Onder de loep: Wensink Automotive en Bochane groep

Wensink Automotive en Bochane Groep zijn twee grote merkdealers die actief zijn in verschillende delen van Nederland. Bij Wensink is de focus vooral op het oosten van Nederland, van Groningen tot Limburg. Bochane is meer actief in Gelderland en Brabant. Ook verkopen ze verschillende automerken. Zijn er nog meer verschillen en wellicht ook overeenkomsten? Dat hebben we voor je uitgezocht.

Wensink is groter

Wat meteen opvalt als we deze twee merkdealers met elkaar vergelijken, is dat Wensink een stuk groter is dan Bochane. Wensink heeft zo’n 1300 werknemers terwijl er bij Bochane iets minder dan 700 mensen in dienst zijn. Het aantal vestigingen van de twee autobedrijven is lastig te vergelijken. Bochane Groep bestaat uit bijna 20 dealervestigingen en meer dan 20 schadevestigingen. Ook heeft Bochane een universeel autobedrijf (Jan van Mourik & Zn) en zijn er vier universele garages onder het label Vakgarage. Wensink meldt dat het bedrijf in totaal 40 vestigingen heeft.

Allebei familiebedrijven

De verschillen zijn minder groot als we kijken naar het aantal automerken dat deze twee bedrijven verkoopt. Bij Wensink kan je terecht voor Mercedes-Benz, Smart, Ford en Kia. Bij Bochane verkopen ze Renault, Dacia en Nissan. Ook zijn er overeenkomsten in de ontstaansgeschiedenis van de twee organisaties. Het zijn allebei familiebedrijven die in de jaren ‘80 van de vorige eeuw tot bloei zijn gekomen. Ze zijn nog steeds dealer van de merken die ze toen verkochten, maar hebben er ook voor gekozen om in de loop der jaren dat aanbod uit te breiden.


Meer nieuwe auto’s te koop bij Bochane

Bij Wensink begon het allemaal met Mercedes-Benz. Je kan nog steeds een Mercedes kopen bij Wensink, en tegelijkertijd vind je er nu ook de merken Kia en Ford. Ook is Wensink dealer van Smart, dat bekendstaat om zijn kleine stadsauto’s. Er zijn bij Wensink tussen de 400 en 500 nieuwe auto’s uit voorraad leverbaar. Ongeveer de helft hiervan is een Mercedes. De overige voorraad bestaat vooral uit Ford en Kia. Opvallend is dat de voorraad nieuwe auto’s bij Bochane groter is dan bij Wensink. Bochane heeft gemiddeld tussen de 700 en 800 nieuwe auto’s op voorraad van Renault, Nissan en Dacia.

Meest betaalbare occasions bij Bochane

Ook bij de occasions zijn er interessante overeenkomsten, want beide autobedrijven hebben een vergelijkbaar aanbod als we kijken naar de aantallen tweedehands auto’s die er te koop staan. Bij Bochane zijn dat er bijna 1500 en bij Wensink ruim 1300. Wie op zoek is naar de laagste prijs kan het beste beginnen bij Bochane. Hier staan soms budgetauto’s te koop voor 4.000 of 5.000 euro, terwijl de prijzen bij Wensink al snel beginnen bij 7.000 of 8.000 euro. Uiteraard is het occasionaanbod ook een weerspiegeling van de auto’s die de bedrijven nieuw verkopen. Bij Wensink vind je dus heel veel tweedehands Mercedessen in de showroom (ongeveer een derde) en bij Bochane hoofdzakelijk Renault en Nissan.

Elektrische auto kopen

Graag zoomen we ook nog even in op het aanbod van elektrische auto’s. Mercedes en Ford lopen namelijk niet erg voorop in het aanbieden van elektrische auto’s terwijl Renault, en

zustermerk Dacia, dit wel doen. Dat verschil zie je terug in de showrooms van Wensink en Bochane. Wensink heeft tussen de 100 en 150 nieuwe elektrische auto’s te koop staan terwijl dat er bij Bochane rond de 300 zijn (incl. demo-modellen). Wil je een tweedehands elektrische auto kopen? Dan hebben zowel Wensink als Bochane de keuze uit bijna 200 auto’s. Bij Wensink begint dat aanbod bij auto’s als de Smart Forfour en de Nissan Leaf. Bochane heeft vooral veel gebruikte exemplaren van de Renault Zoe te koop, een van de populairste tweedehands elektrische auto's van Europa.

Conclusie

Wensink is van oorsprong een Mercedes-dealer en dat zie je terug in het aanbod, zowel bij de nieuwe als gebruikte auto’s. Toch hoef je geen liefhebber van Mercedes te zijn om naar Wensink te gaan, want je kan er ook een nieuwe of gebruikte Ford of Kia kopen, evenals andere merken, waaronder Citroën, Opel, Peugeot en Volkswagen. Bij Bochane begon alles met Renault, en ook dit bedrijf is nog steeds trouw aan dat eerste merk. Het occasionaanbod bestaat dan ook vooral uit Renault, gevolgd door Nissan en Dacia. De keuze voor een van deze twee merkdealers is vooral afhankelijk van jouw merkenvoorkeur. Zoek je luxe (Mercedes) in combinatie met een aanbod van auto’s in het middensegment (Ford, Kia) dan ga je naar Wensink. Ben je fan van Renault dan is Bochane voor jou de beste dealer.

Deel dit artikel op:

Share on Facebook Share on linkedIn Share on Twitter

Ontvang gratis en
vrijblijvend een bod.

Ik weet mijn kenteken niet

Handmatige invoer

Of voer kenteken in

select your vehicle.

Nederlands Nederlands Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands Deutsch Deutsch Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands
Nederlands Nederlands