Welke autodealer past het beste bij jou: Broekhuis of Pon?

Kan je beter een auto kopen bij Broekhuis of Pon Dealer Groep? Het antwoord op die vraag is niet zo eenvoudig, en hangt helemaal af van jouw persoonlijke situatie. Naar welk automerk ben je op zoek? Welk type bedrijf past het beste bij je? In welke regio zoek je een autodealer? In dit artikel zetten we twee van de grootste autobedrijven van Nederland tegenover elkaar: Broekhuis en Pon Dealer Groep.


Broekhuis ook in het noorden en oosten van Nederland

Als we kijken naar de regio’s waar beide autodealers actief zijn, dan valt meteen op dat Broekhuis zich richt op het midden, oosten en noorden van Nederland. Pon Dealer Groep profileert zich als autodealer voor het midden van Nederland. Beide dealerbedrijven zijn dus actief in het midden van het land, maar alleen Broekhuis heeft ook vestigingen in het oosten en het noorden van ons land. Woon je in Groningen, Friesland of Drenthe? Dan ligt de keuze voor Broekhuis meer voor de hand dan voor Pon.


Keuze uit 18 automerken bij Broekhuis

Broekhuis is een familiebedrijf dat al bestaat sinds 1932. Uiteraard kan je er terecht voor een nieuwe auto, maar ze verkopen uiteraard ook tweedehands auto’s. Gemiddeld staan er zo’n 2.000 nieuwe auto’s te koop in de vestigingen van Broekhuis en bijna 4.000 tweedehands auto’s. Broekhuis heeft naar eigen zeggen 65 vestigingen waar ze 18 automerken verkopen, waaronder Fiat, Ford, Opel, Audi, BMW, Volvo en Volkswagen. Opvallend is dat ruim een kwart van alle nieuwe auto’s een Volkswagen is. Daarnaast biedt Broekhuis veel auto’s van Opel, Ford en Audi.


Veel tweedehands auto’s te koop bij Broekhuis

Bij de tweedehands auto’s is het juist Peugeot dat aan kop gaat. Ongeveer 20 procent van alle tweedehands auto’s bij Broekhuis is een Peugeot. Ook Ford, Opel, Volkswagen en Volvo komen veel voor in het occasionaanbod van Broekhuis. Het gaat dan vooral om benzineauto’s, maar ook als je een tweedehands hybride of elektrische auto zoekt dan ben je bij Broekhuis aan het juiste adres. De voordeligste elektrische auto is op dit moment de Renault Zoe, die te koop staat voor iets meer dan 11.000 euro.


Pon is gespecialiseerd in Volkswagen, Audi, Seat en Skoda

Bij Pon Dealer Groep heb je minder keuze uit automerken. Pon is al ruim 70 jaar verbonden aan Volkswagen en de dealers verkopen nog steeds hoofdzakelijk nieuwe auto’s van Volkswagen. Daarnaast vind je er de merken Audi, Seat en Skoda die tot hetzelfde concern behoren. Pon Dealer Groep heeft 13 vestigingen in Amersfoort, Barneveld, Hilversum, Naarden en Nijkerk. Daar staan in totaal bijna 200 nieuwe auto’s te koop en 400 tweedehands auto’s. Veel minder dus dan bij Broekhuis. Toch is het aanbod bij Pon ook zeer interessant, zeker wanneer je een nieuwe of tweedehands Volkswagen wil kopen. Je vindt hier de allerbeste tweedehands auto’s van Volkswagen, Audi, Seat en Skoda. Zeer jonge auto’s met lage kilometerstanden, meestal rechtstreeks uit de lease en afkomstig van de eerste eigenaar.


Hoge kwaliteit bij Pon

Uiteraard betaal je daar wel een premie voor. De goedkoopste tweedehands Volkswagen die je bij de Pon-dealer kan kopen is bijvoorbeeld een Volkswagen Up! of een Seat Mii. Deze staan te koop voor iets meer dan 9000 euro. Daarna gaan de prijzen snel omhoog,

zeker als je bij andere populaire Volkswagen uitkomt zoals de Polo en de Golf. Maar zoals gezegd krijg je daar wel wat voor terug in de vorm van kwaliteit, garantie, service en een betrouwbare dealer.


Private lease bij Pon en Broekhuis

Naast de aanschaf van een nieuwe of tweedehands auto kan je bij zowel Pon als Broekhuis terecht voor allerlei aanvullende diensten. Zo bieden beide dealerbedrijven de mogelijkheid om een auto te leasen via private lease. Dit is een leasevorm die speciaal is bedacht voor particulieren en die de laatste jaren enorm populair is geworden. Het voordeel is dat je voor een vast bedrag per maand een nieuwe auto rijdt. Broekhuis biedt daarnaast ook de mogelijkheid van occasionlease, waarbij je niet een nieuwe maar een tweedehands auto kan leasen tegen lagere kosten.


Bij Broekhuis de laagste private lease prijzen

De goedkoopste aanbieder van leaseauto’s in deze vergelijking is Broekhuis. Hier kan je in de eerste helft van 2023 voor net geen 300 euro per maand al een auto leasen voor een periode van 60 maanden en maximaal 10.000 kilometer per jaar. Pon zit daar net iets boven met zo’n 350 euro. Dit zijn echter tijdelijke actietarieven. De reguliere leasetarieven bij Pon beginnen bij ongeveer 400 euro per maand, eveneens op basis van 60 maanden en 10.000 kilometer.


Conclusie

Broekhuis en Pon Dealer Groep zijn allebei betrouwbare en gerenommeerde dealerbedrijven. Pon is gespecialiseerd in Volkswagen, Audi, Seat en Skoda. Wil je een nieuwe of tweedehands auto kopen van een van deze merken? Dan is Pon een goede keuze. Wel heeft Pon minder vestigingen dan Broekhuis, die bovendien allemaal in het midden van het land zijn gevestigd. Broekhuis heeft meer vestigingen verspreid over het land, en biedt ook meer keuze in merken. Wil je rustig shoppen bij verschillende merken? Dan is Broekhuis misschien de beste keuze. Beide dealers bieden private lease. Bij Broekhuis kan je daarbij ook kiezen voor occasionlease.

Deel dit artikel op:

Share on Facebook Share on linkedIn Share on Twitter

Ontvang gratis en
vrijblijvend een bod.

Ik weet mijn kenteken niet

Handmatige invoer

Of voer kenteken in

select your vehicle.

Nederlands Nederlands Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands Deutsch Deutsch Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands
Nederlands Nederlands