Verkoop elektrische auto’s verdrievoudigd in 2018

Het is geen geheim dat elektrische auto’s in opkomst zijn. In 2018 zijn er ruim 24.000 van verkocht in Nederland. Drie keer zoveel als een jaar eerder. Hiermee is 5,4% van de in 2018 op kenteken gezette auto’s een elektrische.


Een groot deel van deze auto’s is verkocht in de laatste maand van 2018, december. Dit heeft te maken met nieuwe bijtelling regels die vanaf 1 januari 2019 is ingegaan. Met deze nieuwe regelgeving zijn duurdere elektrische auto’s minder interessant. Vele mensen hebben de komst van de nieuwe regelgeving aangegrepen om nog een elektrische Tesla of Jaguar te kopen.



Maar ook goedkopere modellen zoals de elektrische Golf, Nissan Leaf en Hyundai Ioniq dragen bij aan de groei. De Tesla Model S was de bestverkochte elektrische auto van 2018 met 5.633 stuks, Van de Jaguar i-Pace en Nissan Leaf werden er 3.495 en 3.369 verkocht. De Tesla Model X en Volkswagen E-golf maken de top 5 compleet. In 2019 zullen er meer middenklasse elektrische auto’s op de markt komen, maar een verdere groei wordt niet verwacht. Voor veel particulieren liggen de prijzen nog steeds te hoog met instapmodellen zoals de Renault Zoë die al snel € 30.000 kosten.

Deel dit artikel op:

Share on Facebook Share on linkedIn Share on Twitter

Ontvang gratis en
vrijblijvend een bod.

Ik weet mijn kenteken niet

Handmatige invoer

Of voer kenteken in

select your vehicle.

Nederlands Nederlands Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands Deutsch Deutsch Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands
Nederlands Nederlands