Auto huren? We vergelijken Hertz vs Sixt

Als je een auto wilt huren dan is de keuze enorm. Er zijn talloze autoverhuurders, allemaal met hun eigen voor- en nadelen. Twee van de grootste verhuurders zijn Hertz en Sixt. Hertz is van oorsprong Amerikaans en werd al in 1918 opgericht. Het bedrijf bestaat dus al meer dan 100 jaar! Toch is Sixt nóg ouder. Dit Duitse bedrijf is een van de grootste autoverhuur- en leasebedrijven van Europa en stamt uit 1912.


Twee organisaties dus die al ruim 100 jaar auto’s verhuren. Toch zijn er ook verschillen tussen de twee te vinden. Geen hele grote verschillen, er is veel concurrentie en bedrijven houden elkaar scherp in de gaten met hun aanbod, voorwaarden en prijzen. Maar toch zijn er een paar verschillen die de doorslag kunnen geven voor een keuze voor Hertz of juist Sixt als je een auto wilt huren. In dit artikel zetten we een paar van de overeenkomsten en verschillen op een rij.


Waar kan je een auto huren?

Hertz heeft bijna 10.000 locaties wereldwijd, met uitzondering van Afrika en het Midden-Oosten

Sixt heeft meer dan 4.000 locaties wereldwijd inclusief Afrika en het Midden-Oosten. Sixt heeft wereldwijd dus een betere spreiding, maar Hertz heeft ruim twee keer zoveel vestigingen.


Welk type auto kan je huren?

Bij Hertz kan je terecht voor alles soorten voertuigen, van kleine stadsauto’s tot grote stationwagons en SUV’s. Ook biedt Hertz de mogelijkheid om een hybride-auto te huren. In het premium-segment kan je zelfs een Ford Mustang of Lexus LC500h huren.


Ook bij Sixt is de keuze in huurauto’s erg breed. Opvallend is het aanbod van luxe auto’s als de Jaguar XF, Audi A4 en BMW 2-serie. Daarnaast onderscheidt Sixt zich op milieugebied met een ruime keuze in elektrische auto’s zoals de Nissan Leaf en BMW i3.


Moet je een aanbetaling doen?

Nee, bij zowel Hertz als Sixt is het niet nodig een aanbetaling te doen.


Is de huurprijs inclusief verzekering?

Ja, beide verhuurders hebben standaard een WA-verzekering in de voorwaarden opgenomen. Daarnaast is het mogelijk extra verzekeringen af te sluiten.


Moet ik de auto eerst wassen voordat ik deze terugbreng?

Nee, maar de auto moet wel ‘in redelijke staat’ worden ingeleverd. Voor beide verhuurders geldt dat ze kosten in rekening brengen als de auto vies wordt ingeleverd of als er in gerookt is.


Wat is de minimum leeftijd om een auto te uren?

Bij Sixt moet je minimaal 21 jaar zijn om een auto te mogen huren en moet je minimaal 2 jaar over een geldig rijbewijs beschikken. Wel wordt aan bestuurders jonger dan 25 een toeslag in rekening gebracht. Ook zijn voertuigen in het luxe segment pas beschikbaar voor bestuurders van 25 jaar of ouder.


Bij Hertz geldt bijna hetzelfde: je moet minimaal 25 jaar oud zijn. Er is een mogelijkheid om vanaf de leeftijd van 23 jaar een auto te huren. Dit geldt alleen voor specifieke auto’s en je betaalt per dag een opslag van 36,30 euro tot een maximum van 363 euro.


Voor jonge huurders is Sixt dus een iets betere keuze.


Heb ik onbeperkte kilometers?

Ja, voor beide verhuurders geldt een onbeperkt aantal kilometers. Wel kunnen er extra kosten in rekening worden gebracht als dat in het huurcontract is opgenomen.


Wie biedt de beste prijs?

Hertz biedt een zogenaamde beste prijs garantie. Dit betekent dat wanneer je op een andere website een lagere prijs tegenkomt, dat Hertz de prijs evenaart en ook nog eens 10 procent extra korting geeft. Wel zijn er voorwaarden aan verbonden. Het moet gaan om een auto uit dezelfde autocategorie, met dezelfde ophaal- en inleverlocatie en dezelfde huurdata en -tijden. De kans dat je een lagere prijs vindt en ook nog eens aan die voorwaarden voldoet is echter klein.


Over het algemeen geldt dan ook dat Hertz en Sixt vergelijkbare tarieven hanteren. Door het grote aanbod van verhuurders is dit een echte vechtersmarkt. Je zult dus geen grote prijsverschillen tegenkomen. De keuze voor Hertz of Sixt zal dus vooral afhangen van het aanbod van auto’s, de beschikbaarheid en de locaties waar je een auto kan ophalen en wegbrengen.

Deel dit artikel op:

Share on Facebook Share on linkedIn Share on Twitter

Ontvang gratis en
vrijblijvend een bod.

Ik weet mijn kenteken niet

Handmatige invoer

Of voer kenteken in

select your vehicle.

Nederlands Nederlands Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands Deutsch Deutsch Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands
Nederlands Nederlands