Vergelijking: Bosch Workshop Partner en AD Garage

Wat is Bosch Workshop Partner? Wat is het verschil met Bosch Car Service? In dit artikel gaan we hier dieper op in. Ook kijken we naar een andere werkplaatsformule: AD Garage

 

Bosch is vooral bekend van keukenapparatuur

Het Duitse bedrijf Bosch is bij veel mensen vooral bekend van de keukenapparatuur. Niet iedereen weet dat het wereldwijd ook een van de grootste fabrikanten is van auto-onderdelen. Sterker nog, in elke auto zitten onderdelen van Bosch zoals accu’s, ruitenwissers, remmen, bougies en dynamo’s. Om de verkoop van die onderdelen ook bij autobezitters te stimuleren, heeft Bosch twee garageconcepten in de markt gezet: Bosch Car Service en het minder bekende Bosch Workshop Partner.

 

Niet een werkplaatsconcept zoals Bosch Car Service

Bosch Workshop Partner is niet een werkplaatsconcept zoals Bosch Car Service, Vakgarage of James Autoservice. Garagebedrijven die zich aansluiten bij Bosch Workshop Partner krijgen dan ook geen nieuwe uitstraling, ze krijgen niet een nieuw logo en ook hoeven ze hun bedrijfsnaam niet aan te passen. Voor klanten van deze bedrijven verandert er dus ook niets wanneer een garage zich bij Bosch Workshop Partner aansluit.

 

Bosch Workshop Partner is vooral training en scholing

Wat is Bosch Workshop Partner dan wel? Met dit concept, dat in 2018 is gelanceerd, richt Bosch zich vooral op scholing en training van automonteurs. De autotechniek ontwikkelt zich steeds sneller, auto’s worden complexer en ook het vak van automonteur wordt ingewikkelder. Om de aangesloten garages te helpen de technische ontwikkelingen bij de houden (en om er voor te zorgen dat deze garages Bosch-onderdelen bestellen) heeft de onderdelenfabrikant een heel scala aan trainingen ontwikkeld. Dit zijn bijvoorbeeld trainingen op het gebied van remmen, energiemanagement (waaronder start/stop-systemen) en airco. Ook wordt er veel aandacht besteed aan het uitvoeren van diagnoses. Dit is nodig wanneer je auto aangeeft dat er een storing. Het oplossen van deze storingen wordt steeds complexer, en Bosch levert hiervoor verschillende diagnose-apparaten. Met dit hele pakket wil Bosch bereiken dat de aangesloten universele garages service bieden op dealerniveau.

 

Bosch Workshop Partner biedt ook marketing

Naast de technische ondersteuning biedt Bosch Workshop Partner ook ondersteuning op het gebied van marketing. In de receptie van de werkplaats kan je bijvoorbeeld folders en flyers tegenkomen waar allerlei Bosch-producten worden aanbevolen. Ook verzorgt Bosch online marketing met banners en zijn er relatiegeschenken voor de klanten van de verschillende garages. Dat Bosch Workshop Partner met de combinatie van technische ondersteuning en marketing een succes is mag wel duidelijk zijn: in totaal zijn er in Nederland meer dan 600 garages aangesloten.

 

AD Garage is een full service concept

Waar Bosch Workshop Partner echt een formule is voor de werkplaats, is AD Garage meer een traditioneel werkplaatsconcept. Dit betekent dat ook hier een grote leverancier van auto-onderdelen het concept heeft bedacht. Ook AD Garage biedt technische ondersteuning en marketing, en garages kunnen er gebruik van maken als zij aan bepaalde voorwaarden voldoen. In ruil hiervoor krijg het pand van de aangesloten garage een nieuwe, frisse uitstraling in de huisstijl van AD Garage en liften ze mee op de landelijke website van AD Garage. Dat AD Garage een relatief nieuw concept is in Nederland blijkt wel uit het aantal aangesloten garages. Op dit moment zijn dat er ongeveer 20, maar in heel Europa zijn er meer dan 4.400 garages aangesloten bij AD Garage.

 

Ook aanvullende diensten bij AD Garage

Wat kan je als automobilist verwachten van AD Garage? Alle AD Garages zijn universele autobedrijven. Dat wil zeggen dat je er met elk merk terecht kan voor onderhoud of reparatie. Net zoals bij de meeste universele garages zijn de uurtarieven over het algemeen lager dan bij de dealer, terwijl je wel vaak profiteert van originele onderdelen en vakkundig geschoolde automonteurs. Ook biedt AD Garage enkele aanvullende diensten, waaronder 24/7 pechhulp. Deze pechhulp geldt in je eigen woonplaats, Nederland en de rest van Europa. Ook heb je recht op vervangend vervoer en is de aanhanger of caravan meeverzekerd.

 

Conclusie

Bosch Workshop Partner is een werkplaatsconcept van het Duitse bedrijf Bosch. Met dit concept biedt Bosch vooral technische ondersteuning voor monteurs en marketing ondersteuning voor de eigenaren van autobedrijven. Deze bedrijven behouden hun eigen identiteit, als klant merk je er dus niets van dat jouw garage is aangesloten bij Bosch Workshop Partner. De tweede werkplaatsformule in deze vergelijking is een full service franchise. Garages die zich aansluiten worden omgebouwd tot AD Garage en ook zij profiteren van trainingen, opleidingen en marketing. Alhoewel het verschillende concepten zijn is jouw auto bij zowel een Bosch Workshop Partner als bij een AD Garage in goede handen.

Deel dit artikel op:

Share on Facebook Share on linkedIn Share on Twitter

Ontvang gratis en
vrijblijvend een bod.

Ik weet mijn kenteken niet

Handmatige invoer

Of voer kenteken in

select your vehicle.

Nederlands Nederlands Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands Deutsch Deutsch Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands
Nederlands Nederlands