Het Max Verstappen effect

De topprestaties van Max Verstappen lopen samen met een opvallende trend in de Nederlandse autobranche. Sinds Verstappen met zijn overwinningen en aantrekkelijke manier van racen vele raceliefhebbers in ons land in vervoering weet te brengen stijgt ook het marktaandeel van snelle benzineauto’s. Is er een verband tussen de prestaties van Max en de toenemende verkoop van deze flitsende auto’s?


Stijgende verkoop benzineslurpers

Sinds 2016, het jaar van de eerste overwinning van Max, stijgt het marktaandeel van de ‘benzineslurpers’. Het marktaandeel groeit gestaag richting de 1%. Niet alleen het marktaandeel groeit, ook het absoluut aantal verkochte voertuigen groeit. In 2018 zijn er nu al een dikke 200 auto’s van het segment verkocht dan in het voorgaande jaar. Dit is zelfs ondanks de nieuwe emissietest WLTP, die in het leven is geroepen om de CO2 uitstoot van voertuigen verder te beperken. Vooral de Duitse premium merken zoals BMW, Mercedes, Audi en Porsche plukken er de vruchten van. Auto’s met een flinke benzinemotor die met gemak boven snelheden van 200 kilometer per uur en flink erboven weten te halen. Waarbij je in slechts luttele seconden van 0 naar 100 kilometer per uur kunt accelereren.


In dergelijke auto’s kunnen echte liefhebbers zich natuurlijk eventjes Max Verstappen wanen. Het lijkt ons in ieder geval geen toeval dat de verkoop van snelle benzineslurpers zo gelijk loopt met de carrière van Max. Maar is het de echte reden? Een andere factor die momenteel mee lijkt te spelen is de opkomst van elektrische auto’s. Voordat elektrische auto’s over een paar jaar de norm zijn willen vele liefhebbers nog een keer in een echte benzineauto rijden. Ondanks dat een elektrische Tesla S P100D de meeste Duitse premium benzineauto’s te snel af is tijdens het accelereren missen ze hier toch het grommen van een grote benzinemotor. Voorlopig geven de benzineauto’s zich nog niet gewonnen.

Deel dit artikel op:

Share on Facebook Share on linkedIn Share on Twitter

Ontvang gratis en
vrijblijvend een bod.

Ik weet mijn kenteken niet

Handmatige invoer

Of voer kenteken in

select your vehicle.

Nederlands Nederlands Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands Deutsch Deutsch Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands
Nederlands Nederlands