Kopers van elektrische kopers de dupe van hogere bijtelling

Elektrische auto’s zijn de afgelopen jaren steeds populairder geworden. Onder andere door verschillende fiscale voorwaarden die het elektrisch rijden vanuit de overheid extra promoten. Het voordeel kan oplopen tot vele duizenden euro’s. De vraag is dus groot, hierdoor hebben de leverende dealers te maken met lange levertijden.


Onlangs heeft het kabinet aangekondigd dat de bijtelling met ingang van 1 januari verdubbeld gaat worden. Het tarief gaat dan van 4 naar 8 procent van de cataloguswaarde. Auto’s die voor 1 januari worden geleverd kunnen daarentegen nog 5 jaar profiteren van het huidige bijtelling tarief van 4 procent.



Door de vele aanvragen kunnen dealers en fabrikanten lang niet alle mensen op tijd bedienen. In veel gevallen is de levertijd langer dan een half jaar. Hyundai verwacht bijvoorbeeld dat zo’n 2500 mensen die een elektrische Hyundai besteld hebben deze in 2020 geleverd krijgen. Deze mensen zouden met het nieuwe tarief zo’n 1250 euro per jaar duurder uit zijn. Een aankoop annuleren is ook geen optie, dit kost zo’n 15 procent van het aanschafbedrag.

Deel dit artikel op:

Share on Facebook Share on linkedIn Share on Twitter

Ontvang gratis en
vrijblijvend een bod.

Ik weet mijn kenteken niet

Handmatige invoer

Of voer kenteken in

select your vehicle.

Nederlands Nederlands Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands Deutsch Deutsch Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands
Nederlands Nederlands