5 x autoliefde op Valentijnsdag

Hij brengt je dagelijks van A naar B en klaagt zelden. Zelfs niet als je z’n remmen af en toe keihard intrapt, op de toeter beukt of kruimels achterlaat op zijn matten. Plus: hij verdraagt het stilletjes als je luidkeels radiotunes mee galmt. Kortom, je auto verdient het om eens extra verwend te worden op Valentijnsdag! Hoe?


Laat ‘m schitteren

Verliefd? Dan show je dit natuurlijk graag aan de buitenwereld. Staat je vierwielig type er fris en fruitig bij, dan straalt dat automatisch op jou af. De wasstraat is dan ook de aangewezen plek om je liefde te tonen. Verwen je trouwe bolide extra met een handwas waarbij alle randen en kieren – plus het interieur – zorgvuldig met sop en spons onder handen worden genomen. Stofzuig de stoelen en kofferbak, sla de matten uit en ga vervolgens aan de slag met wax voor bescherming tegen weer en wind en een extra glans.


Verwen ‘m met nieuwe sloffen

Wanneer heb je voor het laatst nieuwe schoenen voor je geliefde gekocht? Je auto verdient het om comfortabel en in stijl rond te rijden. Een nieuwe set banden maakt je auto én jou blij, want hij presteert er beter mee. Kies daarom ook altijd voor het juiste schoeisel afgestemd op het jaargetijde en weertype. Worden het 4-seizoensbanden, of toch winterbanden omdat je samen naar de sneeuw vertrekt? Laat winters rubber vervangen zodra de laatste vorst uit de lucht is, en je auto beloont je met veiligheid. Om de bandenkeuze kracht bij te zetten, omlijst je het geheel natuurlijk liefst met een staaltje fraai lichtmetaal.


Maak samen muziek

Wil jij je echt comfortabel voelen in je auto? Investeer dan in een nieuw soundsysteem en een set mooie boxen die je favoriete klanken goed tot zijn recht laten komen. Op die manier kun je je geliefde bolide het hele jaar door serenades brengen. En je passagiers tot vervelens toe entertainen.


Zorg voor schone lucht

Ziet jouw auto eruit als een vuilnisbak? Tien tegen een dat hij ook zo ruikt.

Regelmatig uitmesten van alle blikjes, zakjes en papiertjes is dus een aanrader. Net als het onderhouden van de airco! Houd luchtinlaten vrij van blad en vuil en gebruik de airconditioner regelmatig. Ruikt de lucht muf? Dan is er sprake van bacteriegroei op het raster van de verdamper. Laat de airco daarom tijdens de jaarlijkse onderhoudsbeurt desinfecteren.


Liefkoos hem

Je vierwielige vriend is misschien niet zo van het kussen en knuffelen, maar hij houdt wel van een zachte aanraking. Zorg daarom dat je die loden voet onder controle houdt. Doe, behalve in noodsituaties, rustig aan met de remmen. Leer jezelf aan om meer te anticiperen, vaker op de motor te remmen en licht en gedoseerd gas te geven. En blijf – als je niet schakelt – van de koppeling af! Geef je je rijstijl een update, dan beantwoord je auto dat met minder slijtage op diverse cruciale onderdelen. Als dat geen liefde is!

Deel dit artikel op:

Share on Facebook Share on linkedIn Share on Twitter

Ontvang gratis en
vrijblijvend een bod.

Ik weet mijn kenteken niet

Handmatige invoer

Of voer kenteken in

select your vehicle.

Nederlands Nederlands Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands Deutsch Deutsch Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands
Nederlands Nederlands