verkoop van nieuwe en tweedehands bedrijfsauto’s is een andere tak van sport waar zowel Munsterhuis als Herwers actief in zijn. Veel ondernemers kopen liever een tweedehands bestelauto vanwege de lagere aanschafprijs, en beide autodealers springen daar handig op in. Bij Munsterhuis begint het aanbod bij bestelauto’s als de Dacia Dokker en de Renault Kangoo. Wat opvalt bij Herwers is dat je er ook een elektrische bestelauto kan kopen. Op dit moment in 2023 is dat aanbod nog beperkt tot de Nissan E-NV200, maar de verwachting is dat dit aanbod zal groeien, ook bij andere dealers, zodra er meer elektrische bestelauto’s op de markt komen.


Andere diensten van Munsterhuis en Herwers

Net als de meeste andere merkdealers bieden ook Munsterhuis en Herwers verschillende andere mobiliteitsdiensten. Zo kan je bij beide bedrijven een auto leasen. Ook is het bij Munsterhuis mogelijk om een auto te huren. Daarnaast beschikken allebei de merkdealers over een schadeherstelbedrijf. Wil je geld lenen voor de aanschaf van een auto? Dan kan dat bij Herwers. Wil je een autoverzekering afsluiten? Dan kan je hiervoor terecht bij Munsterhuis. Opvallend: Munsterhuis heeft zelfs een webshop met auto-onderdelen. Hier kan je online nieuwe en gebruikte auto-onderdelen bestellen.


Conclusie

Munsterhuis en Herwers zijn twee bekende autodealers in Oost-Nederland. Munsterhuis richt zich vooral op Twente met vestigingen in onder andere Enschede, Hengelo en Almelo, terwijl Herwers een sterke positie heeft in Apeldoorn, Deventer en Doetinchem. Beide bedrijven zijn merkdealer van Renault en Dacia. Daarnaast verkoopt Herwers ook Hyundai, Mitsubishi en Nissan. Munsterhuis houdt zich daarnaast juist bezig met exclusieve merken als Range Rover en zelfs Ferrari.

Ook voor een tweedehands auto kan je terecht bij Munsterhuis en Herwers. Een groot deel van het occasionaanbod van Munsterhuis vind je in het Munsterhuis Occasion Center in Enschede. De occasions van Herwers staan in de verschillende vestigingen. Herwers biedt in totaal ruim 800 tweedehands auto’s, in het Munsterhuis Occasion Center staan doorgaans meer dan 250 occasions te koop.

Ga je een nieuwe auto kopen bij Herwers of Munsterhuis en wil je je oude auto verkopen? Bij ikwilvanmijnautoaf.nl regel je dat snel en veilig online. Meld je auto vandaag nog aan en ontvang het beste bod!

Deel dit artikel op:

Share on Facebook Share on linkedIn Share on Twitter

Ontvang gratis en
vrijblijvend een bod.

Ik weet mijn kenteken niet

Handmatige invoer

Of voer kenteken in

select your vehicle.

Nederlands Nederlands Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands Deutsch Deutsch Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands
Nederlands Nederlands