Het Nieuwe Rijden zorgt voor kapotte auto’s

Minder brandstof verbruiken, wie wil dat nu niet? Het Nieuwe Rijden kan de oplossing zijn. Naast brandstofbesparing is deze rijstijl ook nog goed voor het milieu, maar niet zo goed voor onze auto’s.


Of je nu zakelijk of privé veel kilometers maakt, iedereen kan zijn rijstijl aanpassen. Het aanpassen van de rijstijl kan vijf tot vijftien procent op het brandstofverbruik worden bespaard en het vermindert de uitstoot van CO2. Goed nieuws dus! Maar het heeft wel impact op onze auto’s.


Het Nieuwe Rijden op vakantie

Ieder jaar pakken ruim vier miljoen Nederlanders de auto om naar hun vakantiebestemming af te reizen. De populairste vakantielanden zijn Frankrijk, Italië, Oostenrijk en Duitsland. Niet vreemd dat voor gemiddeld één op de vijf automobilisten hun grootste nachtmerrie uitkomt: autopech in het buitenland. Verzekeraars hebben ook in de afgelopen zomerperiode weer veel telefoontjes gekregen van vakantiegangers die in het buitenland met pech naast de weg staan. Accu’s en koelsystemen van de motor gaven de meeste problemen.


Hoe voorkom je autopech?

Het lijkt een inkoppertje, maar ga altijd met een goed onderhouden auto op weg. Met een zwaarbeladen auto met caravan een berg op rijden vraagt veel van bijvoorbeeld de koppeling. De ene bestuurder heeft dit nu eenmaal beter voor elkaar dan de andere. Waar het afgelopen zomer nog meer misging was de rijstijl van de Nederlandse vakantieganger.


Het Nieuwe Rijden kan wel gunstig zijn in Nederland, snel schakelen en rijden met een laag toerental bespaart immers brandstof, maar in het buitenland is het een heel ander verhaal. Veel Nederlanders gingen deze zomer op vakantie en stonden met pech doordat de motor of remmen oververhit waren of omdat er sprake was van een opgerookte koppeling vanwege hun rijstijl. In de bergen is het juist noodzakelijk om in een lagere versneller en met een hoger toerental de berg op te rijden zodat de motor meer kracht heeft om de klim omhoog te maken. Ook het dalen doe je in een lagere versnelling, zodat je remt op de motor en de remmen minder worden belast.


Auto met defect

Ben jij er ook achter gekomen dat het Nieuwe Rijden niet kostenbesparend voor je auto hoeft te zijn? Hoor je een raar geluid of trekt je auto niet meer zo vlot op als voorheen? Dan kun je er vanuit gaan dat de herstelwerkzaamheden een flinke kostenpost voor je auto kunnen zijn.

Deel dit artikel op:

Share on Facebook Share on linkedIn Share on Twitter

Ontvang gratis en
vrijblijvend een bod.

Ik weet mijn kenteken niet

Handmatige invoer

Of voer kenteken in

select your vehicle.

Nederlands Nederlands Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands Deutsch Deutsch Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands
Nederlands Nederlands