5x de beste Europese cabrioroutes

Vakantie is het ultieme moment voor het wind-in-je-haren gevoel. Om je cabrio maximaal te ervaren, selecteerden wij de vijf beste routes in Europa voor het ultieme vrijheidsgevoel!

Route des Grandes Alpes – Frankrijk

Hij voert je over 684 kilometer door de Franse Alpen, van het meer van Genève naar de Middellandse Zee. Onderweg ronk je over enkele van de hoogste en mooiste bergpassen van Europa. Het officiële wegnummer van de route is D902. En om deze trip nog aantrekkelijker te maken, werden in 1995 enkele aanpassingen gedaan. Zo werd de drukke vallei van Chamonix vervangen door de Col de la Colombière en de Col de Aravis. De route eindigt ook niet meer in Nice, maar in het kleine en authentieke dorpje Menton. Alwaar wijn en stokbrood op je wacht.


Die Romantische Strasse - Duitsland

Ooit was het een Middeleeuwse handelsroute, tegenwoordig is het een ruim vierhonderd kilometer lange, charmante roadtrip. De Romantische Strasse loopt door Beieren van Würzburg am Main naar Neuschwanstein en Füssen aan de voet van de Alpen. Met de wind in je haren passeer je vele historische stadjes, overweldigende natuur, prachtige kastelen en vakwerkhuizen. Geen dikke Ferrari of Mercedes nodig voor deze trip, wel een leuke partner om van de sprookjesachtige sfeer te genieten.


Mille Miglia - Italië

Tussen 1927 en 1957 vormde dit 1000 kilometer lange traject tussen Brescia en Rome het decor voor een uithoudingsrace. Nu geniet je er in alle rust van de superieure stuurmanswegen die je dwars door de prachtige Noord-Italiaanse landschappen voeren. Maak er een weektrip van en laat steden als Verona de revue passeren. Geniet van de adembenemende panorama’s die het Gardameer biedt en check de vele kastelen en amfitheaters. De idyllische dorpjes met gemoedelijke terrasjes en pleintjes zijn ideaal voor pitsstops.


De Transfagarasan – Roemenië

Jeremy Clarkson noemde het al een van de beste wegen ter wereld en bracht er menige auto heen voor een test. De Transfagarasan of nationale wegnummer 7C is dan ook een van de meest spectaculaire wegen ter wereld. Hij is slechts 90 km lang en loopt door en over het Roemeense Fagaras gebergte waardoor je op de weg Transalpina boven de 2000 meter uitkomt. De weg passeert het kasteel van Dracula, brengt je over gehaarspelde bochten, door vele tunnels en over hoge viaducten. NB: van oktober tot en met juni is deze weg regelmatig gesloten wegens sneeuw!


The Antrim Coast Road – Ierland

Hebben Schotland en Engeland superroutes voor de topless-rijders onder ons, Ierland kan er ook wat van. Je kunt de oversteek per boot met je eigen auto maken, maar vliegen en een cabrio huren is ook een aanrader. In totaal is deze roadtrip slechts 198 kilometer lang en kent hoogtepunten als monumentstad Derry, Thor Road, Garron Point en de Giant’s Causeway die bestaat uit duizenden basaltzuilen in zee. Whiskyliefhebbers komen uiteraard optimaal aan hun trekken. Langs deze route vind je veel plaatsen voor proeverijen. Plus de broodnodige overnachtingsmogelijkheden na wat slokken te veel.

Deel dit artikel op:

Share on Facebook Share on linkedIn Share on Twitter

Ontvang gratis en
vrijblijvend een bod.

Ik weet mijn kenteken niet

Handmatige invoer

Of voer kenteken in

select your vehicle.

Nederlands Nederlands Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands Deutsch Deutsch Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands
Nederlands Nederlands