Wanneer moet mijn auto APK gekeurd worden? Het is een vraag die veel automobilisten zich elk jaar weer stellen. Vul hier het kenteken van je auto in voor een APK Check en je weet meteen wanneer je een afspraak moet maken bij de garage!

 

Om boetes te voorkomen is het belangrijk om elk jaar je auto op tijd APK te laten keuren. Doe je dit niet dan riskeer je op dit moment (2022) een boete van 150 euro! Gelukkig stuurt de RDW iedereen met een auto die een APK keuring moet ondergaan 6 weken voor het vervallen van de APK datum een herinneringsbrief. Toch kan het gebeuren dat zo'n brief zoekraakt in de post of dat je de brief vergeet. In dat geval kan je op onze website een APK Check doen. Je hoeft alleen maar het kenteken van je auto in te vullen en je ziet meteen wanneer je auto APK gekeurd moet worden. Daarna kan je een afspraak maken met je eigen garage.

 

Waarom is de APK zo belangrijk? De APK bestaat sinds 1985 en is bedoeld om de verkeersveiligheid in Nederland te verbeteren. De APK keuring houdt namelijk in dat je auto wordt gekeurd op een aantal cruciale onderdelen. Dit zijn bijvoorbeeld de wielophanging, de verlichting, de stuurinrichting, wielen en banden en de remmen. Hoe vaak een auto gekeurd moet worden hangt af van het bouwjaar en de brandstof waarop deze rijdt. Een nieuwe benzineauto hoeft pas na 4 jaar voor het eerst APK gekeurd te worden. Een nieuwe dieselauto moet al na 3 jaar voor het eerst APK gekeurd worden. Oudere auto's moeten elk jaar voor een APK keuring naar de garage.

 

Met de APK Check van ikwilvanmijnautoaf.nl controleer je eenvoudig wanneer jouw auto APK gekeurd moet worden. Je kan alvast een afspraak maken bij de garage tot 2 maanden voor de vervaldatum. Dit betekent dat als jouw auto op 1 augustus APK gekeurd moet worden je al op 1 juni een afspraak kan maken. De nieuwe APK is dan 1 jaar plus 2 maanden geldig. Wanneer je een auto kopen wil, check dan altijd of er nog een geldige APK op zit.

select your vehicle.

Nederlands Nederlands Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands Deutsch Deutsch Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands
Nederlands Nederlands