Verkoop bestelauto’s in 2018 weer gegroeid

Het gaat goed met de economie. En dat is terug te zien in de verkoop van bestelauto’s en bedrijfswagens. Bouwbedrijven, loodgieters, loodgieters, klusjesmannen, hoveniers, meubelmakers, verhuisbedrijven en pakket bezorgers vervangen hun huidige wagens of breiden juist hun huidige wagenpark uit.


Al vanaf 2013 is de verkoop van bestelauto’s aan het groeien. Een markt die zeer afhankelijk is van de situatie in de economie. Gaat de economie goed dan gaat de verkoop van bestelauto’s’ goed. Gaat de economie slecht, dan gaat de verkoop van bestelauto’s ook minder. Dit was ook goed terug te zien in de economische crisissen van 2001 en 2009. In de eerste 11 maanden van 2018 ligt de verkoop 7,6% hoger dan in 2017 het geval was aldus de BOVAG. Naar verwachting komt het totaal aantal verkochte bestelauto’s in 2018 op 79.000 stuks uit. Waarmee de aantallen van voor de economische crisis worden geëvenaard. Ook de verkoop van aanhangers is met zo’n 7% gestegen.Volkswagen marktleider

Net zoals terug te zien is bij de verkoop van occasions en nieuwe personenauto’s is ook bij de bestelauto’s de onbetwiste marktleider. 1 op de 5 verkochte bestelauto’s is een Volkswagen. Mercedes en Ford volgen met 14,8 en 13,3% marktaandeel. Renault en Peugeot maken de top 5 compleet. De Volkswagen Caddy is het best verkochte model met 8,4% marktaandeel, op de voet gevolgd door zijn grotere broer de Volkswagen Transporter. De Sprinter van Mercedes-Benz staat op de 3e plek en de Ford Transit Custom en de Renault Trafic belanden net naast het podium.


Het hoogtepunt bereikt?

De BOVAG verwacht dat de groei in 2019 niet verder door zal zetten. De economische groei zal afremmen en daarmee ook de verkoop van bestelauto’s. Tevens zijn bestelauto’s tegenwoordig van betere kwaliteit als 20 jaar geleden en gaan dus langer mee voordat ze worden afgeschreven. Het recordaantal van 100.000 verkochte bestelauto’s in het jaar 2000 gaan we voorlopig niet bereiken.

Deel dit artikel op:

Share on Facebook Share on linkedIn Share on Twitter

Ontvang gratis en
vrijblijvend een bod.

Ik weet mijn kenteken niet

Handmatige invoer

Of voer kenteken in

select your vehicle.

Nederlands Nederlands Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands Deutsch Deutsch Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands
Nederlands Nederlands