Athlon en CarNext stoppen met de verkoop van occasions aan particulieren

Op 1 januari is leasemaatschappij Athlon gestopt met de verkoop van ex-leaseauto’s aan consumenten. De vestigingen van Athlon CarOutlet in Almere en Rotterdam, waar de auto’s te koop werden aangeboden, zijn gesloten. Athlon gaat wel door met de verkoop van gebruikte ex-leaseauto’s aan zakelijke klanten.

 

Ook CarNext is gestopt

Leaseplan is een andere leasemaatschappij waar consumenten ex-leaseauto’s konden kopen. Het bedrijf deed dat onder de naam CarNext en had vestigingen in Breukelen en Moordrecht. Grote showrooms met een grote voorraad auto’s waar je als autokoper uit kon kiezen. Toch is ook CarNext, dat tegenwoordig onderdeel is van een Brits bedrijf, recent gestopt met de verkoop van auto’s aan consumenten. Sterker nog, CarNext verdwijnt helemaal uit Nederland.

 

Veel vraag naar jonge occasions

Leasemaatschappijen zoals Athlon en Leaseplan proberen al langer om hun leaseauto’s, waarvan het contract is afgelopen, zelf aan consumenten te verkopen. Deze auto’s worden aan het einde van het leasecontract namelijk altijd verkocht. De leasemaatschappij koopt daarna weer nieuwe auto’s in om ze als leaseauto weer een aantal jaar in te zetten. Meestal verkopen leasemaatschappijen hun oude leaseauto’s via een autoveiling aan dealers, merkspecialisten en autobedrijven. Deze bedrijven kunnen dan bieden op de ex-leaseauto’s en ze vervolgens in hun eigen showroom aanbieden als jonge occasion. Er is veel vraag naar deze auto’s want ze zijn altijd volgens het boekje onderhouden, ze zijn jong en hebben vaak weinig kilometers gereden.

 

Online een auto kopen is nog een stap te ver

Niet voor niets proberen leasemaatschappijen zelf meer geld te verdienen door deze ex-leaseauto’s rechtstreeks aan consumenten te verkopen in plaats van aan de handel. Ze maken dan per verkochte auto meer winst omdat er geen andere partijen, zoals een veilinghuis en een autobedrijf, tussen zitten die ook geld wil verdienen aan de verkoop van deze auto’s. Het probleem is echter dat consumenten het niet gewend zijn om bij een leasemaatschappij een auto te kopen. Je moet de auto namelijk online kopen, zonder dat je de auto kan ervaren. Er is ook geen lokale showroom waar je kan kijken. In plaats daarvan moet je vele kilometers rijden naar een grote occasionvestiging met soms honderden auto’s. En dat is voor veel autokopers niet ideaal. Ook kan er bij kopers onzekerheid zijn over zaken als onderhoud en garantie. Want bij wie kan je terecht voor dat soort zaken? Je kunt bijvoorbeeld ook eens kijken naar het aanbod op autokopen.nl. Waar honderden dealers hun aanbod hebben staan.

Heb je recent een auto gekocht bij Athlon CarOutlet of bij CarNext? Beide bedrijven zijn nog steeds bereikbaar voor vragen en garanderen in ieder geval dat de garantievoorwaarden nog steeds gelden.

 

Zelf online je auto verkopen is wél populair

Al met al is het online verkopen van ex-leaseauto’s aan consumenten een stuk lastiger dan deze leasemaatschappijen van tevoren hadden bedacht. De opbrengsten zijn te laag en de kosten te hoog, waardoor Athlon CarOutlet en CarNext nu zijn gestopt. Tegelijkertijd is het online verkopen van tweedehands auto’s door particulieren aan de autohandel wel heel populair. Bij ikwilvanmijnautoaf.nl veilen we elke dag vele auto’s die door particulieren zelf worden aangeboden. Het werkt heel eenvoudig: je meldt je auto online aan op onze website, vult alle details in en daarna ontvang je een passend bod. Alleen erkende handelaren hebben toegang tot de veilingen dus je ontvangt geen onzinbiedingen. Accepteer je het voorgestelde bod dan is je auto verkocht en maak je direct met de koper afspraken over betaling en levering. 

 Wil je je auto verkopen? Op ikwilvanmijnautoaf.nl regel je dit snel, veilig en eenvoudig!

Deel dit artikel op:

Share on Facebook Share on linkedIn Share on Twitter

Ontvang gratis en
vrijblijvend een bod.

Ik weet mijn kenteken niet

Handmatige invoer

Of voer kenteken in

select your vehicle.

Nederlands Nederlands Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands Deutsch Deutsch Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands
Nederlands Nederlands