Renova en Van Roosmalen: BMW en Volvo kopen in Brabant

De twee luxemerken BMW en Volvo zijn al tientallen jaren zeer populair in Nederland. Kopers van BMW kiezen voor de sportiviteit van het merk en de Duitse degelijkheid, Volvo-rijders gaan voor het praktische gebruiksgemak en de veiligheid waar Volvo voor staat. In Brabant zijn Renova en Van Roosmalen de grootste BMW- en Volvo-dealers. Twee familiebedrijven die met passie hebben gekozen voor hun merk. Wil je meer weten over deze twee autodealers? Lees dan snel verder.


Volvo-dealer Van Roosmalen begon als fietsenwinkel

Tegenwoordig zie je dat autodealers niet alleen auto’s verkopen maar dat ze ook andere producten gaan aanbieden, zoals fietsen. Bij Volvo-dealer Van Roosmalen is dat juist andersom. Dit bedrijf begon zo’n honderd jaar geleden als fietsenhandel en in 1967 werd Van Roosmalen Volvo-dealer. Tegenwoordig is Van Roosmalen de grootste Volvo-dealergroep van Nederland met 4 vestigingen in Tilburg, Veldhoven, Den Bosch en Helmond. Hier zijn ook de 4 schadebedrijven van het bedrijf gevestigd.


Renova heeft ook een BMW-dealer in Zeeland

BMW-dealer Renova vinden we ook in Tilburg, waar dit eveneens familiebedrijf in 1961 is gestart. Sinds die tijd is Renova alleen maar groter geworden, mede door verschillende overnames van andere autobedrijven. Renova heeft nu 5 vestigingen in Tilburg, Waalwijk, Breda, Roosendaal en in Goes (Zeeland). In Tilburg, Breda en Goes kan je ook een nieuwe of gebruikte Mini kopen, dat merk is namelijk eigendom van BMW. Belangrijk verschil met Van Roosmalen is dat Renova dus niet alleen actief is in Brabant, maar ook in Zeeland.


Renova heeft meer occasions te koop

Als je op zoek bent naar een luxeauto en twijfelt tussen BMW of Volvo dan is een bezoekje aan een van de vestigingen van deze twee autobedrijven zeker de moeite waard. Bij Renova staan ruim 100 nieuwe BMW’s te koop en zo’n 30 nieuwe Mini’s. De keuze in tweedehands BMW’s en Mini’s is veel groter. Renova biedt bijna 400 BMW occasions en ruim 100 gebruikte Mini’s te koop aan. Voor echte koopjes hoef je niet naar Renova. De prijzen beginnen bij ruim 15.000 euro voor auto’s als de BMW 2-serie en 1-serie. Het aanbod van tweedehands Mini’s begint zelfs met nog iets hogere prijzen. Van de 3-serie en 5-serie heeft Renova de meeste exemplaren in de showroom staan, en ook in de SUV X1 heb je ruime keuze.


Weinig nieuwe auto’s online te koop bij Van Roosmalen

In de showrooms van Van Roosmalen staan altijd zo’n 150 gebruikte auto’s te koop. Het aanbod van nieuwe auto’s is echter beperkt tot slechts enkele exemplaren. Dit heeft er waarschijnlijk mee te maken dat de dealer zelf geen nieuwe auto’s op voorraad heeft maar dat deze op bestelling worden geleverd. Net als bij Renova is het aanbod van occasions online te bekijken zodat je je vooraf kan oriënteren op de auto die je graag in het echt wil zien. Omdat ook Volvo een premium merk is beginnen ook hier de prijzen van tweedehands auto’s meestal wat hoger, alhoewel er soms nog wel budgetauto’s worden aangeboden van minder dan 10.000 euro. Dit zijn dan wel vaak wat oudere modellen met een hogere kilometerstand. Wat verder opvalt is dat Van Roosmalen meer duidelijkheid geeft over de voorwaarden wanneer je er een occasion koopt. Is die auto jonger dan 5 jaar, dan krijg je 24 maanden garantie en pechhulp. Ook mag je de auto binnen 30 dagen of 1.500 kilometer

omruilen voor een andere auto. Van Roosmalen biedt overigens ook occasions aan van andere merken, zoals Lynk & Co, Mazda en Skoda.


Auto-abonnement bij Van Roosmalen

Zijn er nog meer redenen om voor Van Roosmalen of Renova te kiezen? Dat zal vooral afhangen van je persoonlijke voorkeur. Ben je fan van BMW? Dan ga je naar Renova. Koop je liever een Volvo dan is Van Roosmalen voor jou de beste dealer. Van Roosmalen heeft daarnaast ook occasions te koop van enkele andere merken. Beide autodealers bieden verder een aantal aanvullende diensten. Uiteraard kan je er een auto leasen door middel van private lease. Bij Van Roosmalen kan je daarnaast ook kiezen voor een auto-abonnement. Dit is in feite een vorm van autolease, maar dan met een opzegtermijn van slechts 3 maanden. Ideaal dus als je niet jarenlang vast wil zitten aan een leasecontract. Ben je op zoek naar leuke BMW-accessoires, velgen of andere onderdelen? Renova heeft een eigen webshop waar je allerlei artikelen online kan bestellen, waaronder speelgoed voor kinderen en andere merchandise. Ook vind je er een ruime selectie banden en velgen.


Conclusie

Renova en Van Roosmalen zijn twee grote dealerbedrijven in Brabant voor BMW en Volvo. Beide merken bedienen liefhebbers van deze twee merken en zijn dus eigenlijk geen directe concurrenten van elkaar. Het aanbod van tweedehands auto’s is bij Van Roosmalen iets groter, en je hebt iets meer keuze uit andere merken, waaronder Lynk & Co. Dit merk is (net als Volvo) onderdeel van het Chinese Geely en biedt zijn auto’s aan met een abonnement. Mocht je overwegen een auto te leasen dan kan een abonnement ook interessant zijn om te overwegen. BMW biedt zijn auto’s nog niet aan met een abonnement.

Nu je oude auto verkopen? Meld deze dan vandaag nog gratis aan bij ikwilvanmijnautoaf.nl en ontvang een passend bod!

Deel dit artikel op:

Share on Facebook Share on linkedIn Share on Twitter

Ontvang gratis en
vrijblijvend een bod.

Ik weet mijn kenteken niet

Handmatige invoer

Of voer kenteken in

select your vehicle.

Nederlands Nederlands Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands Deutsch Deutsch Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands
Nederlands Nederlands