De bucket list; in welke auto's moet je gereden hebben?

Landen die je BEZOCHT moet hebben: Thailand, Amerika en Afrika. Dingen die je GEDAAN moet hebben: skydiven, bungeejumpen en met dolfijnen zwemmen. Waar wij het over hebben? De bucket list. Een lijst die je bijhoudt én af streept als je wat gedaan hebt. Ikwilvanmijnautoaf.nl komt met de auto bucket list. Niet met auto’s die je in je bezit moet krijgen, maar auto’s waarin je gereden moet hebben.

Nu kunnen we een lijst maken die vol staat met supercars als Ferrari, Porsche en ga zo maar door, maar dat is niet speciaal. Dan is het een kwestie van naar de dealer en even een testrit regelen. Nee, voor een bucket list mag best wat moeite worden gedaan. Dus zetten wij wat mooie, speciale en unieke auto’s op een rijtje.


De originele mini

We hebben het hier niet over de Mini Cooper van BMW, maar diegene waar mister Bean (gespeeld door Rowan Atkinson) in rondreed. Die super kleine auto waar de gemiddelde Nederlander zichzelf in moet vouwen, geproduceerd door de British Motor Corporation (BMC). Een revolutionaire en karaktervolle auto die vaak niet harder kan dan 115 km/u, maar die zichzelf zonder moeite in de kleinste plekjes kan manoeuvreren. Hard gaat ‘ie dus niet, maar schattig als deze Brit is, verdient hij zeker een plaats op de bucket list.


Een V12

Je moet het meegemaakt hebben, rijden in een ‘scheurmonster’ met een V12 motor. Denk The Fast and the Furious 1 t/m 7, Need for Speed of een andere film vol snelle auto’s. Vol gas, hoog in de toeren en (voor diegene die het kan) driftend door de bochten. Niets mooiers dan zelf te ervaren hoe het voelt om zoveel paardenkracht te bezitten. Stilstaand produceren deze auto’s al dat diep ronkende geluid, maar voor de bucket list moet je er zelfplaats in nemen. Op naar het circuit, want op de openbare weg komt de V12 niet tot zijn recht.


Een supercar die je never nooit niet kan (en misschien ook niet wil) betalen

Een echte supercar kan zeker niet ontbreken. Het bezitten van een supercar is over het algemeen alleen voorbehouden aan de allerrijksten, maar er één rijden moet toch een keer lukken. Wij denken dan niet aan een Porsche of een Ferrari dat is te standaard voor deze bucket list. Indruk moet je maken als je dan toch plaats neemt in een supercar.

Uiteraard stellen we dan direct één van de duurdere voor, namelijk de Bugatti Veyron 16.4 van een slordige 2,6 miljoen euro. Want als je het doet, doe je het goed natuurlijk!


De Volkswagen T1

Retro is nog steeds helemaal hip and happening, dus mag de Volkswagen T1 niet ontbreken op je bucket list. Ja, inderdaad dat is die oldskool super populaire ‘hippie bus’. Je moet erin gezeten hebben en dan het liefste mét bijpassende roadtrip met vrienden. Kan dat ook direct van je bucket list afgevinkt worden.


Tesla model S

Nu kan je je afvragen wat een Tesla in dit rijtje doet. Wij hebben één duidelijk antwoord: ‘rijden zonder handen’. Beter houd je de handen wel gewoon aan het stuur, net als Tesla zelf aanraadt, maar autonoom rijden moet op je bucket list staan. Laat de auto voor je rijden, van rijbaan wisselen en de snelheid bepalen. Dat autonoom rijden wordt de toekomst zeggen ze, dus doe het nu, nu het nog exclusief en speciaal is.


Jaguar XK-E Roadster

Uitgeroepen tot één van de mooiste auto’s van de wereld is dit eigenlijk een musthave. Maar aangezien de prijs varieert tussen de 50.000 en 450.000 is deze roadster niet voor iedereen weggelegd. Daarom zetten we als must drive op de bucket list. Het mooiste is de cabrio versie. Bij lekker weer het dak naar beneden, picknickmand mee en een heerlijke dag ligt in het verschiet. Wij zien het in ieder geval al helemaal voor ons.


De klassieker

De 1935 Mercedes-Benz 500/540 K Cabriolet A by Sindelfingen, een hele mond vol, maar een pracht exemplaar op je bucket list. Een echte dream car, waar er ondertussen slecht 11 van over zijn op de wereld. In 2013 werd er nog één geveild voor het luttele bedrag van 2,7 miljoen. Niet makkelijk af te vinken op je bucket list, maar we moeten je het natuurlijk ook niet te makkelijk maken he.

Kan jij al wat auto’s afvinken of heb je nog extra auto’s die onmisbaar zijn op de bucket list?

Deel dit artikel op:

Share on Facebook Share on linkedIn Share on Twitter

Ontvang gratis en
vrijblijvend een bod.

Ik weet mijn kenteken niet

Handmatige invoer

Of voer kenteken in

select your vehicle.

Nederlands Nederlands Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands Deutsch Deutsch Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands
Nederlands Nederlands