Hoe ver kun je nog rijden wanneer het waarschuwingslampje gaat branden?

Altijd al benieuwd geweest hoe ver jouw auto nog kunt rijden wanneer het waarschuwingslampje van de reservetank gaat branden? De Britse website Compare the Market was dit ook en heeft dit voor 96 auto's onderzocht.


Waarschuwingslampje 

Het branden van het waarschuwingslampje van de reservetank. Voor de een reden tot paniek en het direct opzoeken van het dichtstbijzijnde tankstation, voor de ander een leuk spelletje om toch nog zo ver mogelijk mee door te rijden. Maar hoe ver je er nu echt nog mee kunt komen is voor veel mensen onduidelijk en lastig in te schatten. Ook als je een moderne auto hebt met een boordcomputer die je een schatting geeft van de nog te rijden afstand blijkt dat je deze toch nog aardig kunt overtreffen. Gemiddeld genomen gaat het lampje branden bij nog 10 procent tankinhoud.


Top 10 grootste bereik
1. Volkswagen Passat - 120 km
2. Volvo V40 - 113 km
3. Ford Mondeo - 112 km
4. BMW 5-Serie - 109 km
5. Toyota Prius - 107 km
6. Mercedes E-Klasse - 103 km
7. Audi Q5 - 102 km
8. Range Rover Sport - 101 km
9. Mazda 6 - 101 km
10. Audi A6 - 99 km


Compare the Market onderzocht 96 modellen. Winnaar van de test was de Volkswagen Passat. Als het lampje van deze auto gaat branden kun je nog steeds 120 kilometer overbruggen. De Volvo V40 en Ford Mondeo staan met 113 en 112 kilometer op de plekken 2 en 3. Bekijk alle resultaten op de website van Compare the Market. Let op, de gegeven resultaten zijn in mijl en niet in kilometer.

Deel dit artikel op:

Share on Facebook Share on linkedIn Share on Twitter

Ontvang gratis en
vrijblijvend een bod.

Ik weet mijn kenteken niet

Handmatige invoer

Of voer kenteken in

select your vehicle.

Nederlands Nederlands Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands Deutsch Deutsch Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands
Nederlands Nederlands