Een vergelijking tussen Autobedrijf Nieuwendijk en Maas Autogroep

Als je een nieuwe of gebruikte auto gaat kopen, kies je dan voor Franse flair of Duitse degelijkheid? Het antwoord op die vraag bepaalt of je gaat shoppen bij Autobedrijf Nieuwendijk of Maas Autogroep. Tenminste, als je een auto zoekt in Noord- of Zuid-Holland. Beide bedrijven hebben namelijk vestigingen in deze twee provincies, waarbij Nieuwendijk zich vooral richt op het noorden en Maas op het zuiden. In dit artikel vertellen we je meer over de verschillen en overeenkomsten tussen deze twee merkdealers.

Renault en Dacia bij Nieuwendijk

Autobedrijf Nieuwendijk is gespecialiseerd in de merken Renault en Dacia. Dit laatste merk is nog niet bij iedereen bekend, maar je ziet wel steeds vaker Dacia’s rijden op de Nederlandse wegen. Dacia is van oorsprong een Roemeense autofabrikant die in 1999 is gekocht door het Franse Renault. Het merk is hierna vooral bekend geworden met betaalbare gezinsauto’s, die vooral gebruikmaken van Renault-techniek. Toch gaat ook Dacia met z’n tijd mee, bijvoorbeeld met elektrische auto's. De Dacia Spring is op dit moment zelfs de goedkoopste elektrische auto van Nederland. Overigens is Nieuwendijk ook Nissan Specialist. Dit betekent dat ze geen officiële dealer zijn, maar wel de expertise in huis hebben om Nissan te verkopen en het onderhoud uit te voeren.

Voordeligste occasions bij Nieuwendijk

Nieuwendijk is een familiebedrijf en bestaat meer dan 40 jaar. Het bedrijf heeft 8 vestigingen. Twee daarvan vind je in Amsterdam. De andere vestigingen van Nieuwendijk zijn in Aalsmeer, Amstelveen, Hillegom, Hoofddorp, Zaandam en Uithoorn, waar Nieuwendijk ook als Nissan Specialist aanwezig is. Het aanbod van Nieuwendijk bestaat vanzelfsprekend vooral uit Renault en Dacia. Je vindt er ruim 500 nieuwe Renaults in de showroom (waarvan een groot gedeelte bedrijfswagens) en zo'n 200 occasions. Het occasionaanbod begint met auto’s als de Renault Twingo, die voor minder dan 5.000 euro te koop staan. Naast Renault en Twingo staan er ook tweedehands auto’s van andere merken te koop bij Nieuwendijk, waaronder Mercedes-Benz, Fiat en Mazda, maar dit zijn meestal slechts enkele exemplaren.

Volkswagen, Audi, Seat of Skoda kopen bij Maas

Koop je liever een nieuwe of gebruikte Volkswagen, Audi, Seat of Skoda? Dan kan je hiervoor terecht bij Maas Autogroep. Dit autobedrijf heeft meer dan 250 medewerkers verspreid over 9 vestigingen. Deze vind je onder andere in Gouda, Alphen aan den Rijn, Nieuwkoop en Uithoorn. Ook heeft Maas een eigen vestiging voor schadeherstel in Uithoorn. Qua aantallen auto’s is het aanbod van Maas groter dan dat van Nieuwendijk. Maas heeft gemiddeld in totaal zo’n 900 auto’s te koop staan, waarvan bijna 600 nieuwe auto’s en 300 occasions. Keuze genoeg dus! Net als bij veel andere dealers van de Volkswagen Groep bestaat het aanbod van nieuwe auto’s vooral uit Volkswagen (ongeveer de helft). Daarna vind je er vooral Audi, gevolgd door Skoda en Seat.

Occasionprijzen beginnen bij Maas rond de achtduizend euro

Die verdeling zien we ook bij de occasions. Ongeveer de helft bestaat uit tweedehands Volkswagens. De andere helft is verdeeld over Audi, Seat en Skoda. De Duitse merken zijn niet de goedkoopste en dat zien we ook terug in de prijzen. Kan je bij Nieuwendijk nog terecht met een budget van minder dan 5.000 euro, bij Maas beginnen de prijzen rond de

8.000 euro voor auto’s als de Volkswagen up! en de vergelijkbare Seat Mii. Daarnaast heeft ook Maas een groot assortiment bedrijfswagens dat, in tegenstelling tot Nieuwendijk, een aparte sectie op de website heeft, wat het zoeken naar een auto eenvoudiger maakt.

Nieuwendijk biedt ook Dacia’s met een LPG-installatie

Wat verder opvalt is dat Nieuwendijk ook Dacia-modellen aanbiedt met een LPG-installatie. Ze noemen dit Bi-Fuel en is leverbaar op de Duster, Sandero, Sandero Stepway en de Jogger. Een opvallende keuze van Nieuwendijk want er worden steeds minder auto’s verkocht die op LPG rijden. Tocht biedt het zeker voordelen. Je betaalt weliswaar een hoger tarief voor de wegenbelasting maar dankzij de lagere prijs voor LPG is dit na 5.00 kilometer per jaar al voordeliger. Bovendien spaar je het milieu omdat een auto op LPG minder CO2 uitstoot.

Conclusie

Nieuwendijk en Maas zijn autobedrijven met vestigingen in het westen van Nederland. Toch zijn het geen concurrenten van elkaar omdat ze totaal verschillende merken verkopen. Liefhebbers van Franse auto’s, met name Renault, kiezen daarom voor Nieuwendijk. Koop je liever een Volkswagen, Audi, Seat of Skoda dan bezoek je een showroom van Maas.

Tot slot hebben ook deze bedrijven een aantal diensten in het assortiment die je ook ziet bij andere merkdealers, zoals leasing. Maas gaat hierin verder dan Nieuwendijk en biedt ook occasion lease, elektrische lease en laadpassen voor het opladen van je elektrische auto.

Deel dit artikel op:

Share on Facebook Share on linkedIn Share on Twitter

Ontvang gratis en
vrijblijvend een bod.

Ik weet mijn kenteken niet

Handmatige invoer

Of voer kenteken in

select your vehicle.

Nederlands Nederlands Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands Deutsch Deutsch Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands
Nederlands Nederlands