Haaima Hylkema en Jacob Schaap: twee merkdealers binnen Friesland en Flevoland

In Friesland en Flevoland zijn Haaima Hylkema en Jacob Schaap twee bekende autodealers. Jacob Schaap heeft daarnaast ook een vestiging in Zwaag in Noord-Holland. Beide dealers verkopen meerdere automerken. De focus bij Jacob Schaap ligt daarbij op Jaguar en Landrover, terwijl Haaima Hylkema zich meer richt op de merken van autofabrikant Stellantis, waaronder Opel, Peugeot, Fiat en Citroën vallen. Overlap is er ook: je kan bij beide merkdealers ook terecht als je een nieuwe of gebruikte Suzuki wil kopen.

Haaima Hylkema heeft 16 vestigingen

Autobedrijf Haaima Hylkema is er ‘voor iedereen', zo valt te lezen op de website. Het is een Fries familiebedrijf dat al meer dan 150 jaar bestaat. Tegenwoordig heeft Haaima 16 vestigingen, waarvan 2 in Emmeloord. Alle andere vestigingen vind je in Friesland. In deze vestigingen vind je maar liefst 9 verschillende automerken zoals Alfa Romeo, Fiat, Citroën, Jeep, Opel, Peugeot en Suzuki. Behalve Suzuki zijn dit allemaal merken van autofabrikant Stellantis.

Veel nadruk op elektrische auto’s

Stellantis is tegenwoordig een van de grootste aanbieders van elektrische auto’s, waaronder de populaire Peugeot e-208 en Opel e-Corsa. Deze auto’s vind je dan ook in de showrooms van Haaima, en dat past goed bij de filosofie van het bedrijf. Haaima wil namelijk een duurzaam autobedrijf zijn. Zo waren ze in 2009 naar eigen zeggen een van de eerste bedrijven met een carport op zonne-energie en maken ze gebruik van zuinige led-verlichting. Ook is Haaima sterk betrokken bij de regio en zijn ze sponsor van een aantal sportverenigingen en evenementen.

Van vierduizend tot veertigduizend

Bij Haaima Hylkema staan gemiddeld ongeveer 1000 occasions te koop voor elk budget. Je kan al vanaf zo’n 4.000 euro een tweedehands auto kopen bij Haaima, zoals een Opel Meriva, Opel Agila of Peugeot 107. De vraagprijs voor de duurste occasions bij Haaima ligt tussen de 40.000 - 50.000 euro voor auto’s als de Peugeot 3008 en Citroën C5 Aircross. Deze zijn dan slechts een paar jaar oud met weinig kilometers op de teller.


Luxemerken bij Jacob Schaap

Als je op zoek bent naar meer luxe dan kan je een bezoek brengen aan de vestiging van Jacob Schaap in Lelystad. Vooral liefhebbers van klassieke Britse merken kunnen hier hun hart ophalen want Jacob Schaap is officieel dealer van Land Rover en Jaguar. Uiteraard is het aanbod van nieuwe en gebruikte auto’s voor deze merken niet heel groot. In Lelystad staan over het algemeen slechts enkele nieuwe Jaguars te koop en iets meer dan 10 nieuwe Land Rovers. Het occasionaanbod is met zo’n 30 Land Rovers en 5 - 10 Jaguars weliswaar iets groter, maar het blijven bescheiden aantallen.

Ook budgetauto’s bij Jacob Schaap

Toch is Jacob Schaap ook een interessante merkdealer wanneer je een goedkopere auto wil kopen. Ze zijn namelijk ook dealer van Volvo, Toyota en Suzuki waarbij je vooral bij de twee laatste merken goede kans maakt om voor een meer bescheiden budget een tweedehands auto te kopen. De showrooms voor Toyota vind je in Lelystad, Dronten en Zwaag. Voor

Suzuki kan je terecht in Lelystad. Net als bij veel andere merkdealers vind je hier overigens ook veel andere automerken waaronder Audi, BMW, Fiat, Ford, Renault en Volkswagen.

Speciaal occasion center

De gemiddelde occasionkoper in Nederland zoekt naar een tweedehands auto van ongeveer 20.000 euro. Met dat budget is er ook bij Jacob Schaap keuze genoeg. De occasionprijzen beginnen zelfs opvallend laag, er staan soms budgetauto’s te koop van nog geen 2.000 euro. Tot 20.000 euro kan je zelfs kiezen uit bijna 100 auto’s, van Audi tot Volvo en van BMW tot Volkswagen. Wil je alle occasions bij elkaar zien? Dan kan je bij Jacob Schaap ook terecht in de speciale online showroom van Jacob Schaap Select. Ook is er een fysieke showroom in Emmeloord waar je een deel van de totale voorraad van bijna 600 tweedehands auto’s kan bekijken


Beide dealers verkopen Suzuki

Zoals gezegd verkopen zowel Haaima als Jacob Schaap ook Suzuki. Dit eigenzinnige Japanse merk heeft een vaste schare fans die jarenlang Suzuki kopen. Wat daarbij opvalt is dat Suzuki vooral wordt gekocht door consumenten terwijl veel andere merken hoofdzakelijk worden gekocht door leasemaatschappijen. Hierna belanden ze als occasion in de showroom van autodealers zoals de twee bedrijven in deze review. Omdat Suzuki in Nederland een relatief klein merk is, is het aanbod ook beperkt. Bij Jacob Schaap staan er gemiddeld ongeveer 15 tweedehands Suzuki’s in de showroom. Bij Haaima ligt dat aantal iets boven de 20.

Conclusie

Ga je een auto kopen in Friesland of Flevoland? Dan kan je hiervoor onder andere terecht bij Jacob Schaap en Haaima Hylkema. Schaap is gespecialiseerd in Jaguar, Land Rover, Volvo, Toyota en Suzuki. Haaima verkoopt 9 verschillende automerken waaronder Opel, Peugeot, Fiat, Citroën en ook Suzuki. Beide bedrijven hebben meerdere showrooms waar je de auto’s kan bekijken en natuurlijk staan ze ook allemaal online. Jacob Schaap heeft zelfs een apart online occasion center onder de naam Jacob Schaap Select opgericht. De fysieke vestiging bevindt zich in Lelystad waar je een deel van de auto’s kan bekijken

Deel dit artikel op:

Share on Facebook Share on linkedIn Share on Twitter

Ontvang gratis en
vrijblijvend een bod.

Ik weet mijn kenteken niet

Handmatige invoer

Of voer kenteken in

select your vehicle.

Nederlands Nederlands Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands Deutsch Deutsch Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands
Nederlands Nederlands