Dekker of Vaneman: Ford of Kia kopen in Noord-Holland

Kia en Ford. Het zijn twee verschillende automerken met elk een unieke geschiedenis, onderscheidende automodellen en een eigen merkbeleving. Liefhebbers van het merk Ford zullen niet snel overstappen op Kia, en vice versa blijven Kia-rijders vaak trouw aan dit Koreaanse merk. In Noord-Holland zijn Dekkerautogroep en FrankVanemanAutomotive twee bekende merkdealers voor respectievelijk Ford en Kia. Wil je meer weten over deze autobedrijven? Lees dan hier verder.


Specialisten in één automerk

In een tijd dat veel merkdealers ervoor kiezen meerdere merken te verkopen, en zo de risico’s van de autobusiness te spreiden, zijn Dekkerautogroep en FrankVanemanAutomotive juist een uitzondering op deze trend. Ze zijn allebei namelijk gespecialiseerd in één merk: Ford voor Dekkerautogroep en Kia voor Frank Vaneman.


Dekker is een van de grootste Ford-dealers van Nederland

Om met het oudste bedrijf te beginnen, dat is Dekkerautogroep. Deze Ford-specialist is in 1932 opgericht en bestaat dit jaar dus precies 100 jaar. Dekker is daarmee ook een van de eerste officiële Ford-dealers in Nederland. In de loop der jaren is Dekkerautogroep steeds groter geworden, onder andere door een aantal overnames van andere Ford-dealers. Tegenwoordig heeft Dekker 7 vestigingen in Noord-Holland. Je vindt ze in Alkmaar, Den Helder, Heerhugowaard. Purmerend, Zwaag, Zaandam en Volendam. Dekker is daarmee uitgegroeid tot een van de grootste Ford-dealers van Nederland.


Vaneman pakt het anders aan

Het andere autobedrijf in deze vergelijking is FrankVanemanAutomotive. Vaneman is gespecialiseerd in Kia en bestaat pas sinds 2016. Echt een jong bedrijf dus. Dat zie je ook in de uitstraling van de organisatie: heel informeel en echt anders dan traditionele merkdealers. Dit is een bewuste keuze geweest van eigenaar Frank Vaneman, die eerder bij grote dealerorganisaties werkte maar het contact met de klant miste. Dat was een belangrijke reden voor hem om zijn eigen bedrijf te starten. FrankVanemanAutomotive heeft twee vestigingen: een showroom in Amsterdam en een in Hoofddorp. Daarnaast is er een centrum voor schadeherstel in Hoofddorp en een aflevercentrum in Aalsmeer. Voor liefhebbers van exclusieve auto’s (denk aan BMW, Porsche, Range Rover, Mercedes en Volvo) heeft Vaneman tot slot een apart bedrijf onder de naam ‘Customized by Vaneman Premium Cars’.


Meer occasions bij Dekkerautogroep

Als we kijken naar het aantal vestigingen dan is Dekkerautogroep de grootste autodealer, en dat geldt ook voor het aantal auto’s dat wordt aangeboden. Je vindt bij Dekkerautogroep veel meer tweedehands auto’s dan bij Vaneman. In totaal staan er bij Dekker altijd tussen 300 en 400 tweedehands auto’s te koop. Bij Vaneman zijn dat tussen 100 en 200 occasions. Beide autobedrijven kiezen er dan voor om niet alleen Ford of Kia te verkopen maar vrijwel alle automerken in Nederland. Uiteraard ligt bij Dekker de nadruk dan op Ford en bij Vaneman op Kia.


Prijzen iets hoger bij Vaneman

De goedkoopste tweedehands Ford die je bij Dekkerautogroep kan kopen kost ongeveer 5.000 euro. Voor dat geld krijg je een Ford Fiesta of Ford Ka. Bij Vaneman liggen de prijzen van tweedehands auto’s iets hoger. Hier beginnen de prijzen bij ruim 7.000 euro voor een auto als de Volkswagen up! of een Peugeot 108. Uiteraard is dit een momentopname, maar desondanks is de kans groot dat je met een kleiner budget eerder een auto kan kopen bij Dekkerautogroep dan bij Vaneman.


Vaste contactpersoon bij Vaneman

Wat verder opvalt bij Vaneman is de persoonlijke benadering die je als klant krijgt. Waar Dekkerautogroep meer overkomt als een traditionele autodealer, zie je bij Vaneman dat ze het klantcontact echt koesteren. Zo krijg je bijvoorbeeld een vaste contactpersoon als je een auto gaat kopen bij Vaneman. Daarnaast gaan ze bij Vaneman altijd op zoek naar een oplossing als de auto die je graag wilt op dat moment niet beschikbaar is. Dat doen ze uiteraard om jou als klant vast te houden en om een auto te verkopen, maar wanneer je geen zin hebt om eindeloos het internet af te struinen op zoek naar jouw perfecte occasion dan is zo'n service wel erg prettig.


Dezelfde extra diensten

Tot slot nog iets over de extra diensten die Dekker en Vaneman bieden. Je kan bij beide autobedrijven terecht voor private lease en andere (zakelijke) vormen van autolease. Ook bieden ze allebei gratis pechhulp. Dat is zeker een interessant aanbod, want zelf je pechhulp betalen kost elke maand zomaar enkele tientallen euro’s. Om van de gratis pechhulp te profiteren moet je auto wel bij Dekker of Vaneman zijn onderhouden. Daarnaast kan je bij deze twee bedrijven kiezen voor een onderhoudsabonnement. Je betaalt dan niet per onderhoudsbeurt maar vooraf een vast bedrag. Zo weet je van tevoren wat het onderhoud aan de auto gaat kosten, zonder verrassingen achteraf.


Conclusie

Een keuze voor Dekkerautogroep of FrankVanemanAutomotive is een keuze voor Ford of Kia. Ga je een tweedehands auto kopen dan kan je in principe bij allebei de bedrijven terecht. Bij Dekker ligt de nadruk dan op Ford en bij Vaneman op Kia. Zowel Dekker als Vanaman zijn betrouwbare autobedrijven. Vaneman heeft klanttevredenheid hoog in het vaandel staan. Dit is echt een bedrijf waar je in de watten gelegd wordt als koper. Vind je dat niet zo belangrijk? Dan is Dekkerautogroep een goede keuze om een tweedehands auto te kopen. Wil je wel die extra aandacht? Loop dan eens binnen bij Vaneman.

Ga je een auto kopen bij Dekker of Vaneman. Wil je eerst je oude auto verkopen? Meld deze dan vandaag nog gratis aan bij ikwilvanmijnautoaf.nl!

Deel dit artikel op:

Share on Facebook Share on linkedIn Share on Twitter

Ontvang gratis en
vrijblijvend een bod.

Ik weet mijn kenteken niet

Handmatige invoer

Of voer kenteken in

select your vehicle.

Nederlands Nederlands Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands Deutsch Deutsch Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands
Nederlands Nederlands