Bang voor afschrijving auto?

We weten allemaal dat de waarde van auto's hard daalt als de leeftijd en gemaakte kilometers stijgen. Dit noemen we ook wel de afschrijving van de auto. Maar, momenteel wordt deze waardevermindering afgeremd en in sommige gevallen zelfs omgebogen vanwege de Coronapandemie. Door de toegenomen vraag naar occasions zijn de prijzen aan het stijgen.

Dit komt door een combinatie van een aantal factoren. Vanwege een tekort aan computerchips in de auto-industrie komen nieuwe modellen slechts mondjesmaat beschikbaar. En vanwege de nog steeds aanhoudende pandemie mijden we liever het openbaar vervoer en kiezen we liever voor een (tweedehands) auto. Dit betekend dat de vraag naar tweedehands auto's momenteel op een toppunt is gekomen.

Daar waar de vraag hoog is en het aanbod achterblijft stijgen de prijzen. Deze trend zie je ieder jaar bij seizoensvoertuigen zoals cabrio's en campers. Zodra de zon begint te schijnen stijgt de vraag en daalt het aanbod. Maar dit jaar zien we het over de gehele occasionmarkt.

De Britse website Whatcar.com heeft de prijzen onderzocht. Ben jij in het bezit van een Toyota Yaris GR, MINI, Suzuki Jimny, Mazda MX-5 of Mercedes-Benz Vito? Dan heb je geluk. De vraag naar deze voertuigen is bijzonder groot waardoor de gemiddelde verkoopprijzen zelfs zijn gestegen.


Deel dit artikel op:

Share on Facebook Share on linkedIn Share on Twitter

Ontvang gratis en
vrijblijvend een bod.

Ik weet mijn kenteken niet

Handmatige invoer

Of voer kenteken in

select your vehicle.

Nederlands Nederlands Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands Deutsch Deutsch Vlaams Vlaams
Nederlands Nederlands
Nederlands Nederlands