Verkeersregels: dit zijn de meest bizarre

Om de veiligheid te waarborgen kunnen we niet zonder verkeersregels. Helaas zijn ze in elk land verschillend. Dus mocht je van plan zijn een roadtrip door de Verenigde Staten of Europa te maken, lees dan dit artikel om niet voor verrassingen te komen staan. Geniet van je vakantie!

Dat je in het Verenigd Koninkrijk en Ierland aan de linkerkant rijdt is niets nieuws, maar lees de volgende verkeersregels eens. Die hebben ons verbaasd.


VS – Jagen, bikini’s en zwarte auto’s

In het land van onbeperkte mogelijkheden en kansen blijken er ook tal van bizarre verkeersregels te zijn. We hebben het hier over de Verenigde Staten. Elke staat heeft zijn eigen verkeersregels. In de Amerikaanse staat Tennessee is het verboden om vanuit een rijdende voertuig te jagen. Een uitzondering op deze regel is een rolstoel. Bizar!? In de staat Kentucky is het voor vrouwen verboden om in een bikini op de snelweg te rijden, mits… je twee agenten of een knuppel bij je hebt. In Rocky-Mountain-State Colorado kun je beter geen zwarte auto huren, want het is niet toegestaan om zondag in een zwarte auto te rijden. Minnesota spant de kroon in deze lijst, want in die staat mag er geen gorilla vervoerd worden op de achterbank. Niet iets voor de gemiddelde toerist, maar mocht je van plan zijn om een gorilla te vervoeren, houdt dan hier rekening mee.


Europa – Hoe bizar wil je het hebben?

Scandinavië wordt beschouwd als een voorbeeldig en progressief land, maar als het op verkeersregels aan komt, dan kunnen zij er ook wat van. In Denemarken ben je verplicht onder je auto te kijken voor vertrek. Je vraagt je zeker af waarom? Nou, het kan zo zijn dat er iemand onder je auto ligt te slapen, daarom verplicht de wet je om eerst onder je auto te kijken voordat je wegrijdt. En als je in Denemarken wordt aangehouden met meer dan 2 promille alcohol op, dan wordt je auto in beslag genomen en geveild. De opbrengsten gaan vervolgens naar de Deense schatkist.


De Fransozen blijven ook niet achter in deze lijst. De Franse staat heeft een hekel aan flitsverklikkers. Mocht je er een bij je hebben, dan kan je een boete krijgen van maximaal € 1500,-. In Griekenland en Noorwegen is het verboden om te roken in de auto. In Polen moet je een brandblusser bij je hebben en in Zweden mag je de auto niet langer dan zes dagen achtereenvolgend op dezelfde plek neerzetten. Houd je hier rekening mee? Bosnië-Herzegovina is misschien niet een typische vakantieoord, maar heeft wel een verbazingwekkende regel voor jongeren. Ben je jonger dan 23 jaar en heb je minder dan een jaar je rijbewijs, dan mag je tussen 23:00 uur en 5 uur niet achter het stuur zitten. Dit is geen grap. Heb je per ongeluk een aantal kilometer te hard gereden in Spanje? Dan moet je snel betalen, want als je binnen 15 dagen na ontvangst van de bon betaald, dan krijg je maar liefst 50% korting! Dit is wel de moeite waard, toch?


Op weg naar het buitenland

Er bestaan niet alleen bizarre verkeersregels in westerse landen. Ook in het warme oosten gelden er verkeersregels die niet erg gangbaar zijn. Ga je bijvoorbeeld naar Thailand, haal het dan niet in je hoofd om met een naakt bovenlichaam achter het stuur te kruipen. Wil je een safari trip maken in Zuid-Afrika? Houd er dan rekening mee dat dieren in het verkeer altijd voorrang hebben.


Of je de regels nu zinvol vindt of niet, als gast moet je je altijd aan de wetten van het land houden. Doe dit en je kan genieten van je vakantie. Have fun!

Deel dit artikel op:

Share on Facebook Share on linkedIn Share on Twitter

Ontvang gratis en
vrijblijvend een bod.

Ik weet mijn kenteken niet

Handmatige invoer

Of voer kenteken in

select your vehicle.

Nederlands Nederlands Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands Deutsch Deutsch Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands
Nederlands Nederlands