Politie gaat nieuwe verborgen flitspalen inzetten

De politie gaat nieuwe soorten flitspalen testen. Deze flitspalen zijn onopvallend en zullen worden ingezet voor diverse situaties en overtredingen.Wegwerkzaamhedenflitser

Een groot probleem zijn snellheidsovertreden tijdens wegwerkzaamheden. Om dit tegen te gaan worden er onopvallende flitsers verstopt in aanhangers. Deze ‘wegwerkcamera's’ worden al op korte termijn ingezet, te beginnen in Limburg.


Rodekruisflitser

Ook volgt er binnenkort een ‘rodekruisflitser’ die over het hele land wordt ingezet, deze betrapt automobilisten die rode kruizen negeren.


Telefoonflitser

Naast flitsers voor wegwerkzaamheden en rode kruizen test justitie de komende tijd nog een ander soort camera, verspreid door het land. Er wordt een flitsapparaat getest die automobilisten pakt die appen of bellen achter het stuur. De test met de nieuwe flitsers duurt een aantal maanden, wie gedurende de proef wordt betrapt ontvangt een bekeuring in huis. De nieuwe flitsers volgen op het wetsvoorstel eerder dit jaar van Minister Grapperhaus van Jusitie die de nieuwe flitsers gaat inzetten als middel tegen roekeloos rijgedrag.

Roekeloos rijgedrag

De Minister van Justitie wil roekeloos rijgedrag zwaarder gaan bestraffen. ‘Automobilisten die andere weggebruikers in gevaar brengen omdat ze zo nodig moeten appen vormen een gevaar’ aldus de Minister.


Zwaardere straffen

Grapperhaus heeft eerder dit jaar een wetsvoorstel gemaakt, waarin zwaardere straffen staan voor allerlei vormen van gevaarlijk rijgedrag. Zo moet een automobilist voor appen achter het stuur een maximale gevangenisstraf van twee jaar kunnen krijgen. Wie op die manier een dodelijk ongeluk veroorzaakt, kan wat de minister betreft voor maximaal zes jaar de cel in.

Deel dit artikel op:

Share on Facebook Share on linkedIn Share on Twitter

Ontvang gratis en
vrijblijvend een bod.

Ik weet mijn kenteken niet

Handmatige invoer

Of voer kenteken in

select your vehicle.

Nederlands Nederlands Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands Deutsch Deutsch Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands
Nederlands Nederlands