Alles kan online... behalve een autosleutel vervangen

We zijn een online maatschappij. 24/7 zijn we bereikbaar en kunnen we alles online regelen. We kopen en verkopen spullen, van kleding en abonnementen tot auto’s, elektronica en verzekeringen. Heb je iets nodig of moet je iets kwijt, dan ga je online en regel je het. Maar is nu echt alles online te regelen? Nou, een autosleutel vervangen dát lukt bijvoorbeeld niet! Waarom dat zo is? Ikwilvanmijnautoaf zocht het voor je uit.Het korte antwoord is: door de elektronica in de sleutel. Huidige autosleutels zijn namelijk voorzien van een chip die verantwoordelijk is voor de startonderbreker. Dit houdt in dat de auto alleen start met de sleutels die in het systeem van de auto zijn geprogrammeerd. Wil je deze dus vervangen, omdat je de autosleutel verloren bent, dan dien je deze opnieuw in de auto te laten programmeren. En hoewel er heel veel kan tegenwoordig, kan dat dus weer niet online.


De dealer

Wil je een autosleutel vervangen dan moet je naar de plaatselijke dealer. Zij kunnen op basis van je gegevens een nieuwe sleutel maken. Handig is als je het sleutelnummer bij de hand hebt. Deze kan je vinden op de reservesleutel of in de papieren, vergeet deze dus vooral niet mee te nemen. Net als je ID bewijs trouwens. Op basis van deze gegevens zal je nieuwe sleutel besteld worden. Helaas ben je er dan nog niet, anders had je dit natuurlijk ook gewoon online kunnen doen. Om je sleutel te kunnen gebruiken dient deze in de auto geprogrammeerd te worden en daarvoor heeft de garage je auto nodig. Pas nadat alle gegevens van de nieuwe sleutel in je auto geprogrammeerd zijn kan je de sleutel gebruiken. En door die elektronica wordt het vervangen van je autosleutel een duur grapje. Hoe luxer je auto hoe duurder je nieuwe autosleutel. Het startbedrag ligt rond € 80,00, maar dit kan makkelijk oplopen tot € 500,00 per sleutel.


Raak je autosleutel niet meer kwijt

Het is dus beter voor je portemonnee om je autosleutel niet kwijt te raken. Een handige tip is om een elektronische keyfinder aan je sleutelbos te hangen die je met een app op je telefoon kan lokaliseren. De app zoekt met behulp van bluetooth naar de keyfinder aan je sleutels, soms tot wel 20 meter afstand. En ben je je telefoon kwijt? Dan kan 1 druk op de keyfinder ervoor zorgen dat je telefoon begint te piepen, zo vind je die ook gemakkelijk terug. Tegenwoordig zorgen sommige autofabrikanten er zelfs voor dat je helemaal geen autosleutel meer nodig hebt, door de sleutel in je smartphone te programmeren. Openen, sluiten en starten gebeurt dan met je telefoon. Enige dat je dan niet moet doen is je telefoon vergeten of kwijtraken, al kan je die natuurlijk wel weer online bestellen. Zo wordt alles toch wat meer online!

Deel dit artikel op:

Share on Facebook Share on linkedIn Share on Twitter

Ontvang gratis en
vrijblijvend een bod.

Ik weet mijn kenteken niet

Handmatige invoer

Of voer kenteken in

select your vehicle.

Nederlands Nederlands Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands Deutsch Deutsch Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands
Nederlands Nederlands