RDW tellerrapport vanaf 1 januari gratis beschikbaar

Met ingang van 1 januari gaat het RDW voor particulieren de teller rapporten gratis op te vragen. Op dit moment kost een teller rapport nog € 2,04 per aanvraag. Hiermee willen het ministerie van Infrastructuur en het RDW fraude tegengaan en mensen stimuleren om voor de aankoop van een auto de kilometerstand te controleren.


Er wordt geschat dat bijna 3% van de auto’s op de Nederlandse wegen een teruggedraaide teller heeft. Ondanks dat dit illegaal is zijn dit toch zo’n 264.000 voertuigen. Iedere dag zijn er dus enkele mensen het slachtoffer van deze fraude. Ze betalen teveel voor de aanschaf en ook de kosten voor het onderhoud blijkt bij een hogere kilometerstand stukken hoger uit te vallen dan vooraf verwacht. In het teller rapport staat een overzicht van alle tellerstanden die bij het RDW bekend zijn en een oordeel of deze logisch zijn.Test voor een jaar

Het gratis opvragen van de teller rapporten is een van de maatregelen die er genomen gaan worden om fraude tegen te gaan. Deze maatregel gaat in eerste instantie een jaar duren, daarna zullen de resultaten worden geëvalueerd. Wie een tweedehands auto wil gaan aanschaffen doet er in 2019 dus goed aan om voor de zekerheid het gratis rapport in te zien. De check is alleen door de eigenaar van het voertuig op te vragen, vraag de verkoper dus of hij dit voor je wil doen. Let op, bij het importeren van een auto uit het buitenland is er geen teller rapport beschikbaar.

Deel dit artikel op:

Share on Facebook Share on linkedIn Share on Twitter

Ontvang gratis en
vrijblijvend een bod.

Ik weet mijn kenteken niet

Handmatige invoer

Of voer kenteken in

select your vehicle.

Nederlands Nederlands Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands Deutsch Deutsch Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands
Nederlands Nederlands