Adria vs Knaus campers: welke camper moet ik kiezen?

Adria vs Knaus campers

Kamperen op unieke locaties, gaan en staan waar je maar wilt: met een camper verzeker jij jezelf van ultieme vrijheid op vakantie. Heb je al eens rondgereisd in een camper en wil je een nieuwe aanschaffen? Of is de huidige camper aan vervanging toe? 


Dan is het de moeite waard om verschillende merken campers te vergelijken. Vandaag zetten we de campers van Adria en Knaus tegenover elkaar. Populaire merken die bekend staan om de hoge kwaliteit en een goede prijs-kwaliteitverhouding. 

Geschiedenis van Knaus campers

Tijdens je vakantie lekker genieten vanuit je eigen huisje. Dat was de droom van Helmut Knaus. En ongelimiteerde vrijheid ervaren. Daarom richtte de Duitse architect-ingenieur in 1960 het bedrijf Knaus op. Voor het logo koos hij een groepje zwaluwen, dat symbool staat voor die vrijheid. Maar ook voor de vindingrijkheid en precisie die het bedrijf nastreeft in alle producten. 


Sinds 1970 is het hoofdkantoor gevestigd in Jandelsbrunn. Het bedrijf groeide snel. In 1961 werd de eerste Knaus caravan geproduceerd. De eerste camper volgde in 1988. De halfintegraal camper Knaus Traveller werd meteen bekroond tot “camper van het jaar”. In 1996 lanceerde Knaus de eerste integraal camper. De eerste Knaus buscamper kwam in 2003 op de markt. 


Sinds de oprichting staat Knaus symbool voor kwaliteit. In 2001 ontstond het huidige bedrijf Knaus Tabbert, na de samenvoeging met Tiag Tabbert Industrie. Inmiddels worden er caravans en campers verkocht van verschillende merken: Knaus, Tabbert, Wilk, T@B, Bavaria Camp en Weinsberg.

Geschiedenis van Adria campers

Adria is een bekende Sloveense fabrikant van caravans en campers. De eerste caravan werd geproduceerd in 1965, vanuit het toenmalige Joegoslavische bedrijf IMV. Met de Adria 375 was een nieuw merk geboren. In 1982 lanceerde Adria de eerste camper, de Adriatik. De eerste buscamper van Adria kwam in 1995. Inmiddels staat er een ultramoderne fabriek in het Sloveense Novo Mesto. 


Het bedrijf levert al jarenlang hoogwaardige kwaliteit, maar draagt met innovatieve oplossingen ook bij aan de ontwikkeling van campers. Zo heeft Adria veel geïnvesteerd in het ontwikkelen van toepassingen waarmee een volledige autonome camper ontstond. Dankzij slimme systemen voor energie, water en afvalverwerking werden lange reizen mogelijk, zonder daarbij afhankelijk te zijn van faciliteiten buiten de camper.

Knaus vs Adria campers: belangrijke kenmerken

Zowel Knaus als Adria bouwt hoogkwalitatieve, moderne campers. Beide merken hebben jarenlang ervaring met het ontwikkelen van een perfecte, comfortabele mobiele woning. Daarvoor ontwikkelen de fabrikanten voortdurend innovatieve, technologische toepassingen. We zetten een aantal belangrijke kenmerken van Knaus vs Adria campers op een rij. Sommige van deze eigenschappen zijn modelafhankelijk.  

Adria: robuust, duurzaam en hoogkwalitatief

Adria beschikt over een ruim assortiment aan campers, waaronder integralen, crossovers, half-integralen, alkoof campers, compacte modellen en buscampers. In uitgebreide brochures op de website vind je de exacte specificaties van de verschillende campermodellen. 


