4000 euro subsidie voor elektrische auto

Ben jij van plan het komende jaar een elektrische auto aan te schaffen? Dan kun je vanaf 1 juli profiteren van flinke subsidies. De overheid stelt maar liefst 4000 euro subsidie beschikbaar voor de aanschaf van een nieuwe elektrische auto en 2000 euro voor elektrische occasions door particulieren. Ook private lease wordt hierin meegenomen.


Subsidie

De subsidie is erop gericht om de aanschaf van middenklasse elektrische auto's te bevorderen en om de klimaat en milieudoelstellingen van het kabinet dichterbij te brengen. Minister van Veldhoven: ''Een elektrische auto moet voor veel meer mensen bereikbaar worden dan alleen de zakelijke rijders. Er zijn steeds meer verschillende elektrische auto’s te koop en ze worden gelukkig steeds goedkoper in het gebruik. Maar veel mensen hikken aan tegen de aanschafprijs. Met deze regeling wil ik die drempel lager maken, zowel voor mensen die een nieuwe auto willen als die gaan voor een schone tweedehands''. Om onzekerheid weg te halen bij deze laatste groep komt er ook een controle op de batterij van de elektrische occasions. Ook vallen de grote Tesla's en Jaguars niet onder deze regeling.


De regeling zal gaan gelden voor emissieloze personenauto's met een oorspronkelijke cataloguswaarde van tussen de 12.000 en 45.000 euro en een minimale actieradius van 120 kilometer. Daarbij moet je de auto 4 jaar in bezit houden. Anders moet een deel van de subsidie worden terugbetaald.


Budget

Het totale budget wat voor deze regeling is uitgetrokken is 250 miljoen euro tot eind 2025. Mocht het budget op raken zijn er dus geen subsidies meer beschikbaar. Nederland is tot dusver het enige land die een dergelijke subsidie op de aanschaf of lease van elektrische occasions heeft lopen. Een particulier kan slechts een keer gebruik maken van deze subsidie.

Deel dit artikel op:

Share on Facebook Share on linkedIn Share on Twitter

Ontvang gratis en
vrijblijvend een bod.

Ik weet mijn kenteken niet

Handmatige invoer

Of voer kenteken in

select your vehicle.

Nederlands Nederlands Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands Deutsch Deutsch Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands
Nederlands Nederlands