Minder files door meer thuis werken

Door het coronavirus werken er meer mensen thuis, dit betekent minder verkeer. Hierdoor is er een groot deel van het fileprobleem opgelost. Dit wijst uit een artikel van het AD geschreven door verkeerexperts.Minder files

De files zijn in de afgelopen jaren verveelvoudigt, doordat er veel mensen thuis werken is dit niet meer het geval. Door de eerste lockdown waren bijna alle files verdwenen. Vorig jaar ging bijna iedereen rond de spits naar het werk met de auto en gingen ook rond de spits weer naar huis. Sinds de maatregelen er zijn is er al duidelijk verschil op de weg. Corona maakte het minder belangrijk om op werk te komen of om op tijd te komen. Er wordt veel gespreid met de werktijden. Sommigen houden eerst een meeting thuis en gaan later naar werk of andersom. Wat thuis kan worden gedaan aan werk, wordt voornamelijk thuis gedaan. Hierdoor kan je sinds een paar maanden bijna filevrij door Nederland rijden.


Wanneer er wordt gekeken naar november 2019 ten opzichte van november 2020 zijn de auto’s op de weg al met een vijfde lager. Ook de aantallen files zijn lager, namelijk met 93 procent vergeleken met vorig jaar. De files en opstoppingen die ontstaan komen voornamelijk door ongelukken of werkzaamheden op de weg. 8 procent minder verkeer lijdt tot wel 50 procent minder files. Doordat de files bijna zijn verdwenen zouden de plannen voor aanleg van nieuw asfalt helemaal niet nodig zijn. Toch wordt er verwacht dat na enkele jaren dit toch nodig zal zijn.

Deel dit artikel op:

Share on Facebook Share on linkedIn Share on Twitter

Ontvang gratis en
vrijblijvend een bod.

Ik weet mijn kenteken niet

Handmatige invoer

Of voer kenteken in

select your vehicle.

Nederlands Nederlands Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands Deutsch Deutsch Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands
Nederlands Nederlands