De milieuvriendelijkste auto van 2015

Benieuwd welke auto tot de milieuvriendelijkste auto van 2015 wordt uitgeroepen? Op de uitslag moeten we nog even wachten, maar de vijf finalisten van de Green Car of the Year-verkiezing zijn al wel bekendgemaakt.

Het tijdschrift Green Car Journal heeft de vijf finalisten bekendgemaakt van de Green Car of the Year-verkiezing. De award zal voor de tiende keer worden uitgereikt. Dat gebeurt tijdens de LA Auto Show.


Welke bekroond tot milieuvriendelijkste auto?

Sinds 2005 worden er jaarlijks meerdere modellen door de Green Car Journal onder de loep genomen. De finalisten zijn geselecteerd voor hun inzet om de lat voor milieuprestaties hoger te leggen. Dit jaar zijn de kanshebbers voor de prestigieuze titel de Audi A3 TDI, de BMW i3, de Chevrolet Impala Bi-Fuel, de Honda Fit en de Volkswagen Golf.

Volgens het tijdschrift biedt Audi met de A3 de automobilist die op zoek is naar een groene auto uit het hogere segment, een goed alternatief. De BMW i3 biedt de milieubewuste rijder een puur elektrische rijbeleving, terwijl de Chevrolet Impala Bi-Fuel de beste mogelijkheid is om een betaalbare auto op schone aandrijving te rijden. Het grote voordeel van de Honda Fit is de ruime carrosserie met een laag verbruik. De veelzijdige Volkswagen Golf maakt het rijtje compleet.


Vooraanstaande jury

Binnen de autobranche wordt de Green Car of the Year-verkiezing gezien als de belangrijkste milieu-onderscheiding. De Green Car Journal focust zich sinds 1992 al op de thema’s auto, energie en milieu. Het tijdschrift wordt inmiddels beschouwd als een vooraanstaande informatiebron voor deze thema’s. De redacteuren van het groene tijdschrift beoordelen alle voertuigen op brandstof en toegepaste technologieën om uiteindelijk op vijf finalisten uit te komen. Behalve de prestaties op het gebied van milieu, worden de finalisten geselecteerd op de mate van toegankelijkheid voor het grote publiek. De vijf milieuvriendelijkste auto’s moeten uiterlijk op 1 januari van het jaar waarin de award wordt toegekend, op de markt zijn. De milieuvriendelijkste auto wordt door een vooraanstaande jury met meerderheid van stemmen gekozen. De jury bestaat onder anderen uit autoliefhebber Jay Leno en enkele kopstukken van erkende organisaties op het gebied van milieu en efficiency. Welke auto tot de milieuvriendelijkste auto wordt uitgeroepen, weten we eind november. De prestigieuze prijs wordt door de Green Car Journal op 20 november 2014 uitgereikt op de Los Angeles Auto Show.


LA Auto Show

De Los Angeles Auto Show werd opgericht in 1907 en is ieder jaar de eerste grote Noord-Amerikaanse autoshow. De Auto Show is voor 21 tot en met 30 november geopend voor het publiek. Als we de organisatie mogen geloven, komen er een recordaantal primeurs naar de LA Auto Show. De organisatie van de Auto Show spreekt over 25 wereldprimeurs, waarbij het gaat om zowel kant-en-klare productiemodellen als conceptcars. Onder andere Acura, Audi, BMW, Chrysler, General Motors, Hyundai, Lexus, Mazda, Mercedes-Benz, Scion, Toyota, Volvo en Volkswagen laten er nieuwe modellen zien. Bezoekers moeten het gevoel hebben dat ze een blik kunnen werpen in de toekomst op het gebied van auto’s. Houd onze site in de gaten voor het laatste nieuws!

Deel dit artikel op:

Share on Facebook Share on linkedIn Share on Twitter

Ontvang gratis en
vrijblijvend een bod.

Ik weet mijn kenteken niet

Handmatige invoer

Of voer kenteken in

select your vehicle.

Nederlands Nederlands Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands Deutsch Deutsch Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands
Nederlands Nederlands