Volkswagen maakt over 8 jaar geen brandstofauto’s meer

De grootste autoproducent van de wereld, Volkwagen, is om. Hun focus verschuift van benzine- en dieselvoertuigen naar elektrisch aangedreven auto’s. Het bedrijf verwacht na 2026 zelfs geen brandstofauto’s meer te gaan produceren.


Dit werd mede gedeeld door het hoofd strategie van de Duitse autoproducent, Michael Jost, tijdens een persconferentie op het hoofdkantoor van het bedrijf. Om deze plannen werkelijkheid te maken worden er drie fabrieken in Duitsland aangepast zodat ze zich beter kunnen richten op de productie van elektrische auto’s. Al met al gaat het bedrijf de komende jaren miljarden euro’s investeren in verduurzaming.Volkswagen ID – de opvolger van de Golf?

Onlangs onthulde Volkswagen nog de eerste beelden van hun eerste elektrische auto gericht op de massa en voor een redelijke prijs, de Volkswagen ID. Dit model moet de elektrische kar gaan trekken voor het bedrijf en zou hiermee de opvolger worden van de iconische Volkswagen Kever en Golf. Verwacht wordt een prijs van maximaal € 30.000 en een bereik tussen de 350 en 550 kilometer. Meer informatie volgt in 2019 en in 2020 moet het model op de markt komen. Tegen 2022 verwacht Volkswagen 22 elektrische modellen beschikbaar te hebben.

Deel dit artikel op:

Share on Facebook Share on linkedIn Share on Twitter

Ontvang gratis en
vrijblijvend een bod.

Ik weet mijn kenteken niet

Handmatige invoer

Of voer kenteken in

select your vehicle.

Nederlands Nederlands Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands Deutsch Deutsch Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands
Nederlands Nederlands