Dit zijn de kampeerauto’s van het jaar 2021 geworden!

Vandaag 4 maart heeft het NKC de winnaars bekend gemaakt van de kampeerauto van het jaar 2021. Het Nederlandse publiek heeft gekozen voor de campermodellen van Malibu, Adria en de Niesmann+Bischoff. 


De NKC

De NKC is de grootste camperclub in Europa met 60.000 leden. De NKC is een consumentenplatform voor Nederlandse camperaars. Verder hebben ze eigen verzekeringen, een app, organiseren ze groepsreizen en zijn ze de uitgever van o.a. het magazine kampeerauto. 


De verkiezing

Jaarlijks presenteren camperfabrikanten nieuwe campermodellen. Uit het grote aanbod aan campers heeft de NKC-vakjury per populaire categorie drie campers genomineerd voor de titel kampeerauto van het jaar. De categorieën zijn onder te verdelen in: buscamper, halfintegraal en integraal. Bij de buscampers heeft de Mailibu Van first class – two rooms gewonnen. In de categorie halfintegraal heeft de Adria Matrix Plus 670 DL gewonnen. In de derde categorie heeft de Niesmann+Bischoff iSmove gewonnen. Uit het grote aanbod in kampeerauto’s zijn deze drie winnaars uitgekomen. Het publiek kon stemmen op een van de genomineerde kampeerauto’s. Dit jaar kon dat via de website van NKC


(Bron: NKC)


Anders vanwege corona

Vanwege het coronavirus was het een beetje anders dit jaar. Het was voor de vakjury een grotere uitdaging om alle modellen te bezichtigen, maar ze hebben zich via online research, online persconferenties en bezoeken aan fabrikanten in binnen en buitenland breed georiënteerd over het aanbod van kampeerauto’s. Duizenden mensen hebben gestemd. Normaal gesproken zouden de winnaars bekend worden gemaakt op de kampeerbeurs “De Caravana”, maar als alternatief koos men ervoor om het bekend te maken in een video. Deze video werd gepresenteerd door cabaretier camper fan Klaas van der Eerden.


Malibu Van first class – two rooms

In de categorie buscamper heeft de Malibu gewonnen. De Malibu Van first class – two rooms is de eerste buscamper waarbij je de woongedeelte volledig van de slaap- en badkamer af kan sluiten. Het concept heeft er mede voor gezorgd dat zij gewonnen hebben. Ook hebben ze de koelkast voorin bij de schuifdeur geplaatst, waarbij je dus ook van buitenaf de camper de koelkast kan openen. Tot slot hebben ze een twinbed van maar liefst 203 centimeter lang. Dit is erg bijzonder voor in een buscamper en dat maakt het zo uniek. 


Adria Matrix Plus 670 DL

In de categorie halfintegraal heeft de Adria gewonnen. De Adria heeft grote veranderingen doorgevoerd. Denk hierbij aan zaken zoals de woonstijl, comfort, praktisch gebruik en de technologie. Wat dit laatste betreft is er bijvoorbeeld de Adria MACH, een optionele applicatie waarmee licht, verwarming en koeling aangestuurd kunnen worden. Verder is er met een hefbed en twee bedden achterin slaapruimte voor vier personen zonder dat dit ten koste gaat van de woonruimte binnen de camper. 


Niesmann+Bischoff iSmove

Uit de laatste categorie integraal heeft de Niesmann+Bischoff iSmove gewonnen. Deze camper is in alle opzichten opmerkelijk. Door vele nieuwe ideeën toe te passen in het interieur, is dit een camper met echte uitstraling geworden. Dit model heeft aanzienlijk meer ruimte en hoger laadvermogen dan eerder is vertoond in deze klasse. Met een lengte van 7 meter, behoort deze camper nog net tot de compacte klasse. Passagiers kunnen genieten van een veelvoud aan bijzonderheden, die je normaal niet zou treffen in dit soort type campers.


Deel dit artikel op:

Share on Facebook Share on linkedIn Share on Twitter

Ontvang gratis en
vrijblijvend een bod.

Ik weet mijn kenteken niet

Handmatige invoer

Of voer kenteken in

select your vehicle.

Nederlands Nederlands Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands Deutsch Deutsch Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands
Nederlands Nederlands