Roettax voor oudere dieselvoertuigen

Meer slecht nieuws voor eigenaren van oudere dieselvoertuigen. Met ingang van 1 januari 2020 gaat er een zogenaamde roettax in. Er zal een toeslag van 15 procent op de motorrijtuigenbelasting komen. Voor een gemiddelde dieselauto zal dit neerkomen op een stijging van zo'n 225 euro per jaar zal stijgen.



Dit is wederom een maatregel waarmee de overheid de uitstoot van vervuilende fijnstof wil beperken en het mensen mee wil ontmoedigen om hun vervuilende dieselauto's te vervangen voor schonere exemplaren. De voertuigen die getroffen worden door de nieuwe roettax zijn oudere diesels die niet in het bezit zijn van een fabrieksroetfilter en die meer dan vijf miligram fijnstof per gereden kilometer uitstoten. Ook auto's die onder de overgangsregeling voor oldtimers vallen zullen onder deze toeslag komen te vallen.


Momenteel is de wegenbelasting voor diesels al meer dan twee keer zo hoog als voor benzineauto's. Met deze nieuwe maatregel wil de overheid in een sneller tempo de oudere diesels op de Nederlandse wegen vervangen voor schonere alternatieven. Bij het RDW kun je controleren hoeveel fijnstof jouw auto uitstoot.


Deel dit artikel op:

Share on Facebook Share on linkedIn Share on Twitter

Ontvang gratis en
vrijblijvend een bod.

Ik weet mijn kenteken niet

Handmatige invoer

Of voer kenteken in

select your vehicle.

Nederlands Nederlands Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands Deutsch Deutsch Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands
Nederlands Nederlands