Een auto kopen bij Stern (Hedin) of Van Mossel?

Ga je een nieuwe auto kopen bij een merkdealer? Twee van de grootste dealerbedrijven van ons land zijn Stern en Van Mossel. Wat is voor jou de beste keuze om een auto te kopen? Hieronder beschrijven we de belangrijkste verschillen.


Stern is nu Hedin

Om te beginnen met Stern: dat autobedrijf heet nu Hedin. Het bedrijf is in 2022 namelijk overgenomen door de Zweedse Hedin Group en alle Stern-vestigingen krijgen de naam Hedin. Op Google is alles al aangepast en kom je vanzelf uit bij de website van Hedin Automotive. Dit Zweedse bedrijf is wel een stukje groter dan het oude Stern. Ze zijn namelijk actief in dertien landen in Europa.

Toch zal er in de praktijk voor klanten van Stern niet zoveel veranderen. Aan de buitenkant zie je de naam Stern weliswaar niet meer terug, aan de binnenkant zijn alle diensten en producten hetzelfde gebleven. Ook heeft Hedin de meeste werknemers van Stern overgenomen dus de receptionist en de verkoper zijn nog dezelfde vertrouwde gezichten.


Bij Hedin keuze uit 25 merken

Dit alles betekent dat je bij Hedin de keuze hebt uit maar liefst 25 automerken. Dit zijn vooral bekende merken als Opel, Peugeot, Ford en Fiat. Daarnaast vind je bij Hedin ook meer exclusieve merken waaronder Ram, Smart, Abarth en zelfs het Chinese Hongqi. Dit merk is nieuw in Nederland en wil via Hedin de Nederlandse markt bereiken.


Hedin heeft vooral auto’s in het duurdere segment

Hedin heeft meer dan 70 vestigingen verspreid door het land. Op dit moment staan er bij al die vestigingen meer dan 4.000 nieuwe en tweedehands auto’s te koop. Het aanbod van occasions is daarvan iets meer dan de helft, ruim 2.700 auto’s. Wat hierbij opvalt is dat Hedin vooral tweedehands auto’s aanbiedt in het duurdere segment. Zoek je een auto tot maximaal 10.000 euro dan is het aanbod beperkt tot iets meer dan 100 auto’s en heb je de keuze uit bijvoorbeeld een Fiat Panda, Nissan Qashqai of Ford Focus.

Tussen de 10.000 en 20.000 euro staan er al bijna 700 tweedehands auto’s te koop bij Hedin en tussen 20.000 en 30.000 euro meer dan 800 auto’s. Voor echte koopjes hoef je dus niet naar Hedin, maar zoek je een jonge occasion die bijna net zo goed is als een nieuwe auto dan heb je hier ruime keuze.


28 automerken bij Van Mossel

Vergeleken met Van Mossel is Hedin in Nederland de kleinere partij. Van Mossel verkoopt 28 automerken, dus net iets meer dan Hedin. Ook wat betreft het aantal vestigingen is Van Mossel groter dan Hedin. Bij Van Mossel hebben ze bijna 200 vestigingen, inclusief 150 werkplaatsen. Veel meer dus dan de 70 vestigingen van Hedin.

Helaas is het niet mogelijk een vergelijking te maken wat betreft het aanbod van nieuwe en tweedehands auto’s. Van Mossel laat niet zien hoeveel auto’s er te koop staan. Toch kunnen we ervan uitgaan dat gezien het grote aantal vestigingen er ook meer auto’s te koop staan dan bij Hedin.


Overeenkomsten tussen Van Mossel en Hedin

Naast de verschillen zijn er natuurlijk ook overeenkomsten tussen deze twee autobedrijven in Nederland. Om te beginnen zijn het allebei familiebedrijven. De Hedin Group, waar ook allerlei andere bedrijven onder vallen die niet actief zijn in de autobranche, is dan groter dan Van Mossel. Er werken in totaal 7.500 mensen in dertien verschillende landen. Het hoofdkantoor bevindt zich in Mölndal, Zweden. Bij Van Mossel Automotive Groep werken in totaal ruim 5.100 mensen in in Nederland, België, Duitsland, Frankrijk en Luxemburg.

Naast het feit dat het familiebedrijven zijn is er in Nederland natuurlijk ook veel overlap in de automerken die beide bedrijven verkopen. Zo kan je bij zowel Hedin als Van Mossel onder andere terecht voor een nieuwe of gebruikte Alfa Romeo, Citroën, Dacia, Fiat of Ford. Andere merken die beide organisaties verkopen zijn Kia, Opel en Mercedes-Benz.

Ook het overige aanbod van diensten is bij Hedin en Van Mossel vergelijkbaar. Zo bieden ze allebei ook bedrijfswagens voor de zakelijke markt en kan je er terecht voor lease en schadeherstel. Zelfs bedrijfswageninrichting hoort bij het dienstenpakket van Hedin en Van Mossel.


Conclusie

Ga je een nieuwe of tweedehands auto kopen? Dan kan je hiervoor uitstekend terecht bij Hedin en Van Mossel. Ze bieden allebei keuze uit meer dan 20 automerken in alle prijsklassen. Hedin lijkt zich daarbij te concentreren op het hogere segment, niet alleen qua prijs maar ook wat betreft het aanbod van automerken. Bij Hedin verkopen ze bijvoorbeeld ook het exclusieve Chinese merk Hongqi. Het zijn allebei betrouwbare familiebedrijven met uitstekende verkoopvoorwaarden en een uitgebreid pakket extra diensten waaronder lease en schadeherstel.


Nu je oude auto verkopen bij ikwilvanmijnautoaf.nl

Het is altijd beter om een nieuwe auto te kopen zonder inruil. Dit verbetert je onderhandelingspositie en je krijgt misschien een hogere korting op de verkoopprijs. Meld je oude auto daarom vandaag nog aan om te verkopen bij ikwilvanmijnautoaf.nl. We zijn de meest ervaren partner in de verkoop van auto’s voor particulieren Je ontvangt een eerlijke prijs, regelt alles online en hebt geen gedoe aan de deur. Nieuwsgierig geworden? Aanmelden van je auto kan hier.

Deel dit artikel op:

Share on Facebook Share on linkedIn Share on Twitter

Ontvang gratis en
vrijblijvend een bod.

Ik weet mijn kenteken niet

Handmatige invoer

Of voer kenteken in

select your vehicle.

Nederlands Nederlands Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands Deutsch Deutsch Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands
Nederlands Nederlands