Merkwaardige verkeersregels in de wereld

Verkeersregels en boetes. We hebben er eigenlijk een hekel aan, maar we hebben ze toch ook nodig om te zorgen dat we met zijn allen veilig van A naar B komen en onze veiligheid te waarborgen. De meeste regels gaan over doorsnee zaken zoals snelheidslimieten en parkeerverboden. Maar er zijn ook hele gekke regels te vinden. We hebben een paar van de gekste verkeersregels ter wereld voor je verzameld.

VS

Een roadtrip door de Verenigde Staten van Amerika is voor veel mensen een lang gekoesterde droom. Gaat deze droom voor jou binnenkort in vervulling? Let dan op, iedere staat heeft zijn eigen verkeersregels. De meest bizarre? Rijden met piepende banden in Kansas gaat je 500 dollar kosten, in Maryland is het verboden te vloeken in de auto en in Tennesee is het verboden om vanuit je rijdende voertuig te jagen. In Alaska is het dan weer verboden om je hond op het dak van je auto te vervoeren. Mocht je dit dus van plan zijn, houd hier dan rekening mee.


Europa

In Moskou kun je een boete krijgen wanneer je auto ‘te vies’ is. Wat te vies precies is hangt geheel af van de agent. In Roemenië is deze regel ook van toepassing. Wil je op zondagochtend eens lekker je vieze auto wassen, in Zwitserland is dat dan weer verboden. In het regenachtige Groot-Brittanië is het extra oppassen voor grote plassen. Het nat maken van een fietser of voetganger kan namelijk bestraft worden met een boete die zelfs kan oplopen tot 5000 pond. In Japan is deze verkeersregel ook van kracht. In Griekenland en in Noorwegen is het verbonden om te roken in je auto. In Polen is het verplicht om een brandblusser bij je te hebben in je auto. Maar de gekste regel die we hebben gevonden is in Bosnië. Mocht je jonger zijn dan 23 jaar, en minder dan een jaar je rijbewijs hebben, dan is het niet toegestaan om tussen 23.00 en 05.00 uur te rijden.

In de rest van de wereld kunnen ze er ook wat van. Zo moet er in Zuid-Afrika altijd voorrang worden verleend aan dieren. In het warme Thailand is het verboden om met een ontbloot bovenlijf te rijden.

Ontvang gratis en
vrijblijvend een bod.

Ik weet mijn kenteken niet

select your vehicle.

Nederlands Nederlands Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands Deutsch Deutsch Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands