Auto kopen bij Zeeuw & Zeeuw of Van Vliet Autogroep?

Wil je een nieuwe of gebruikte auto kopen bij een erkend merkdealer, en wil je de keuze hebben uit meerdere merken? Dan is een multi-merkendealer echt iets voor jou. Zeeuw & Zeeuw en Van Vliet Autogroep zijn twee voorbeelden van zulke dealers. In totaal hebben de twee autobedrijven 16 automerken in hun showrooms staan. Keuze genoeg dus! In dit artikel bekijken we de twee bedrijven van dichtbij.


Een van de grootste merkdealers

Zeeuw & Zeeuw is een van de grootste merkdealers van ons land. Het bedrijf heeft 36 vestigingen en ongeveer 600 medewerkers. Zeeuw & Zeeuw is ontstaan uit verschillende fusies en overnames, maar is nog altijd een familiebedrijf. Het dealerbedrijf is van oudsher altijd actief geweest in de regio Den Haag en Rotterdam. Hier vind je dan ook de meeste vestigingen, en daarnaast zie je Zeeuw & Zeeuw in plaatsen als Utrecht, Woerden, Breda en Roosendaal. Zeeuw & Zeeuw verkoopt 8 verschillende automerken: Renault, Dacia, Nissan, Ford, Kia, Mitsubishi, Hyundai en Suzuki. Dit biedt geïnteresseerde kopers een interessante mix van Aziatische en Europese merken.


Negen automerken bij Van Vliet

Bij Van Vliet Autogroep vinden we zelfs 9 automerken in de showroom, waarvan 7 automerken afkomstig zijn van autofabrikant Stellantis. Dit zijn Opel, Peugeot, Citroën, Fiat, Alfa Romeo, Jeep, en Abarth. Daarnaast is Van Vliet ook dealer van het Koreaanse Kia (net als Zeeuw & Zeeuw). Interessant feitje: Van Vliet is met Autocentrum Van Vliet ook dealer van Aiways. Dit Chinese merk biedt alleen elektrische auto’s aan en probeert nu een plekje te veroveren op de Nederlandse markt. Als we kijken naar het aantal vestigingen dan is Van Vliet met 11 vestigingen overigens een stuk kleiner. Deze vestigingen vind je in de provincies Utrecht en Zuid-Holland, waaronder in Woerden, Bodegraven en Gouda.


Enorm occasionaanbod bij Zeeuw & Zeeuw

Zeeuw & Zeeuw is niet alleen groter dan Van Vliet als het gaat om het aantal vestigingen, ook het aanbod van nieuwe en tweedehands auto’s is aanzienlijk groter. Zeeuw & Zeeuw heeft gemiddeld bijna 3.000 auto’s te koop staan, waarvan ongeveer 1.000 nieuwe auto’s en 2.000 occasions. Het totale aanbod bij Van Vliet ligt tussen de 900 en 1.000 auto’s, waarvan iets meer dan de helft een tweedehands auto is. Wil je heel veel keuze dan kan je dus niet om Zeeuw & Zeeuw heen. Hier hebben ze bovendien voor elk budget een mooie tweedehands auto te koop. De prijzen beginnen rond de 4.000 euro en eindigen bij zo’n 70.000 euro voor een elektrische Kia EV6 of Ford Explorer.


Aiways kopen bij Van Vliet

Bij Van Vliet starten de prijzen ook tussen de 4.000 en 5.000 euro. Er is dan voldoende aanbod van leuke stadsauto’s als de Peugeot 206, Suzuki Alto of Volkswagen up! Voor wie een groter budget heeft is er uiteraard nog meer keuze. De prijzen lopen op tot 40.000 - 50.000 euro voor auto’s als de Jeep Compass, Peugeot 408 of Kia EV6. Een bijzondere vermelding verdient het merk Aiways. Het tweedehands aanbod van deze elektrische auto is nog klein, maar de verwachting is wel dat dit zal groeien. Als er meer nieuwe auto’s van Aiways verkocht gaan worden staan die later namelijk weer als tweedehands exemplaar in de showroom.


Camper kopen bij Zeeuw & Zeeuw

Net als veel andere autodealers bieden zowel Zeeuw & Zeeuw als Van Vliet Autogroep ook allerlei aanvullende diensten, waaronder schadeherstel en lease. Bij Zeeuw & Zeeuw kan je daarnaast ook een camper kopen, of deze op maat laten ombouwen. Dit doen ze onder de naam UCamp. Het aanbod bestaat vooral uit campers die zijn gebouwd op basis van de Volkswagen Transporter. Er zijn twee vestigingen waar je deze campers kan kopen: in Utrecht en Gouda. Daarnaast is het mogelijk om vooraf je wensen door te geven voordat de ombouw plaatsvindt. Goedkoop zijn deze campers echter niet. De prijzen liggen al snel boven de 50.000 euro dus een goedgevulde portemonnee is zeker een must.


Laadpaal kopen

Een ander belangrijk verschil tussen de twee bedrijven is dat je bij Zeeuw & Zeeuw een laadpaal kan kopen. Hiermee maken ze het consumenten makkelijker om een elektrische auto aan te schaffen, want je kan deze dan meteen thuis opladen. Ze bieden hiervoor verschillende mogelijkheden en installatiepakketten. Het voordeligste pakket is leverbaar voor net geen 2.000 euro.


Conclusie

Zeeuw & Zeeuw en Van Vliet Autogroep zijn twee grote multi-merkendealers in het westen van Nederland. Van Vliet biedt daarbij vooral merken van autofabrikant Stellantis, zoals Opel, Peugeot en Fiat. Zeeuw & Zeeuw is juist meer gericht op merken als Renault, Kia, Hyundai, Nissan en Ford. De keuze voor een van deze twee merkdealers hangt dus af van je eigen voorkeur voor een bepaald merk. Alleen Kia vind je in de showrooms van beide bedrijven. Opvallende verschillen zijn tot slot dat Van Vliet ook het Chinese merk Aiways verkoopt, en dat je bij Zeeuw & Zeeuw een camper kan kopen.

Deel dit artikel op:

Share on Facebook Share on linkedIn Share on Twitter

Ontvang gratis en
vrijblijvend een bod.

Ik weet mijn kenteken niet

Handmatige invoer

Of voer kenteken in

select your vehicle.

Nederlands Nederlands Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands Deutsch Deutsch Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands
Nederlands Nederlands