Hoe kan je het beste een auto kopen of verkopen tijdens de lockdown?

Helaas is er sinds 15 december een tweede lockdown in Nederland. Dit betekent weinig sociaal contact en zo veel mogelijk thuis werken. Door het dringende advies van de Nederlandse overheid hebben veel winkels en diensten de deuren moeten sluiten, zo ook in de autobranche. Toch is het voor sommige mensen van essentieel belang dat zij een auto kunnen kopen. Gelukkig zijn er nog wel manieren om je auto veilig te kopen of te verkopen.


Auto kopen tijdens lockdown

Garages mogen open blijven voor het onderhoud van de auto, maar helaas zit het kopen van een auto in een showroom er niet meer in. Gelukkig is er tegenwoordig veel online of telefonisch mogelijk. Zo kan je bij veel autodealers nog een auto kopen, maar dan wel telefonisch of online. Dit is natuurlijk wel anders dan voorheen, eerst kon je naar de autodealer toe om het voertuig goed te bekijken en een proefrit te maken. Er is online veel informatie te vinden over de auto’s waar jij geïnteresseerd in bent, waaronder video’s waarbij de auto goed wordt omschreven.


Verkoopsites en sociale media

Via verkoopsites zoals Marktplaats of Autoscout, maar ook op sociale media kan je nog steeds je voertuig te koop zetten en een voertuig kopen. Op deze manier is het wel lastig om je aan de maatregelen te houden. Je zult met elkaar moeten afspreken en waarschijnlijk willen ook de meeste mensen een proefrit maken. Wil je toch je auto kopen of verkopen via een verkoopsite of sociale media, zorg er dan voor dat je er genoeg foto’s bij de advertentie staan, maak van te voren duidelijke afspraken, probeer je aan de maatregelen te houden en doe de betaling via een betaal verzoek.


Auto verkopen tijdens lockdown

Bij ikwilvanmijnautoaf kan je gemakkelijk vanuit huis je auto verkopen. Hierbij komen er geen vreemde mensen aan je deur die een proefrit willen maken. Zo kun je veilig tijdens de lockdown je auto verkopen. Het enige wat je hoeft te doen is je auto aanmelden via ikwilvanmijnautoaf, dit doe je doormiddel van je kenteken en wat gegevens in te voeren. Als dit gelukt is, gaan wij voor jou aan de slag om een geschikte koper te vinden voor jouw auto. Onze service is geheel kosteloos, veilig en vrijblijvend.

Deel dit artikel op:

Share on Facebook Share on linkedIn Share on Twitter

Ontvang gratis en
vrijblijvend een bod.

Ik weet mijn kenteken niet

Handmatige invoer

Of voer kenteken in

select your vehicle.

Nederlands Nederlands Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands Deutsch Deutsch Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands
Nederlands Nederlands