De best verkochte auto’s ter wereld

We weten wat de grootste autofabrikanten ter wereld zijn. Maar wat zijn nu de meest verkochte auto modellen van de wereld? Onderzoeksbureau Focus2Move zocht het uit.


Uit cijfers van dit onderzoek blijkt dat Toyota modellen het wereldwijd gezien uitstekend doen. Maar liefst 2 van de 3 best verkochte modellen zijn afkomstig van de Japanse fabrikant. Volkswagen doet het ook uitstekend met 3 modellen in de top 10. In 2018 was de Toyota Corolla namelijk met stip het best verkochte model auto ter wereld. Ruim 1,2 miljoen exemplaren van de Corolla zijn er verkocht. Op de 3e plaats vinden we de Toyota Rav4 met 838.000 verkochte modellen. Tussen de beide Toyota’s staat de Ford F-Serie met ongeveer 1.000.000 verkochte exemplaren.Het in Nederland leidende Volkswagen doet het ook globaal gezien niet slecht. De Tiguain, Golf en Polo hebben allen een plekje weten te veroveren in de wereldwijde top 10. Vooral de Polo liet een mooie groei zien ten opzichte van het jaar ervoor.

Grootste verliezer is de Ford Focus, die inmiddels niet meer in de top 10 is terug te vinden, ook de Volkswagen Jetta, Audi A3, Toyota Prius en Ford Kuga verloren terrein. Onder de iwnnaars zitten opmerkelijk veel SUV’s. De Kia Sportage, Mazda CX-5, Mitsubishi Outlander en Jeep Compass & Wrangler waren in 2018 zeer in trek.

Deel dit artikel op:

Share on Facebook Share on linkedIn Share on Twitter

Ontvang gratis en
vrijblijvend een bod.

Ik weet mijn kenteken niet

Handmatige invoer

Of voer kenteken in

select your vehicle.

Nederlands Nederlands Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands Deutsch Deutsch Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands
Nederlands Nederlands