Janssen Kerres en Content Autogroep: twee autodealers in Zuid-Nederland

In het zuiden van Nederland zijn Janssen Kerres en Content Autogroep twee grote merkdealers die allebei meerdere automerken verkopen. Beide dealerbedrijven zijn actief in Brabant, en daarnaast vind je Janssen Kerres ook in Limburg. Welke automerken kan je er kopen? En welke merkdealer is de beste keuze voor jou? Dat leggen we hier uit.

Oorsprong van Janssen Kerres ligt bij Renault

Janssen Kerres noemt zichzelf een hecht familiebedrijf. Het bestaat al sinds 1955 toen de onderneming begon als Renault-dealer. Je kan nog steeds terecht bij Janssen Kerres als je een nieuwe of gebruikte Renault wil kopen, maar het is niet meer het enige merk dat deze autodealer aanbiedt. In de loop van de jaren zijn namelijk ook Dacia, Kia, Nissan, Peugeot en Citroën aan het assortiment toegevoegd.

Bijna 1000 occasions bij Janssen Kerres

Janssen Kerres heeft 300 medewerkers en 13 vestigingen in Brabant en Limburg. Het aanbod van nieuwe auto’s bestaat uit de eerder genoemde merken, en daarnaast kan je er natuurlijk tweedehands auto’s kopen, waar je meer keuze hebt in automerken. Dat Janssen Kerres een serieuze speler is op de automarkt wordt wel duidelijk als je het aantal auto's ziet dat er gemiddeld te koop staat. De voorraad nieuwe auto’s bestaat uit zo’n 300 auto’s en de voorraad occasions uit bijna 1000 auto’s. Het grootste gedeelte daarvan bestaat vanzelfsprekend uit tweedehands auto’s van Renault, Nissan, Kia, Peugeot, Dacia en Citroën, maar je vindt er ook andere merken als Volkswagen, Opel, Ford en Toyota.

Content is autodealer en merkspecialist

De tweede autodealer in deze vergelijking is Content Autogroep. Net als Janssen Kerres is ook Content Autogroep merkdealer van Kia en Nissan. In aanvulling daarop is Content dealer voor Hyundai en Subaru. Vooral dit laatste merk is een opmerkelijke keuze. Subaru maakt weliswaar kwalitatief hoogwaardige auto’s, toch is er in Nederland niet heel veel vraag naar. Behalve bij caravaneigenaren. Die waarderen Subaru vanwege de sterke motoren en standaard vierwielaandrijving. Ook is Content merkspecialist voor de merken Fiat, Alfa Romeo, Jeep en Abarth. Dit houdt in dat ze geen officiële dealer zijn, maar wel de auto’s van deze merken verkopen en ook onderhoud en reparatie uitvoeren.

Vergelijkbare instapprijzen bij Janssen Kerres en Content

Dit eveneens familiebedrijf is met 4 vestigingen (in Eindhoven, Tilburg en Den Bosch) een stuk kleiner. Toch staan er ongeveer net zoveel nieuwe auto’s te koop als bij Janssen Kerres, en dat is zeker opvallend. Het occasionaanbod is met ruim 400 auto’s wel veel kleiner. Dat aanbod begint bij iets meer dan 4.000 euro voor tweedehands auto’s als een Kia Picanto of Peugeot 107. Vergelijkbare instapprijzen vind je bij Janssen Kerres, waar je voor 4.000 euro wellicht een Renault Twingo of Renault Clio kan kopen.

Beide dealers verkopen ook Xbus

Ook interessant om te vermelden: Janssen Kerres is dealer van de merken Carver en Ligier, en beide bedrijven zijn dealer van Xbus. Dit zijn geen automerken, maar ze bieden wel leuke vervoermiddelen. Zo biedt Carver een soort elektrische driewieler die plek biedt aan 1 of 2 personen, of je bagage. Ligier is bekend van de 45km brommobielen. Xbus is leverancier van compacte, elektrische bestelauto’s.

Private lease bij Janssen Kerres voordeliger?

Het toont aan dat zowel Janssen Kerres als Content Autogroep zich beide oriënteren op andere producten en diensten dan alleen auto’s. Dit past in de trend dat autobedrijven zich omvormen naar mobiliteitsbedrijf, en dus ook meer mobiliteitsdiensten gaan aanbieden. Een goed voorbeeld van zo’n dienst is private lease. Hiermee kan je voor een vast bedrag per maand een nieuwe (of gebruikte) auto rijden. Bij Content kan dat al vanaf zo’n 300 euro per maand voor een Kia Picanto of Fiat 500. Ook bij Janssen Kerres begint het aanbod van private lease bij auto’s als de Kia Picanto. Wat daarbij meteen opvalt is dat Janssen Kerres daarbij enkele tientjes per maand goedkoper is, terwijl de voorwaarden op het eerste gezicht vergelijkbaar zijn. Dit is zeker iets om in de gaten te houden.

Conclusie

Janssen Kerres en Content Autogroep zijn twee grote autodealers in Zuid-Nederland. Ze verkopen allebei Kia en Nissan, terwijl Janssen Kerres daarnaast ook Renault, Dacia, Peugeot en Citroën verkoopt. Content Autogroep stelt daartegenover dat je hier ook een Hyundai of Subaru kan kopen. Ook is Content specialist van de merken Fiat, Abarth, Jeep en Alfa Romeo. Gaat je voorkeur uit naar een van deze andere merken? Dan ligt de keuze voor Janssen Kerres of Content Autogroep voor de hand.

Voor ondernemers is het interessant om te weten dat deze twee autobedrijven ook Xbus verkopen. Deze elektrische bestelauto’s zijn speciaal ontwikkeld voor vervoer in de stad. Janssen Kerres gaat hierin nog een stapje verder want zij verkopen ook de merken Carver en Ligier. Twee merken voor speciale doelgroepen met speciale wensen.

Deel dit artikel op:

Share on Facebook Share on linkedIn Share on Twitter

Ontvang gratis en
vrijblijvend een bod.

Ik weet mijn kenteken niet

Handmatige invoer

Of voer kenteken in

select your vehicle.

Nederlands Nederlands Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands Deutsch Deutsch Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands
Nederlands Nederlands