Bespaar kosten - zo verwijder je zelf krassen in je autolak

Een kras in de lak van je auto is tegenwoordig snel opgelopen. En de kosten voor het herstellen hiervan lopen ook snel op. Dus voordat je de stap naar een professionele spuiter maakt hebben wij enkele tips die je simpel zelf kunt proberen. En het mooiste is dat je de meeste benodigdheden al gewoon thuis hebt liggen.


Met een paar huis- tuin- en keukenmiddeltjes en een beetje goeie wil kun je veel krassen voor een groot deel zelf verwijderen. Onze tips: Tandpasta: Een wondermiddel om oppervlakkige krassen te herstellen. een klein beetje tandpasta op een doekje doen en licht op de kras inpoetsen. Poets het daarna met een schone doek uit en herhaal indien nodig nog een keer. Voer de druk voorzichtig op. Tandpasta is tevens een goed middel om je koplampen weer als nieuw te laten glanzen.



WD-40 is ook zo'n huis- tuin- en keukenmiddel wat de meeste mensen standaard in huis hebben liggen en ook uitstekend gebruikt kan worden om (lichte) krassen te verwijderen. Spuit flink wat WD-40 op de lak en wrijf het uit met een doek. Herhaal dit proces een paar keer en klaar ben je. Met deze tips kun je simpel zelf (lichte) krassen op je auto verwijderen en herstellen. Zo bespaar je al snel honderden euro's die je anders aan professionele herstelbedrijven kwijt was geweest. Een ander voordeel is dat je de restwaarde van je voertuig hoog blijft. Zo levert deze meer op bij een eventuele verkoop via ikwilvanmijnautoaf.nl.

Deel dit artikel op:

Share on Facebook Share on linkedIn Share on Twitter

Ontvang gratis en
vrijblijvend een bod.

Ik weet mijn kenteken niet

Handmatige invoer

Of voer kenteken in

select your vehicle.

Nederlands Nederlands Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands Deutsch Deutsch Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands
Nederlands Nederlands