Kosten snelheidsboetes Duitsland flink omhoog

Mensen die regelmatig in Duitsland rijden zullen er goed aan doen om straks wat beter op hun snelheid te letten. De kosten van de verkeersboetes gaan namelijk flink omhoog. De boetes voor hardrijden bij lage snelheden zullen zelfs verdubbelen. Volgens de ADAC, de Duitse tegenhanger van de ANWB zullen deze nieuwe tarieven zelfs al vanaf november in gaan.


Duitsland stond altijd bekend om de lage boete tarieven. De nieuwe tarieven liggen flink hoger maar nog altijd onder het niveau van de Nederlandse boetes. Met de verhoogde tarieven hoopt de Duitse overheid fietsers en overige kwetsbare verkeersdeelnemers meer te beschermen. Daarom zijn de prijzen met name voor overtredingen bij lage snelheid zo fors toegenomen.


Ter voorbeeld, een snelheidsovertreding van 10 km per uur kon rekenen op een boete van 15 euro, dit wordt nu 30 euro. Buiten de bebouwde kom gaat dit bedrag van 10 naar 20 euro. Ook andere boetes in Duitsland worden verhoogd. Bijvoorbeeld de boete voor onnodig lawaai maken, diverse parkeerboetes en onjuist gebruik maken van de vluchtstrook.
Deel dit artikel op:

Share on Facebook Share on linkedIn Share on Twitter

Ontvang gratis en
vrijblijvend een bod.

Ik weet mijn kenteken niet

Handmatige invoer

Of voer kenteken in

select your vehicle.

Nederlands Nederlands Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands Deutsch Deutsch Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands
Nederlands Nederlands