 • In een camper telt iedere centimeter opslagruimte. Daarom worden Adria campers met veel oog voor detail ingericht. Met een praktische, goed doordachte indeling als gevolg. 
 • De wanden van Adria campers beschikken over een robuuste, duurzame Comprex constructie. Dit is een combinatie van hout, polyester en polyurethaan. Deze combinatie van materialen maakt de camper sterk, duurzaam en vochtwerend. 
 • Adria Thermo-Build: met geavanceerde isolatiematerialen en verwarmingsplan ontstaat er een optimale ventilatie en luchtcirculatie in Adria campers. Naast de standaard Truma lucht- of Alde vloeistofverwarming is ook elektrische vloerverwarming mogelijk. 
 • Een aantal Adria camper-modellen biedt lokale temperatuurregeling op afstand aan met de MACH app. 
 • Adria campers worden gebouwd met hoogkwalitatieve basisvoertuigen, zoals de Fiat Ducato, Citroën Jumper, Renault Master of Ford Transit. Een Mercedes-Benz Sprinter vormt de basis voor het nieuwste, luxueuze model Adria Sonic Supreme.

Knaus: innovatief, modern en hoogkwalitatief

Ook Knaus biedt een ruime keuze aan integraal campers, half-integraal campers en buscampers, die zij Campervans noemen. Op de uitgebreide website ontdek je de verschillen tussen en eigenschappen van de diverse modellen. 


 • FoldXPand-achterwand: een vergrote leefruimte binnen, maar verkleinde buitenafmetingen. Zo creëert Knaus meer ruimte in een praktischer, korter voertuig.
 • Pro.Tec Frame: een massieve aluminiumprofielstrip voor een verbeterde stabiliteit en duurzaamheid van de gehele camper. 
 • Dynamische LED Cateye achterlichten voor verhoogde rijveiligheid. 
 • Top Value Technology+ opbouw: de combinatie van aluminium, hoogwaardige XPS-isolatie en stoffen bekleding draagt bij aan een aangenaam binnenklimaat en biedt bescherming tegen roest en alle weersomstandigheden.
 • High-strength GFK-dak: met drie keer zoveel glasvezel als normaal, biedt het GFK maximale bescherming tegen hagelstenen. 
 • Velocate GPS tracker: voor het terugvinden van de camper bij diefstal. Maar ook uit te breiden met Bluetooth voor het meten van gasflessen, temperatuur en bewegingen.
 • Ook Knaus kiest voor betrouwbare, kwalitatieve basisvoertuigen voor de campers, zoals de Fiat Ducato en Mercedes-Benz Sprinter. Voor de luxueuze modellen worden voornamelijk de Volkswagen Crafter, MAN TGE en Iveco Daily gebruikt. 

Adria vs Knaus: welke camper moet ik kiezen?

Ben je op zoek naar een nieuwe camper en twijfel je of je voor een Adria of Knaus moet kiezen? Wij kunnen je geen antwoord geven op de vraag welke camper het beste is. Daarvoor zul je zelf moeten bedenken wat voor jou belangrijke eigenschappen van een camper zijn. 


Het goede nieuws is dat je met beide campermerken verzekerd bent van hoge kwaliteit en een duurzaam, robuust voertuig. Dat betekent jarenlang gegarandeerd kampeerplezier! Op de websites van Adria en Knaus vind je veel informatie over de specificaties van de verschillende modellen campers en buscampers. 

Verkoop je oude camper eenvoudig en vlot!

Is het tijd voor een nieuwe camper en wil je jouw oude camper verkopen? Maar heb je geen zin in het gedoe van de verkoop? Meld je camper dan bij ons aan, dan helpen wij met een zorgeloze, vlotte verkoop. Wij brengen je in contact met dealers die een goed bod op je camper doen. Jij hoeft het bod alleen maar te accepteren en voordat je het weet beschik je over een zakcentje voor je nieuwe camper!Deel dit artikel op:

Share on Facebook Share on linkedIn Share on Twitter

Ontvang gratis en
vrijblijvend een bod.

Ik weet mijn kenteken niet

Handmatige invoer

Of voer kenteken in

select your vehicle.

Nederlands Nederlands Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands Deutsch Deutsch Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands
Nederlands Nederlands