Wat is de beste camper? Hymer vs Bürstner

Het is de droom van velen: lekker rondreizen in een camper. Een camper staat symbool voor ultieme vrijheid. Je parkeert jouw eigen kleine huisje eenvoudig op de mooiste kampeerplaatsen. Slapen met uitzicht op een prachtig meer, genieten van een waanzinnige zonsopkomst, wat wil je nog meer? 


Helaas is de aanschaf van zo’n vakantiehuis op wielen niet goedkoop. Daarom snappen we heel goed dat je op zoek bent naar een camper die het beste bij jou past. En daar willen we je graag een handje bij helpen. 


In onze nieuwe blogreeks vergelijken we verschillende campermerken met elkaar. We bespreken het ontstaan van deze merken en zetten de belangrijkste verschillen en overeenkomsten tussen de campers op een rij. Vandaag: Hymer vs Bürstner. Twee campermerken die bekendstaan om hun hoogwaardige, luxe campers. 

Hymer en Bürstner: Hymer Group

De Duitse Erwin Hymer richtte in 1957 de Erwin Hymer Group op. Vanuit Bad Waldsee worden niet alleen Hymer campers geproduceerd, maar ook caravans en campers van de merken Bürstner, Carado, Crosscamp, Dethleffs, Eriba, Laika, LMC, Laika en Sunlight. De campers van Hymer en Bürstner vallen dus onder hetzelfde moederbedrijf. Hymer Group is dan ook Europa’s grootste fabrikant van campers en caravans.   


Hymer noemt zichzelf de uitvinder van de camper. Het merk Hymer staat garant voor recreatievoertuigen van uitstekende kwaliteit. Bürstner richt zich helemaal op “je thuis voelen”. Met veel aandacht voor ergonomie en slaapcomfort wil het merk zich zo onderscheiden van andere campers. 

Hymer: kwaliteit en comfort

Hoogwaardige voertuigen vol comfort en technologische innovatie, dat is waar Hymer zich mee profileert. “Geproduceerd in Duitsland” staat op deze manier garant voor uitstekende kwaliteit. 


Hymer maakt campers op een Mercedes Benz of Fiat chassis. Het merk deelt het brede assortiment campers op in drie typen: 

 • Integraal: een luxe model, waarbij de bestuurderscabine volledig geïntegreerd is met het leefgedeelte. Veel ruimte, comfort en voorzieningen. 
 • Buscamper: een compacte, efficiënte camper met het formaat van een bestelbus. Een hefdak zorgt voor extra leef- en slaapruimte. 
 • Half-integraal: deze camper bevindt zich qua formaat, comfort en voorzieningen tussen de integraal en buscamper in. 

Hymer verkoopt geen alkoofcampers, waarbij het slaapgedeelte zich boven de bestuurderscabine bevindt.  

Technologie en innovatie van Hymer campers

Hymer ontwikkelt voortdurend nieuwe technologieën op het gebied van campers. We zetten een aantal voorbeelden op een rij. 

 • Connect App: bekijk voertuiginformatie en regel het licht en de temperatuur in de camper met een handige app. 
 • Smart-Battery-System: hoge capaciteit en een autonoom boordnet. 
 • Autonoom kamperen: zonne-installatie voor stroom, zuinige dieselverwarming, een grote watertank en afvalwatertank. 
 • Backrack: neem veilig en eenvoudig fietsen, ski’s, reservewielen of extra bagage mee. 
 • ClearliQ travel waterfilter: altijd schoon en geurloos water dankzij het campingwaterfilter van Grünbeck. 
 • PUAL: uitstekende isolatie door gepatenteerde PUAL-zijwanden zonder koudebruggen. 
 • SLC-chassis: super-light-chassis, voor meer opbergruimte, goede koude- en warmteisolatie en veiligheid. 

Bürstner: overal thuis

Een sfeervolle, fijne woning op vier wielen, dat is het gevoel dat Bürstner wil uitstralen. Het gevoel van ruimte, comfortabele meubels en functionaliteit staan dan ook voorop bij de campers en caravans van dit merk. Want anders dan Hymer, vind je bij Bürstner naast campers ook een aantal caravans in het assortiment. 


Bürstner deelt het aanbod op in drie categorieën: 

 • Campers: met nadruk op half-integralen. Compacte afmetingen dragen bij aan een lager brandstofverbruik, maar toch profiteer je ook van voldoende ruimte en wooncomfort. Bürstner verkoopt slechts één integraal model camper met royale ruimte en luxe uitrusting: de Lyseo I. 
 • Campervans: vergelijkbaar met de buscamper van Hymer. Compacte mobiele woningen voor veel flexibiliteit.  
 • Caravans: met een onderscheid in caravans met en zonder hefbed. 

Je thuis voelen met Bürstner campers 

Hoe komt dat gevoel van “overal thuis” tot uiting in de Bürstner campers? We zetten een aantal kenmerken op een rij. 

 • Binnenklimaat- en verlichtingsconcept: met innovatieve lichtbronnen (zowel voor functioneel licht als sfeerverlichting), strategische plaatsing van ramen en een goede isolatie streeft Bürstner naar een huiselijke feelgood-sfeer. 
 • Design: Bürstner legt een grote nadruk op een comfortabele en duurzame inrichting. Daarom is er een ruime keuze in materialen van bijvoorbeeld de meubelstoffen, vloerbedekking en raamdecoratie. 
 • Slaapcomfort: met zeven designs bedden streeft Bürstner naar een optimale nachtrust. 
 • Ergonomie en functionaliteit: in de campers van Bürstner is er veel aandacht voor ruimtebesparing en gebruiksgemak. Denk aan oplossingen, zoals afdekbare spoelbakken met een snijplank-functie, ruime lades, magnetische haken, een metalen stang voor magnetische glazen. 
 • Veiligheid: door toevoegingen zoals een derde remlicht, vijfde zitplaats met veiligheidsgordel, extra brede premium XL opbouwdeur. 

Hymer vs Bürstners campers: welke camper kiezen?

In dit artikel hebben we een beeld geschetst van de belangrijkste kenmerken van Hymer en Bürstner campers. Deze Duitse campermerken staan beide garant voor een hoogwaardige kwaliteit, maar onderscheiden zich ieder met een eigen aanpak. 


Hymer profileert zich als een hoogwaardig merk, gericht op comfort en technologische innovatie. Dat zie je terug in de specifieke eigenschappen van deze campers. Bürstner speelt volledig in op het thuisgevoel. De kenmerken van deze campers zijn volledig gericht op ultiem comfort en gebruiksgemak. Welke camper het beste bij jou past, hangt volledig af van je eigen eisen en wensen. 

Auto of motor verkopen? Wij staan voor je klaar

Lonkt de ultieme vrijheid van reizen met een camper? Maar wil je daarvoor toch eerst je motor of misschien die tweede auto verkopen? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Wij helpen je met een vlotte verkoop, zonder gedoe. 


Hoe werkt dat? Simpel. Meld je voertuig aan, voeg foto’s toe en wacht op een aantrekkelijk bod. Lees hier meer over onze werkwijze en meld je aan. Voordat je het weet rijd jij heerlijk rond in je nieuwe camper!Deel dit artikel op:

Share on Facebook Share on linkedIn Share on Twitter

Ontvang gratis en
vrijblijvend een bod.

Ik weet mijn kenteken niet

Handmatige invoer

Of voer kenteken in

select your vehicle.

Nederlands Nederlands Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands Deutsch Deutsch Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands
Nederlands Nederlands