Een vergelijking tussen Henri & Herman en Van Gent Autobedrijf

In de regio rondom de plaats Amersfoort vind je twee autobedrijven die veel met elkaar gemeen hebben, maar toch ook heel verschillend zijn. Dit zijn Henri & Herman en Van Gent Autobedrijf. De eerste is van oorsprong een Opel-dealer en verkoopt nu ook andere automerken. De tweede is van oorsprong Toyota-dealer en is dat nog steeds. Ga je een auto kopen bij een van deze autodealers? Hieronder lees je er meer over.


Henri Nefkens en Herman Stam

We kijken eerst naar Henri & Herman. De naam van deze autodealer bestaat pas sinds 2016 maar de geschiedenis gaat veel verder terug dan dat. Henri & Herman is namelijk het resultaat van een samenwerking tussen Nefkens Opel en Stam Opel, allebei autobedrijven die meer dan 100 jaar geleden werden opgericht. De naam Henri & Herman is een verwijzing naar de oprichters van deze twee bedrijven: Henri Nefkens en Herman Stam.


Henri & Herman verkoopt vooral Opel

Opel is altijd een belangrijk merk geweest voor Henri & Herman. In de loop van de jaren zijn er veel meer merken aan het aanbod toegevoegd, en kan je er nu ook terecht voor de aanschaf van een nieuwe Citroën, Chevrolet, Fiat, DS, Jeep, Alfa Romeo of Abarth. Henri & Herman is hiermee een echte multi-merkendealer geworden.


Eén merk bij Van Gent Autobedrijf: Toyota

Een autobedrijf in dezelfde regio dat juist kiest voor één merk is Van Gent Autobedrijf. Van Gent bestaat al sinds 1970, is sinds 1976 Toyota-dealer en is dat nog steeds. Achteraf gezien was dit een goede keuze voor het bedrijf, want Toyota is tegenwoordig de grootste autofabrikant van de wereld. Ook in Nederland zijn de auto’s van Toyota populair, vooral vanwege de goede bouwkwaliteit en lange garantietermijnen op een nieuwe auto.


Meer vestigingen bij Henri & Herman

Ben je op zoek naar een nieuwe Toyota in de buurt van Amersfoort? Dan kom je al snel uit bij Van Gent. De Toyota-specialist heeft daarnaast ook vestigingen in Ede en Veenendaal. Dat brengt ons direct bij een opmerkelijk verschil met Henri & Herman: dat autobedrijf heeft namelijk veel meer vestigingen. Je vindt Henri & Herman niet alleen in Amersfoort, ze hebben ook vestigingen in Baarn, Bilthoven, De Meern, Doorn, Nieuwegein, Utrecht en Zeist. Overigens verkopen ze niet alle merken bij alle vestigingen. Zo verkopen ze in Zeist alleen de merken Opel en Citroën, terwijl bij de vestiging in Bilthoven bijna alle merken van Henri & Herman in de showroom staan. Even goed opletten dus voordat je bij dit autobedrijf de showroom instapt!

Veel keuze bij Henri & Herman

Het verschil tussen Henri & Herman en Van Gent zie je ook terug in het aanbod. Bij Henri & Herman staan ongeveer 140 nieuwe auto’s te koop, en bijna 500 occasions. Meer dan de helft van het aanbod aan nieuwe auto’s bestaat uit Opel en daarnaast vind je vooral nieuwe auto’s van Citroën en Fiat in de showrooms van de verschillende vestigingen van Henri & Herman. Het occasionaanbod bestaat uit vrijwel alle automerken die je in Nederland kan kopen, met uiteraard hier ook een voorkeur voor Opel. Van de bijna 500 occasions bij Henri & Herman is bijna de helft een Opel. Daarnaast vind je er veel tweedehands Citroëns en Fiats, gevolgd door merken als BMW, Mercedes, Peugeot en Renault. Opvallend is dat Henri & Herman ook nog leuke budgetauto’s aanbiedt van 4.000 - 6.000 euro.


Wil je een Toyota kopen? Kies dan voor Van Gent

Als je een nieuwe auto koopt bij Van Gent, dan kies je er automatisch voor om een nieuwe Toyota te kopen. Van Gent verkoopt als merkdealer namelijk alleen nieuwe Toyota’s en geen andere merken. Het aanbod van nieuwe auto’s is hierdoor ook totaal anders dan dat van Henri & Herman, waar je meer keuze hebt. Dit is natuurlijk prima als je sowieso een nieuwe Toyota wilt kopen. Wil je meer keuze hebben dan kan je beter kiezen voor Henri & Herman. Hetzelfde zien we bij de occasions. Van Gent heeft weliswaar meer dan 300 occasions op voorraad, het zijn allemaal tweedehands auto’s van Toyota en het luxemerk Lexus (dat ook van Toyota is). Van Gent kiest dus nadrukkelijk voor Toyota. Toch kan je ook hier terecht voor de aanschaf van een goedkope auto, want ook bij Van Gent beginnen de prijzen rond de 5.000 - 6.000 euro voor een tweedehands Toyota Yaris of Aygo.


Toyota of Opel leasen

Heb je geen zin (of geld) om een auto te kopen? Dan kan je deze bij zowel Henri & Herman als bij Van Gent ook leasen. Beide autobedrijven bieden namelijk private lease aan. Bij Van Gent kan dat dit jaar (2023) vanaf 265 euro per maand voor een Aygo X op basis van 6 jaar en 5.000 kilometer per jaar. Henri & Herman biedt een Opel Astra voor 334 euro per maand op basis van 5 jaar en 10.000 kilometer per jaar.


Conclusie

Henri & Herman en Van Gent Autobedrijf zijn allebei autodealers in de regio Amersfoort. Henri & Herman is van oorsprong Opel-dealer en verkoopt daarnaast ook de merken Citroën, Fiat, DS, Jeep, Chevrolet, Alfa Romeo en Abarth. Het bedrijf heeft 8 vestigingen. Van Gent is Toyota-dealer, heeft 3 vestigingen en verkoopt zowel nieuw als gebruikt alleen auto’s van dit merk. Ben je op zoek naar een nieuwe of gebruikte Toyota? Dan is Van Gent een uitstekende keuze. Heb je liever een ruimer aanbod? Dan kan je overwegen bij Henri & Herman te shoppen voor je nieuwe auto.

Wil je eerst je nieuwe auto verkopen? Meld deze dan vandaag nog gratis aan bij ikwilvanmijnautoaf.nl!

Deel dit artikel op:

Share on Facebook Share on linkedIn Share on Twitter

Ontvang gratis en
vrijblijvend een bod.

Ik weet mijn kenteken niet

Handmatige invoer

Of voer kenteken in

select your vehicle.

Nederlands Nederlands Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands Deutsch Deutsch Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands
Nederlands Nederlands