Duitse of Japanse auto kopen: Vallei Auto Groep en Auto Versteeg Buurman

Ga je een Duitse of een Japanse auto kopen? Dat is de keuze die je maakt wanneer je kiest voor Vallei Auto Groep of Auto Versteeg Buurman. De eerste is namelijk merkdealer voor de merken van de Volkswagen Groep, de tweede is merkdealer van Suzuki en Mitsubishi. Zijn er meer verschillen? Of juist overeenkomsten? Dat vertellen we je hier.

Vallei heeft meer vestigingen

Om met de overeenkomsten te beginnen: je vindt beide autodealers in de provincies Utrecht en Gelderland. Vallei heeft 9 vestigingen in onder andere Nijmegen, Veenendaal, Duiven en Arnhem. In Veenendaal vind je bovendien een business center en de vestiging voor schadeherstel. Auto Versteeg heeft 6 vestigingen: Barneveld, Ermelo, Nunspeet, Voorthuizen en Woudenberg. Overigens is Versteeg niet alleen merkdealer van Suzuki en Mitsubishi, het bedrijf is ook Nissan Specialist en servicepartner voor Peugeot, Citroën en Toyota. Dit betekent dat je hier terecht kan voor service en onderhoud aan auto’s van deze merken.

Veel nieuwe en tweedehands auto’s bij Vallei

Zoals gezegd richten beide autodealers zich op verschillende merken. Bij Vallei zijn dat Volkswagen, Audi, Seat en Skoda. Als je een nieuwe auto wil kopen bij Vallei dan is er keuze genoeg. Er staan gemiddeld tussen de 500 en 600 nieuwe auto’s te koop, waarvan het merendeel Volkswagen. Daarna vind je in de showrooms van Vallei vooral veel Audi’s en Skoda’s. Ook is er uiteraard op het gebied van tweedehands auto’s genoeg te beleven bij Vallei. De voorraad occasions is ongeveer net zo groot als de voorraad nieuwe auto’s. Ook hier zien we dat het vooral Volkswagens zijn (bijna de helft van het totale occasionaanbod) en Audi’s. Voor echte koopjes hoef je overigens niet naar Vallei. De goedkoopste tweedehands auto die je er kan kopen kost al snel meer dan 10.000 euro, zoals een Volkswagen up! of Skoda Citigo.

Versteeg is specialist in Suzuki en Mitsubishi

In de showroom van Auto Versteeg Buurman ziet het er allemaal heel anders uit. Hier geen nieuwe Duitse auto’s maar juist nieuwe Suzuki’s en Mitsubishi’s. Kleine merken in Nederland, maar wel merken met een trouwe schare fans. Het zal niemand verbazen dat het aanbod van nieuwe auto’s veel kleiner is dan bij Vallei. Versteeg heeft gemiddeld tussen de 50 en 60 nieuwe auto’s te koop staan. Dit zijn overwegend auto’s van Suzuki en Mitsubishi, maar je vindt er ook nog wel andere merken zoals Toyota en Nissan waarvoor Versteeg servicepartner is. Ook het aanbod van tweedehands auto’s is kleiner dan bij Vallei. In totaal staan er in de showrooms van Versteeg zo’n 200 tweedehands auto’s te koop, hoofdzakelijk van Peugeot, Citroën, Suzuki, Mitsubishi en Nissan. Verder is er goed nieuws voor de koopjesjager: bij Versteeg kan je vanaf ongeveer 4.000 euro een tweedehands auto kopen. Je koopt dan bijvoorbeeld een Nissan Micra of Suzuki Swift.

Veel extra diensten bij Vallei

Wat valt ons verder op? Vallei komt over als een ‘echte’ Volkswagen-dealer. Met een degelijke uitstraling en een uitgebreid pakket aan extra diensten. Uiteraard biedt Vallei private lease wanneer je wel een nieuwe auto wilt rijden maar hiervoor liever een maandbedrag betaalt. Ook zet Vallei stevig in op elektrisch rijden. Inmiddels is er volop keuze in elektrische auto’s van de Volkswagen Groep zoals de Volkswagen ID.3 en ID.4, de

Audi Q4 e-tron en Skoda Enyaq iV. Ga je een elektrische auto kopen of leasen? Dan kan Vallei ook helpen met het installeren van een laadpaal bij je thuis. Tot slot heeft Vallei ook een fietsenwinkel: Jan Kooij 2Wielers. Deze vind je in Nijmegen en biedt alles op het gebied van fietsen, van e-bikes tot mountainbikes en recreatiefietsen.

Versteeg ook voor bestelauto’s

Vergeleken met Vallei is Versteeg Buurman wellicht meer een traditioneel autobedrijf, alhoewel je ook hier interessante extra diensten vindt. Dit zijn niet alleen private lease maar bijvoorbeeld ook verhuur van verhuiswagens. Verder doet Versteeg onderhoud en reparatie van alle merken auto’s, dus niet alleen voor Suzuki en Mitsubishi. Ook kan je bij Versteeg een bestelauto kopen, zoals een Peugeot Partner of Citroën Berlingo en levert dit autobedrijf ook allerlei andere typen bedrijfswagens. Voor ondernemers is Versteeg dus zeker een naam om te onthouden.

Conclusie

Ga je voor Duitse degelijkheid of Japanse betrouwbaarheid? Bij Vallei Auto Groep kan je een nieuwe of gebruikte Volkswagen, Audi, Seat of Skoda kopen. Auto Versteeg Buurman is gespecialiseerd in Suzuki en Mitsubishi, en is daarnaast Nissan Specialist. Ook is Versteeg servicepartner voor Peugeot, Citroën en Toyota. Je vindt beide bedrijven in Gelderland en Utrecht. Vallei is de grootste met meer vestigingen en een groter aanbod in nieuwe en gebruikte auto’s. Versteeg is een kleiner familiebedrijf met een sterke regionale aanwezigheid. De keuze voor een van deze autobedrijven hangt af van je eigen voorkeur voor een specifiek automerk, en of je liever zaken doet met een familiebedrijf of juist een grote merkdealer.

Deel dit artikel op:

Share on Facebook Share on linkedIn Share on Twitter

Ontvang gratis en
vrijblijvend een bod.

Ik weet mijn kenteken niet

Handmatige invoer

Of voer kenteken in

select your vehicle.

Nederlands Nederlands Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands Deutsch Deutsch Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands
Nederlands Nederlands