Auto kopen in de regio Rotterdam/Den Haag? Maak kennis met Amega en Riva

Amega en Riva zijn twee van de grootste dealerholdings van ons land. Toch zullen deze twee namen waarschijnlijk niet meteen een belletje doen rinkelen. Dat is omdat je ze waarschijnlijk kent onder de naam van een van de vele dealerbedrijven die onder de holdings vallen. Bij Amega zijn dat bijvoorbeeld Ames en H-Point, terwijl Riva bekend is van Volkswagen-dealer Wittebrug en Davo. Welke verschillen en overeenkomsten zijn er nog meer tussen Amega en Riva? Dat lees je hier.

Amega en Riva zijn actief in dezelfde regio

Om met de overeenkomsten te beginnen: zowel Amega als Riva zijn actief in Zuid-Holland rondom Den Haag en Rotterdam. Hier vind je de merkdealers van Amega, die werken onder de naam Ames, SvensCar, H-Point, Van Mill, Mulder en Auto van der Burgh. De Ames-dealers zijn gespecialiseerd in Volkswagen, Audi, Skoda en Seat. Als je een nieuwe of gebruikte Volvo wilt kopen dan kan je terecht bij SvensCar. H-Point is gespecialiseerd in Hyundai terwijl Van Mill de Opel-dealer is binnen de holding. Mulder houdt zich bezig met Peugeot en Citroën. Auto van der Burgh is tot slot de Ford-dealer van Amega.


Davo verkoopt niet alle merken in alle vestigingen

Eenzelfde soort constructie vinden we bij Riva. Riva is vooral bekend van Volkswagen-dealer Wittebrug, waar ze naast Volkswagen ook Audi, Seat en Skoda verkopen. De tweede dealerorganisatie die onder Riva valt is Davo. Dit is een multi-merkendealer die is gespecialiseerd in Peugeot, Hyundai, Fiat, Jeep en Alfa Romeo. Davo heeft 10 vestigingen en Wittebrug in totaal 11 vestigingen. Deze vestigingen leveren echter niet allemaal dezelfde services. Zo worden bijvoorbeeld niet alle merken in elke vestiging verkocht. Sommige vestigingen hebben zelfs alleen maar een werkplaats.


Amega en Riva hebben ongeveer hetzelfde aantal vestigingen

Bij Amega heeft Ames 6 vestigingen in de regio Dordrecht waar je terecht kan voor een nieuwe of gebruikte Volkswagen, Audi, Seat of Skoda. Volvo-dealer SvensCar heeft 1 vestiging, Hyundai-dealer H-Point beschikt over 2 vestigingen en Opel-dealer Van Mill vinden we met 4 vestigingen in dezelfde regio. Mulder heeft 4 Peugeot/Citroën-vestigingen. Ford-dealer Auto van der Burg heeft tot slot 2 vestigingen.

Al met al beschikken Amega en Riva over ongeveer hetzelfde aantal vestigingen. Voor een deel verkopen de beide bedrijven ook dezelfde automerken. Verschillen zijn er natuurlijk ook. Zo vind je Fiat, Jeep en Alfa Romeo alleen bij de Riva-dealers. Amega verkoopt daarentegen ook Volvo, Opel en Ford; merken die je bij Riva niet vindt.

Amega: Volkswagen, Audi, Skoda en Seat (Ames)

Volvo (SvensCar)

Hyundai (H-Point)

Opel (Van Mill)

Peugeot/Citroën (Mulder)

Ford (Auto van der Burgh)

Riva: Volkswagen, Audi, Skoda en Seat (Wittebrug)

Peugeot, Hyundai, Fiat, Jeep en Alfa Romeo (Davo)


Tweedehands auto kopen bij Amega of Riva

Als je een tweedehands auto gaat kopen dan kan dat bij Amega en Riva. De verschillende Amega-dealers bieden occasions aan in hun eigen vestigingen, en daarnaast heeft Amega een speciaal occasioncentrum in Zwijndrecht voor Volkswagen, Audi, Seat en Skoda. Hier staan tussen de 200 en 300 jonge auto’s te koop. Bij Riva is Wittebrug gespecialiseerd in Volkswagen, Audi, Seat en Skoda. Tweedehands auto’s staan in de showroom van de Wittebrug-vestigingen en uiteraard kan je deze ook online bekijken. Voor een tweedehands Peugeot, Hyundai, Fiat, Alfa Romeo of Jeep ga je naar de Davo-dealers van Riva.


Extra diensten

Amega en Riva zijn grote dealerholdings die zich liever profileren als 'mobiliteitsbedrijf’ dan als autodealer. Dat zie je ook terug in het aanbod van extra diensten. Amega biedt bijvoorbeeld ook bedrijfswageninrichting met het bedrijf PSB Bedrijfswageninrichting. Hier kunnen ondernemers terecht voor de inbouw en ombouw van hun bestelauto. Daarnaast heeft Amega twee schadeherstelbedrijven, een auto-importbedrijf, een fietsenwinkel en een universeel autobedrijf.

Ook Riva beschikt over meerdere bedrijven die mobiliteitsdiensten bieden. Onder de naam ‘Ik Rij Schadevrij’ heeft Riva een schadebedrijf. Ook vind je er twee autoverhuurbedrijven (KAV Autoverhuur en Wittebrug Autoverhuur), een ombouwcentrum voor bestelauto’s, een verzekeringsmaatschappij en een fietsenwinkel.


Auto leasen bij Riva en Amega

Wil je liever een auto leasen? Dan kan dat bij zowel Amega als Riva. Bij Riva doen ze dat voor particulieren onder het label ikrij.nl, een website waar je online een private leasecontract kan afsluiten. Je kan bij Riva een nieuwe of tweedehands auto leasen, waarbij je de keuze hebt uit alle merken die Riva verkoopt zoals Fiat, Peugeot en Volkswagen. Bij Amega kan je via AA Lease terecht voor een leaseauto. Wel richt AA Lease zich meer op de zakelijke markt. Privé een auto lease kan ook via de Ames-dealers en de andere dealers die onder Amega vallen.


Conclusie

Amega en Riva zijn twee van de grootste dealerbedrijven in Nederland. Toch zijn ze relatief onbekend omdat ze onder verschillende namen bekend zijn. Bekende namen voor Amega zijn Ames en H-Point, terwijl je Riva waarschijnlijk kent van Volkswagen-dealer Wittebrug. Amega en Riva verkopen allebei Volkswagen, Skoda, Seat, Audi, Hyundai en Peugeot. Daarnaast verkopen ze nog andere merken zoals Volvo (Amega) en Fiat (Riva). Woon je in de regio Rotterdam? Dan zijn Amega en Riva betrouwbare bedrijven om je nieuwe of tweedehands auto te kopen.

Ga je een nieuwe auto kopen en wil je eerst je oude auto verkopen? Meld deze dan vandaag nog aan bij ikwilvanmijnautoaf.nl!

Deel dit artikel op:

Share on Facebook Share on linkedIn Share on Twitter

Ontvang gratis en
vrijblijvend een bod.

Ik weet mijn kenteken niet

Handmatige invoer

Of voer kenteken in

select your vehicle.

Nederlands Nederlands Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands Deutsch Deutsch Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands
Nederlands Nederlands